Dijous 8 de desembre, presentem a Arnes, 'Rèptils i amfibis a la Terra Alta' d'Anna Maria Garcia Codina @onadaedicions

 
Rèptils i amfibis a la Terra Alta

Descobrir

Rèptils i amfibis a la Terra Alta

El llibre que el lector té a les mans va més enllà de la catalogació dels rèptils i els amfibis de la Terra Alta. Tot i la importància de l’elaboració d’un inventari solvent, el treball transita per la cultura popular vinculada al món de l’herpetologia. D’aquesta manera, el llibre ofereix consideracions relacionades amb la mitologia, l’art, la literatura i la percepció popular. La mirada antropològica també es veu enriquida per tot de consideracions dedicades a aspectes medicinals i dietètics. El tractament mèdic i tradicional de les picades produïdes per la fauna herpetològica és, en aquest sentit, especial-ment interessant.

25 €

Quantitat  Afegeix a la cistella 

 

Informació addicional
Autor Garcia Codina, Anna Maria;Garcia Codina, Joaquim
Editorial Onada Edicions SL
ISBN 978-84-16505-54-8
Any edició 2017
Article complet

Avui 7 desembre, us esperem a les 12:00 en @promera68 #LideienLola @columnaedicions 1931, de Riba-roja d'Ebre a #BCN

 
Li deien Lola

Història Contemporania, Medieval i Guerra Civil

Li deien Lola

El coratge d’una dona a la recerca de la veritat.


Als inicis de la revolució industrial, a les ribes del riu Ebre, la vella aristocràcia rural es resisteix a doblegar-se als aires d’un temps nou. A Barcelona, la ciutat bull amb les revoltes, les bombes anarquistes, les detencions massives i els judicis manipulats per la gran burgesia, disposada a no perdre ni poder ni privilegis.

D’un poblet de la Ribera d’Ebre a Barcelona, dels anys convulsos de finals del segle XIX a l’arribada de la Segona República el 1931, de les barraques del Somorrostro als pisos benestants. Entre anarquistes radicals i burgesos filofeixistes, entre la prostitució i els salons més exquisits, la Dolors, la bella Lola, lluita per sobreviure i venjar la injustícia i la humiliació que l’ha marcat com a víctima des que va néixer, amagant, alhora, un secret durant més de trenta anys que li canviarà la vida per sempre.

Les llums i les ombres d’una dona coratjosa il∙luminen un relat vibrant i apassionant que retrata sense embuts un dels moments més fascinants de la història del nostre país. 

«La Lola va compondre el seu millor i més seductor somriure mentre pensava en la tia Carmina, i mirava aquell burgès que mai no havia vist un poll, una rata, que mai no havia patit gana, ni fred, ni s’havia sentit humiliat, explotat o maltractat. Va falsejar el somriure encara una mica més mentre recordava la cara de la seva mare. La cara de l’Amador mentre la violava, la cara de l’Agustí negant-la. Es va empassar la bilis en agafar la mà enguantada i va acceptar el petó fugaç, a la galta».

PILAR ROMERA va néixer el 1968 a Riba-roja d’Ebre. En l’actualitat viu a Barcelona. Es va llicenciar en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona, on treballa, i va cursar un màster en realització de guions cinematogràfics i televisius a la Universitat Autònoma de Barcelona. El 1993 va guanyar el Premi Ribera d’Ebre de novel∙la amb L’esperit de vidre, que va ser publicada per El Mèdol. L’any 1997 va publicar Dins la boira a Columna Tresmall. És conductora del festival Poesia des dels Balcons des de l’any 2013.@promera68

19 €

Quantitat  Afegeix a la cistella 

 

Informació addicional
Autor Ebrencs i matarranyencs
Autor Pilar Romera Aguilà
Editorial Columna
ISBN 978-84-664-2123-2
Any edició 2016
Article complet

DE LO SUBLIME

Alberto Díaz comenta: He aquí un misterioso y sugestivo opúsculo, publicado en Roma en el siglo I dC, que ha constituido todo un tratado de estética, arte, literatura y de pensamiento moral para muchas generaciones
Article complet

Reservar '18 Brujas del Matarraña' de Yol de Yeste que presenta en Valderrobres el 6 de diciembre a las 18:00 en la Casa de la Cultura !!


18 Brujas del Matarraña - YOL DE YESTE

Sinopsis:

"Nicolás en un niño de cinco años, a quien el sueño visita cada noche para llevarlo a la montaña de 'La Caixa' en Valderobres (Teruel) Sueños desde el silencio Yol de Yeste
 
Antonio Lorente 


Biografía de Yol de Yeste:
 

Soy silencio. Nací sorda profunda. De pequeña me enseñaron que el silencio no escribe. Quien, que no oye nada de nada, nunca puede construir un libro. Me sentenciaron que, sin saber apenas leer y escribir, nunca tendría estudios superiores. Por no oír, era el destino que me tenían reservado y sin discutir.

Me prometí que haría del vacío de mi silencio un libro, al que llenaría de agua, enseñándome y aprendiendo a la vez. El silencio, en contra de lo que dicen, no es ninguna barrera para nadie. Este libro tampoco oye ni es deficiente, sino uno más.

Yol de Yeste.


Article complet

El 11 de desembre us presentem 'Cendra' de Silvia Mayanas @PagesEditors, després de 'Cap llàgrima sobre la tomba', l’Elíades Bel torne a les #Terresdelebre

 
Cendra

Gènere Negre

Cendra

1976. Un any després d’haver resolt la mort del Severino Gil a Cap llàgrima sobre la tomba, tot just estrenada la democràcia, l’Elíades Bel es troba embolicat en nous misteris per les terres de l’Ebre. Un terrible incendi, assassinats, corrupció, empresaris sense escrúpols i la recerca d’una família dispersada després de la guerra civil, el portaran des d’Arnes cap a Horta de Sant Joan, Alcanyís, Tarragona i Cornellà. L’Elíades, fotògraf i investigador eventual, comptarà amb l’ajuda del seu cosí lo Margalló, un pagès de Vallderoures; de la Susi, una perruquera molt trempada; de mossèn Amadeu i de l’inefable tinent Estrada, que gaudeix d’una, fins ara tranquil·la, jubilació. Un mosaic de personatges molt humans, tocats per les dures circumstàncies de la vida. Llops i xais que acabaran sent, sense excepció, res més que cendra.

Sílvia MayansEl 2009 publica els seus primers relats i poemes. El 2011 guanya el premi del jurat del concurs de microrelats negres del Centre Cultural La Bòbila (L’Hospitalet del Llobregat) amb el relat 9 mil·límetres. El 2012 és finalista del premi de novel·la de misteri Ferran Canyameres, amb Cap llàgrima sobre la tomba. El 2015 queda finalista del premi de relats Vent de Port amb Rumors a Rocalleda. EL 2016 publica el seu primer poemari ÀNIMAlari. Ha participat en diverses activitats literàries, taules rodones i recitals de poesia a Litterarum (Móra d’Ebre), Fira del Llibre (Jesús), Jornades de les Lletres Ebrenques (Amposta), i als festivals Tiana Negra, El vi fa sang i Matarranya Negra entre d’altres. En el seu blog A recer d’un baobab (http://silviamaians.blogspot.com.es/) recull apunts de lectures i reflexions literàries diverses.

19 €

Quantitat  Afegeix a la cistella 

 

Informació addicional
Autor Autors del Matarranya literari
Autor Sílvia Mayans
Editorial Pagès editors, S.L.
ISBN 978-84-9975-795-7
Any edició 2016
Article complet

ARTE EN LA SANGRE

Alberto Díaz comenta: Siempre resulta tentador pero arriesgado tomar un personaje literario muy famoso y conocido para hacerle "revivir" en una nueva aventura, utilizando los ingredientes básicos del autor original. Sherlock Holmes es uno de los personajes más imitados y clonificado de la literatura popular
Article complet

De los presocráticos al presente

Alberto Díaz comenta: El subtítulo del libro es "Una odisea personal" y es uno de los enfoques originales de su autor ya que nos va llevando por la historia de la filosofía "contada a través de los filósofos: de sus vidas, sus amores, temores, odios, sueños, teorías, explicaciones, respuestas y, sobre todo, por sus preguntas"
Article complet

Esa puta tan distinguida

Alberto Díaz Rueda opina que: Toda esta novela (como tantas otras de este autor que no cesa de beber en el manantial profundo que nace de su infancia y su propia vida) es un generoso epítome de esa trayectoria literaria. A estas alturas biográficas Marsé está llegando a la maestría de su propio arte
Article complet

Dimarts 6 de desembre @JaumeClotet mos presenta #Elcàtarproscrit #PremiNèstorLuján2016 @columnaedicions
El càtar proscrit

Història Contemporania, Medieval i Guerra Civil

El càtar proscrit

En una època en què la lleialtat és un valor tan preuat com el coratge, un cavaller occità lluita per preservar la memòria i l'honor d'uns homes i unes dones perseguits pels croats francesos: els càtars, un moviment religiós considerat una heretgia per l'Església de Roma.

Frares arrogants i nobles despietats conflueixen amb la vida d?un nen destinat a ser el rei més gran de la corona catalana i toparan amb la determinació d?uns cavallers sense terres ni possessions però amb el desig de justícia ben viu a les seves ànimes.

 ?Ha arribat l'hora de la nostra revenja i no hi haurà pactes ni negociacions. Amb els escorpins no n'hi pot haver; o se'ls esclafa o et claven el punxó i t'injecten el verí. I nosaltres hem decidit esclafar-los. Homes del país d'oc! Aparelleu els vostres cavalls, brunyiu les vostres espases i encomaneu l?ànima a Déu, perquè ha arribat el moment de la revenja!?.

20 €

Quantitat  Afegeix a la cistella 

 

Informació addicional
Autor Jaume Clotet Planas
Editorial Columna CAT
ISBN 978-84-664-2143-0
Any edició 2016
Article complet

Eduardo Mendoza gana el Premio Cervantes 2016 | Cultura | EL PAÍS

 

EL PAÍS:
Mendoza, el Cervantes de los prodigios

“La virtud y el defecto de mis libros es que son cómodos de leer”, dice el autor laureado

Eduardo Mendoza (Barcelona, 1943), 
el último premio Cervantes, ha vivido los últimos 50 años con la sensación de que las esperanzas puestas en él tras su primera novela “iban a quedar frustradas”. Así lo reconoció ayer en Londres, con el humor y la humildad que ha cultivado durante tanto tiempo, horas después de conocer que había sido distinguido con el galardón más importante de las letras hispanas. Un reconocimiento que, asegura, recibe “a modo de conclusión”. “Hoy, con este premio, puedo decir que las cosas han salido bien. No es que no vaya a hacer nada más, pero considero esto como un final de trayecto. Un final de trayecto feliz”, explica.cultura.elpais.com/cultura/2016/11/30/actualidad/1480538200_686382.html
Article complet

El 4 de desembre presentem 'Els ulls d'Al·là' de Joaquim Molina @ColumnaEdicions #PremiNèstorLuján2014 amb #LaRosaEntreElsLlops

 

Els ulls d'Al·là

 

Els ulls d'Al·là

Mallorca, novembre de 1285. El conflicte entre la Corona d'Aragó i França s'estén per tota la Mediterrània i la guerra s'acosta a l'illa. Amb les tropes aragoneses desembarca un fosc conseller provinent de Barcelona amb una missió d'alt secret: localitzar un valuós document creat per un savi àrab conegut com «els ulls d'Al·là», un enginy humà ple d'espiritualitat i, alhora, una eina de poder que, segons la llegenda, atorgarà riquesa i saviesa a qui l'obtingui. Mercenaris sicilians, un nàufrag musulmà, una noia d'orígens àrabs adoptada per la societat jueva de l'illa, un erudit mallorquí? El destí d'uns i altres s'anirà encreuant en una lluita pel poder i el coneixement, un joc d'intriga, un viatge que els portarà a l'arrel del debat religiós entre cristians i musulmans, tan vigent avui en dia com fa 800 anys. «La ignorància davant el desconegut ens espanta. Aquest mapa és com una torxa en la foscor. Diu que tots els homes estem fets del mateix».

20 €

Quantitat  Afegeix a la cistella 

 

Informació addicional
Autor Joaquim Molina
Editorial Columna CAT
ISBN 978-84-664-2086-0
Any edició 2016
Article complet

1
2
3
4
5
...554>