28 d'agost a Fundació Noesis, Jordi Llavina proclame l'Any Vinyoli a Calaceit !!

 

Calaceit

Dijous, 28/8/2014


18:30       Presentació de l’
Any Vinyoli per part del Comisari Jordi Llavina, amb lectures dels poemes de les seues noves  publicacions:  “Neu, fang, rosada, constel.lació”, publicat pel Cep i la Nansa i “La mano del fuego” publicat per Editorial Candaya.


Viquipèdia

Jordi Llavina i Murgadas

 
 

Jordi Llavina i Murgadas (GelidaAlt Penedès, 19 de març de 1968) és un escriptor, poeta, crític literari i presentador de ràdio i televisió.[1][2]

Es va donar a conèixer l'any 2001 en guanyar el Premi Josep Pla de narrativa amb la novel·la Nitrato de Chile. Col·labora al diari Avui, a El Mundo a La Vanguardia i a El 3 de vuit; i condueix el programa de televisió El book insígnia. A la ràdio, va presentar el programa Fum d'estampa a la desapareguda emissora Catalunya Cultura.

A la seva maduresa, és quan comença a crear obres de distints gèneres, com el poètic o el narratiu. En el terreny de la poesia, el 2006 va guanyar el Ciutat de Mallorca gràcies al recull La Corda del Gronxador; i, l'any 2007, el Premi Alfons el Magnànim de poesia en llengua catalana amb l'obra Diari d'un setembrista. Actualment col·labora al programa L'ofici de viure de Catalunya Ràdio a la secció dels Mails d'amor.Obres
[modifica | modifica el codi]

Narrativa breu[modifica | modifica el codi]

 • 1999 La capa d'ozó
 • 2001 Dies de Galícia
 • 2009 Londres nevat

Novel·la[modifica | modifica el codi]

 • 1994 La matèria del temps
 • 1999 La mà tallada
 • 2001 Nitrato de Chile
 • 2008 Ningú ha escombrat les fulles
 • 2013 El llaütista i la captaire

Poesia[modifica | modifica el codi]

 • 2006 La corda del gronxadorMallorca: Editorial Moll. Barcelona: Proa
 • 2007 Diari d'un setembrista. Alzira: Bromera
 • 2011 País de vent. Palma: Lleonard Muntaner
 • 2012 Vetlla. Editorial 3i4
 • 2013 - Contrada[3]

Premis[modifica | modifica el codi]

Article complet

Morella 31 d'agost Víctor Amela ens descobreix els raconets més sorprenents per on van viure els càtars amb El Càtar Imperfecte !!

 

Morella

Diumenge, 31/8/2014

10.00. Trobada a llibreria Serret per reservar el llibre "El Càtar Imperfecte" www.serretllibres.com/cataleg/97194/el-catar-imperfecte de Víctor Amela, per iniciar camí cap a Morella.


11.30h. Recepció en l’edifici gòtic de l’Ajuntament.

Inici del recorregut literari per la ciutat de Morella amb Víctor Amela descobrint els raconets més sorprenents per on van viure els càtars. (basat en la seua novel·la El càtar imperfecte)

Durant el recorregut, En el Jardí dels Poetes, lectures poètiques en honor a Desideri Lombarte en lo seu “Any Desideri”.

Acabarem el recorregut en el castell de Morella.

14.00h. Mesón del Pastor. Dinar literari (Menú en record a Manolo Vázquez Montalban i el seu amic Sergi Beser. Preu 18€).


www.slideshare.net/serretllibres/morella-31-dagost-vctor-amela-ens-descobreix-els-raconets-ms-sorprenents-per-on-van-viure-els-ctars-amb-el-ctar-imperfecte

Víctor Amela

És col·laborador habitual en programes de radi i televisió, imparteix classes magistrals de periodisme i comunicació i ha estat distingit amb nombrosos premis, entre ells el de l'Associació de la Premsa de Madrid, el del Gremi d’Editors de Catalunya, el Protagonistes, dos Micròfons de Plata, l'Antonio Mompeón Motos, el Catalunya de Comunicació i Relacions Públiques, el Ferrer Eguizábal de Periodisme, l'Àngel de Bronze de la Comunicació, el Goliads i el Premi La Llança 2011 d'Òmnium Cultural. 

Víctor-M. Amela (1960) fa més de mitja vida que fa de periodista. Donis del 1984 signatura a La Vanguardia cròniques, crítiques i entrevistis. Avui és el degà de la crítica televisiva a la premsa espanyola, a més de co-creador de «La Contra», on ha publicat més d'1.500 entrevistis. És habitual en programis de ràdio i televisió, imparteix classes magistrals de periodisme i comunicació, i ha estat distingit amb nombrosos premis, entre ells el de l’Associació de la Premsa de Madrid, el del Gremi d’Editors de Catalunya, el Protagonistes, dos Micròfons de Plata, l’Antonio Mompeón Motos, el Catalunya de Comunicació i Relacions Públiques, el Ferrer Eguizábal de Periodisme, l’Àngel de Bronze de la Comunicació, el Goliads i el Premi La Llança 2011 d’Òmnium Cultural. 

Ha publicat els títols següents: 'Història cultural de l’audiovisual', 'Fent la contra', 'Algunes coses que he après', 'Fent la contra 2', 'Retrats i records de la vida forcallana', 'La televisió espectacle', 'Antologia de citas' i 'Paraules d’amor: 101 declaracions apassionades'.Article complet

29 d'agost a la Font del Pas de Beseit. Homenatge a Desideri Lombarte amb Estellés de mà en mà de Francesc Anyò i Borja Penalba

 

Certamen literari Premis Serret de literatura rural


Homenatge a Desideri Lombarte a Beseit


NOUS HORARIS
MATÍ10:00h – Aparcament de l’oficina de turisme a Beseit (entrada al poble a l’esquerra)

10:10h – Ermita de Santa Anna, presentació i inici itinerari.

Fabrica Noguera

Portal de Vilanova

Safareixos i balconada

Llotja i Presoneta

Església

Portal de Sant Roc

Portal de Carrau

Portal de Sant Gregori

Passeig del riu

Aparcament – Final itinerari.

13:00h – Sortida cap a Vall-de-roures a Llibreria Serret

Trobada amb els poetes autors dels poemaris guanyadors

“Terres i vent”

“Campo de ortigas”TARDA-NIT


18:00h – Trobada als jardins de l’Hotel de la Font del Pas

18:00h - Recepció i presentació a càrrec de l'Alcalde de Beseit, Alberto Moragrega.

A continuació, els Presidents dels 3Territoris, Francisco Esteve, Carles Luz i Rhamses Ripollès, felicitaran als guanyadors del Concurs i faran entrega dels premis "Llibreria Serret de Vall-de-roures": En la modalitat de millor poemari en castellà: El poeta d’Alcanyis José Manuel Soriano Degracia, amb el seu poemari “Campo de ortigas”. La guanyadora de la modalitat en català, Conxita Jiménez en lo poemari “Terres i vent“ que publicarà Edicions Saldonar.


18:20h - Donem començament l’acte a càrrec de Manuel Matínez Forega i Santi Borrell,  amb la presentació dels poemaris en Castellà i Català amb les editorials que hi participen, tant en l'edició del poemari com la de la publicació pel pròxim any del llibre col·lectiu en les tres llengües.


19:00h - Vicent Pellicer mos presente el seu audiovisual i llibre “El Massís del Port, Bellesa insòlita”.

19:30h – Elena Peralta mos presente el llibre “Cuarenta y una noches para un sueño” en homenatge a l’escriptor Javier Tomeo


20:00h – Sopar concert

Concert i recitació de poemes per part de:

Josep Guardia

Marc Arrufat


Poesia al plat.

Tast de tapes i versets al bufet.


Les olivetes d’esta terra,

Son dolcetes i salameres.

D’ulls negres i tendres dits.


Negres les baldanes

Que mos fan los veins.

Amoroses i ben fetes.


De la cuina es sent un ronroneig…

Un xiuxiueig…

A ritme de cansonetes i versets que amaneixen los platets abans de eixir a taula


21:00h – Estellés, de mà en mà amb Francesc Anyó i Borja PenalvaELS INTÈRPRETS
Borja Penalba (València, 1975) és un músic i creador valencià que durant els últims vint anys ha treballat amb un nombre ingent d'artistes, en propostes tant musicals com audiovisuals o escèniques. El seu primer contacte professional amb l'obra d'Estellès es remunta a 1996, quan va musicar -amb el grup valencià Dropo- "La veu d'un poble" i "Tu no ho volies per darrere", dins del context del disc "La velleta centenària", un viatge musical per la poesia valenciana des del segle XI fins l'actualitat. Posteriorment ha conviscut professionalment i de manera recurrent amb l'obra estellesiana, sobretot pels seus treballs amb Feliu Ventura, Miquel Gil i Obrint Pas.


Francesc Anyó (Benicarló, 1964) és actor. Més de 25 anys fent teatre, televisió, curtmetratges, lectures dramatitzades, recitals, traduccions i adaptacions teatrals, encara que el seu treball s'ha centrat sobretot en la veu, doblatge i locucions, principalment per a ràdio i televisió. A l'edat de quinze anys va conèixer l'obra d'Estellés gràcies a les interpretacions d'Ovidi Montllor, i des d'aquell moment no ha parat de créixer l'estima i l'admiració per les lletres del burjassotí. L'any 2008 va participar com a rapsode en l'espectacle creat amb motiu de l'exposició Josep Renau (1907-1982): Compromís i Cultura, on el gruix dels poemes eren d'Estellés. L'any 2013 recorre el Mercat Central de València mentre recita diversos poemes de temàtica gastronòmica d'Estellés, ara en CD. Als Amics dels Clàssics escrivia un article sobre Estellés i els clàssics. 

mademaenma.blogspot.com
facebook.com/DeMaEnMa
Twitter: @Demaenma

NOTA:

L'espectacle Estellés, de mà en mà, tindrà un preu de 5 Euros, la venda de tickets es farà el mateix dia al recinte. Ho podeu reservar a La Font del Pas o www.matarranya.travel


23 :00h -Cloenda


Article complet

Reserveu-vos del 27 al 31 d’agost “Fallada Premis Serret de Literatura rural" l!!!

 

Estimats Amics, amigues i col.laboradors,

Us presentem el programa dels actes de la Fallada dels Premis Serret de Literatura Rural i de l'actes especials que tenim preparats pels matins a la llibreria Serret:

PROGRAMA:


Del 27 al 31 d’agost Fallada dels Premis Serret de literatura rural”

Dimecres 27 d’agost 2014"Obrim les Cases Grans de Gandesa, acompanyats del Anton Monne" :

Gandesa

Dimecres, 27/8/2014

 

12:00h Vins a la Trinxera a la cota 402 de Corbera d’Ebre a càrrec deCeller Frisach.
14:30h     Dinar amb tots els participans de l’activitat a un restaurant de Corbera.

17:00h Recepció i presentació de la jornada 3Territoris a carrec de Carles Luz, Alcalde de Gandesa i President de La terra Alta, acompanyat de Francisco Esteve,  President de la Comarca del Matarranya i Rhamses Ripollés, Alcalde de Morella,

dedicada a donar a coneixer les actuacions  turistiques, culturals i empresarials de tres territoris sense fronteres.

17:15h Visita guiada a les Cases Grans de Gandesa

Conduit per Anton Monner

18:15h Berenar Tertúlia a la Casa dels Abeuradors

Exposició certamen d'art 3Territoris

20:00h Celler Cooperatiu de Gandesa

Presentació acte a càrrec de les autoritats locals.

               Conferència Anton Monner.

21:30h Sopar col·loqui a.... (Acte Privat 20 o 25 persones com màxim)

 

Calaceit

Dijous, 28/8/2014TROBADA D’AUTORS AL MATARRANYA CALACEIT 2014:

Enguany, celebrem la Trobada d’autors al Matarranya amb  tots els premiats de narrativa catalana per presentar els llibres guardonats en les diferentes disciplines.

Antoni Vives, Premi Llibreter 2014 amb la seua Novel.la " I demà, el paradis", firmarà exemplars dels seus llibres a llibreria Serret a partir de les 12:30!!!


      12:00    Llibreria Serret: Concentració de tots els premiats i editors per presentar els llibres guardonats en les diferentes disciplines.

14:30      Dinar a la Fonda Alcalá en tots els assistens a la jornada


17:00      Fundació Noesis: Taula rodona amb Àlex Susanna, Carles Duarte, Carles Terès i Oriol Izquierdo, per posar en valor els premis i els premiats en llengua catalana  i situar-ho dins l’història.

18:00       Lectura de poemes del Matarranya, per part d’Àlex Susanna per recuperar l’esència de l’espai de pensament que va ser en lo seu moment, Fundació Noesis.


18:30       Fundació Noesis: Presentació de l’Any Vinyoli per part del Comisari Jordi Llavina, amb lectures dels poemes de les seues noves  publicacions:  “Neu, fang, rosada, constelació”, publicat pel Cep i la Nansa i “La mano del fuego” publicat per Editorial Candaya.


19:30       Nou espectacle Estellés de mà en mà a Fundació Noesis. (Preu 5 €)

21:00       Sopar al poblat ibèric de Sant Antoni i lectura de poemes a la llum de les espelmes, amb visita guiada i maridatge amb vins del territori. (Preu: 25 €)Beseit

Divendres, 29/8/2014


9:30       Trobada a la Font del Miro amb tots els poetes per iniciar un Itinerari poètic per celebrar l’Any Desideri Lombarte a Beseit a carrec de Joan Arrufat fen un recorregut per els indrets més suggerents del poble tot recitant poesies i romanços de Desideri Lombarte i altres autors del territori.

12:00     Mos trobem a la llibreria Serret amb tots els poetes per presentar els dos poemaris guanyadors  “Terres i vent“ i “Campo de ortigas” Editats per SaldonarJordi LLavina, Comisari de l'Any Vinyoli 2014, Presente els seus dos nous poemaris "Neu, fang, rosada, constelació”, publicat pel Cep i la Nansa i “La mano del fuego” publicat per Editorial Candaya a llibreria Serret a partir de les 12:30!!!

18:00     Beseit: Recepció i presentació als jardins de la Font del Pas


dels guanyadors del Concurs i farán entrega dels premis "Llibreria Serret de Vall-de-roures": En la modalitat de millor poemari en castellà: El poeta d’Alcanyis José Manuel Soriano Degracia, amb el seu poemari “Campo de ortigas”. La guanyadora de la modalitat en català, Conxita Jiménez en lo poemari “Terres i vent“ que publicarà Edicions Saldonar, acompanyats per la poesia musicada de Josep Guardia de temes seus, de Desideri Lombarte i Juli Micolau.


19:00h Vicent Pellicer ens presente el seu Audiovisual i llibre “El Massís del Port, Bellesa insòlita”.


19:30h Presentació del seu nou poemari i recitació de poemes per part d’Elena Peralta


20:00h     Sopar a la Font del Pas a base de tapes Sopar, Concert i recitació de poemes per part de: Josep Guardia i Marc Arrufat


21:00       Estellés de mà en mà per Francesc Anyò i Borja Penalba.


NOTA:

L'espectacle Estellés, de mà en mà, tindrà un preu de 5 Euros, la venda de tickets es farà el mateix dia al recinte. Ho podeu reservar a La Font del Pas o www.matarranya.travel


23 :00h -Cloenda


Vall-de-roures

Dissabte, 30/8/2014


12:00     Llibreria Serret: Celebrem la fallada dels Premis Llibreria Serret de literatura rural amb Editorial Candaya i els seus autors,  per eixir al carrer i presentar les diferents novetats literàries dels autors que hi participen.

14:30     Dinar literari a la Font del Miro de tots els assistens.

16:30     Sebastià Girones i Alfons Guiu, cantaran l’Havanera “Al mar”,  ambla lletra del poema de María Lluïsa Gascón, guanyadora del tercer premi i del premi del públic, en el sisé concurs de composició d’havaneres de Sant Pol de Mar.

17:00     Taula rodona per parlar del futur del llibre en paper amb totes les potes del món del llibre representades.

A carrec de:

Rosa Regàs, Antoni Marí, Fernando Martínez Laínez, Ramón Acín, Alberto Díaz Rueda (critic literari), Ana Santos Aramburu (Directora de la BNE), Isabel Díaz (correctora), Izaskun Arretxe (editors, d’Arallibres i Now Books) i Francesc Gil Lluc, (representan al Grup d’editors,Llegir en català), Octavi Serret (llibreter) i un gran lector encara per confirmar...

17:45       Taula rodona per debatir els valors del món rural, passat, present i futur.

A carrec de:

Jordi Llavina (presideix la taula rodona), Maria Carme Jiménez, Carles Sancho, Juanjo Rovira Climent, Josep Oliva, Albert Carreras i Carmelo Marcen.

19:00       Presentació de continguts i de les últimes novetats literàries i artístiques d’autors locals i de literatura rural:


Josep Olivas

Autor del llibre Al Cor de la Terra

(El món agrari a les Terres de l'Ebre al s.XX)

Ed. Publicacions de l'Abadia de Montserrat

Universitat de Barcelona


Santiago Maestro

Autor del llibre El Vestíbulo del Cielo

(Novel.la ambientada al món rural, a tindre en compte)

Ònix editor


Jacobo Julio

Ens presentarà la propostsa pel Matarranya íntim 2015


Roger Galofré

El misterio de los cerdos cantores,

Roger Galofré, espera que amb aquesta novel·la s'ajudi a dignificar un sector de gran importància econòmica i d'elevat nivell professional dins del món rural.

Editorial Milenio.


Fallada Premis Serret de literatura rural.20:00     Proclamació del fallo dels Premis de literatura Rural per part de Ana Santos Aramburu, directora de la BNE, convidada per l’ocasió amb tot el jurat al complet de totes les modalitats. Seguidament, Emilio Moreno, ens donarà a coneixer els premiats de les diferentes modalitats perquè Carlos Boné, Alcalde de Vall-de-roures, acompanyat per Francisco Esteve President de la Comarca del Matarraña, Carles Luz President de la Comarca de la Terra Alta i Rhamsés Ripollés Alcalde de Morella, entregen els guardons als guanyadors amb l’obra guanyadora del I Certamen d'Art 3 Territoris a les dependències del saló d’actes de l’Ajuntament de Vall-de-roures.Morella

Diumenge, 31/8/201410:00h Itinerari poètic pels indrets més espectaculars de Morella, en honor a Desideri Lombarte en lo seu “Any Desideri” -Conducció i coordinació: Joan Arrufat, Elena Catalan

12:00h Taula rodona per parlar de literatura dins del món rural amb Rosa Regàs, Víctor Amela, Millian Mestre.

13:30h Dinar a Meson el Pastor, per  finalitzar un cap de setmana de lo més intens, ens reunim per dinar tots junts, amb tots els membres del jurat i representans politics i empresarials dels #3Territoris.FI....


Per reservar els actes del Certamen de literatura rural:


Al Portal de reserves  www.matarranya.travel


Al meu bloc: http://www.serretllibres.com/autorsebrencs/categoria/9-premis-serret-de-literatura-rural


Informació genèrica

http://www.matarranya.travel/promocio-especial-per-gaudir-del-certamen-literari-premis-serret-de-literatura-rural/


Programació del Certamen

http://www.matarranya.travel/evento/premis-llibreria-serret-de-literatura-rural-2014/

Us passo les ofertes d'allotjament que tenim previstes, que si us espavileu podreu trobar fins un 20%de dto. per reservar pels dies 27,28,29,30 i 31 d'agost pels Premis Serret de literatura rural ;))


http://www.serretllibres.com/autorsebrencs/articles/reserveu-als-establiments-collaboradors-el-vostre-estiu-3territoris-premis-serret-de-liter
http://www.serretllibres.com/autorsebrencs/articles/reserveu-el-vostre-estiu-3territoris-relacio-dallotjaments-collaboradorshttp://www.serretllibres.com/autorsebrencs/articles/una-escapada-inoblidable-de-4-nits-i-5-dies-per-les-terres-de-frontera-dels-3territoris-fi


Packs

http://www.matarranya.travel/experiencias/en-ruta-pels-3territoris-amb-els-premis-serret-de-literatura/

http://www.matarranya.travel/experiencias/disfruta-dels-3territoris-amb-els-premis-serret/


A més, en totes i cadascuna de les fitxes dels allotjaments, també estan incloses les 2 promocions o packs
Octavi Serret - llibreria Serret


http://www.serretllibres.com/

http://www.serretllibres.com/autorsebrencs

http://es.linkedin.com/pub/octavio-serret/27/36b/4bb

http://www.facebook.com/llibreria.serret

http://twitter.com/serretllibres

http://es.slideshare.net/serretllibres

https://www.youtube.com/user/serretllibres/feed

http://www.serretllibres.com/forums

 
Article complet

Sábado, 30/8/2014 Ana Santos Aramburu Directora de la BNE Proclama en el salón de actos del Ayuntamiento de Valderrobres el Fallo de los Premios Librería Serret de literatura rural !!

 

Valderrobres

Sábado, 30/8/2014


Fallo Premios Librería Serret de literatura rural.


12:00 Librería Serret: Celebramos el fallo de los Premios Librería Serret de literatura rural con Editorial Candaya y sus autores, y salir a la calle para presentar las diferentes novedades literarias de los autores que participan.

14:30 Comida literaria en la Fuente del Miro de todos los asistentes.

17:00 Mesa redonda para hablar del futuro del libro en papel con todas las partes implicadas en el mundo del libro, la edición y distribución.

A cargo de:

Rosa Regàs, Antoni Marí, Fernando Martínez Laínez, Ramón Acín, Alberto Díaz Rueda (crítico literario), Ana Santos Aramburu (Directora de la BNE), Isabel Díaz (correctora), Izaskun Arretxe (editores, de Arallibres i Notbooks) y Francesc Gil Lluc, (Grupo editores llegir en català) Octavio Serret (librero) y un gran lector todavía para confirmar...

17:45 Mesa redonda por debatir los valores del mundo rural, pasado, presente y futuro.

A cargo de:

Jordi Llavina (preside la mesa redonda), Maria Carme Jiménez, Carles Sancho, Juanjo Rovira Climent, Josep Oliva, Albert Carreras y Carmelo Marcen.


Josep Olivas

Autor del llibre Al Cor de la Terra

(El món agrari a les Terres de l'Ebre al s.XX)

Ed. Publicacions de l'Abadia de Montserrat

Universitat de Barcelona


Santiago Maestro

Autor del libro  El Vestíbulo del Cielo

(Novela ambientada en el mundo rural, a tener en cuenta)

Ònix editor


Jacobo Julio

Presenta el nuevo Matarranya íntim 2015


Roger Galofré

El misterio de los cerdos cantores,

Roger Galofré espera que con esta novela se ayude a dignificar un sector de gran importancia económica y de elevado nivel profesional.


20:00 Proclamación del fallo de los Premios de literatura Rural por parte de Ana Santos Aramburu, directora de la BNE, invitada por la ocasión con todo el jurado al completo de todas las modalidades. Seguidamente, Emilio Moreno, nos dará a conocer los premiados de las diferentes modalidades para que  Carlos Boné, Alcalde de Valderrobres, acompañado por Francisco Esteve Presidente de la Comarca del Matarraña, Carles Luz Presidente de la Comarca de la Terra Alta y Rhamsés Ripollés Alcalde de Morella, entregen los galardones a los ganadores con la obra ganadora del I Certamen de Arte 3 Territorios a las dependencias del salón de actos del Ayuntamiento de Valderrobres.-Promotor: Librería Serret

Colaboradores:Maria Rosa Monreal, Pepa Nogues, Carles Sancho,  Emilio Moreno. Joan Arrufat.Espero que lo podamos disfrutar juntos el próximo 30 de agosto en el fallo de los Premios de literatura rural ;))


Octavio Serret - llibreria Serret


http://www.serretllibres.com/

http://www.serretllibres.com/autorsebrencs

http://es.linkedin.com/pub/octavio-serret/27/36b/4bb

http://www.facebook.com/llibreria.serret

http://twitter.com/serretllibres

http://es.slideshare.net/serretllibres

https://www.youtube.com/user/serretllibres/feed

http://www.serretllibres.com/forums


Article complet

NOUS HORARIS: 29 d'agost Homenatge a Desideri Lombarte a Beseit. Estellés de mà en mà a la Font del Pas !!

 

Certamen literari Premis Serret de literatura rural


Homenatge a Desideri Lombarte a Beseit

Dirección: Carretera Valderrobres, S/N, 44588 Beceite, Teruel
Teléfono:978 89 04 43NOUS HORARIS
MATÍ10:00h – Aparcament de l’oficina de turisme a Beseit (entrada al poble a l’esquerra)

10:10h – Ermita de Santa Anna, presentació i inici itinerari.

Fabrica Noguera

Portal de Vilanova

Safareixos i balconada

Llotja i Presoneta

Església

Portal de Sant Roc

Portal de Carrau

Portal de Sant Gregori

Passeig del riu

Aparcament – Final itinerari.

13:00h – Sortida cap a Vall-de-roures a Llibreria Serret

Trobada amb els poetes autors dels poemaris guanyadors

“Terres i vent”

“Campo de ortigas”TARDA-NIT


18:00h – Trobada als jardins de l’Hotel de la Font del Pas

18:00h - Recepció i presentació a càrrec de l'Alcalde de Beseit, Alberto Moragrega.

A continuació, els Presidents dels 3Territoris, Francisco Esteve, Carles Luz i Rhamses Ripollès, felicitaran als guanyadors del Concurs i faran entrega dels premis "Llibreria Serret de Vall-de-roures": En la modalitat de millor poemari en castellà: El poeta d’Alcanyis José Manuel Soriano Degracia, amb el seu poemari “Campo de ortigas”. La guanyadora de la modalitat en català, Conxita Jiménez en lo poemari “Terres i vent“ que publicarà Edicions Saldonar.


18:20h - Donem començament l’acte a càrrec de Manuel Matínez Forega i Santi Borrell,  amb la presentació dels poemaris en Castellà i Català amb les editorials que hi participen, tant en l'edició del poemari com la de la publicació pel pròxim any del llibre col·lectiu en les tres llengües.


19:00h - Vicent Pellicer mos presente el seu audiovisual i llibre “El Massís del Port, Bellesa insòlita”.

19:30h – Elena Peralta mos presente el llibre “Cuarenta y una noches para un sueño” en homenatge a l’escriptor Javier Tomeo


20:00h – Sopar concert

Concert i recitació de poemes per part de:

Josep Guardia

Marc Arrufat


Poesia al plat.

Tast de tapes i versets al bufet.


Les olivetes d’esta terra,

Son dolcetes i salameres.

D’ulls negres i tendres dits.


Negres les baldanes

Que mos fan los veins.

Amoroses i ben fetes.


De la cuina es sent un ronroneig…

Un xiuxiueig…

A ritme de cansonetes i versets que amaneixen los platets abans de eixir a taula
21:00h – Estellés, de mà en mà amb Francesc Anyó i Borja Penalva

ELS INTÈRPRETS

Borja Penalba (València, 1975) és un músic i creador valencià que durant els últims vint anys ha treballat amb un nombre ingent d'artistes, en propostes tant musicals com audiovisuals o escèniques. El seu primer contacte professional amb l'obra d'Estellès es remunta a 1996, quan va musicar -amb el grup valencià Dropo- "La veu d'un poble" i "Tu no ho volies per darrere", dins del context del disc "La velleta centenària", un viatge musical per la poesia valenciana des del segle XI fins l'actualitat. Posteriorment ha conviscut professionalment i de manera recurrent amb l'obra estellesiana, sobretot pels seus treballs amb Feliu Ventura, Miquel Gil i Obrint Pas.


Francesc Anyó (Benicarló, 1964) és actor. Més de 25 anys fent teatre, televisió, curtmetratges, lectures dramatitzades, recitals, traduccions i adaptacions teatrals, encara que el seu treball s'ha centrat sobretot en la veu, doblatge i locucions, principalment per a ràdio i televisió. A l'edat de quinze anys va conèixer l'obra d'Estellés gràcies a les interpretacions d'Ovidi Montllor, i des d'aquell moment no ha parat de créixer l'estima i l'admiració per les lletres del burjassotí. L'any 2008 va participar com a rapsode en l'espectacle creat amb motiu de l'exposició Josep Renau (1907-1982): Compromís i Cultura, on el gruix dels poemes eren d'Estellés. L'any 2013 recorre el Mercat Central de València mentre recita diversos poemes de temàtica gastronòmica d'Estellés, ara en CD. Als Amics dels Clàssics escrivia un article sobre Estellés i els clàssics. 

mademaenma.blogspot.com
facebook.com/DeMaEnMa
Twitter: @Demaenma

NOTA:

L'espectacle Estellés, de mà en mà, tindrà un preu de 5 Euros, la venda de tickets es farà el mateix dia al recinte. Ho podeu reservar a La Font del Pas o www.matarranya.travel


23 :00h -Cloenda
Article complet

23 de Agosto. Librería Serret, sale a la calle en Valderrobres (Teruel) para festejar el Sant Jordi Negro 3ª Matarraña Negra

 

MATARRAÑA NEGRA REUNE A ESCRITORES POLICIALES EN VALDERROBRES


Que el género negro esté de moda, muchos antes de que irrumpieran como una tromba los escandinavos, es una obviedad desde hace muchos años. Desde que la Semana Negra de Gijón, que ya cumple más de 25 años, iniciara la carrera de eventos que en torno al género policial hay en nuestro país, las ciudades que se han sumado a potenciarlo se han multiplicado: BCNegra pilotado por el comisario Paco Camarasa de Negra y Criminal de Barcelona; Salamanca Negra, con un carácter más académico; Valencia Negra; Noviembre Negro en Sagunto, compitiendo con la capital del Turia; Mayo Negro en Alicante y con Mariano Sánchez Soler en cabeza; Getafe Negro, cuya alma mater es Lorenzo Silva; y ahora, Matarraña Negra impulsada por Octavi Serret, librero, y José Luis Muñoz, escritor.


Convocar una reunión de escritores negrocriminales en Valderrobres, en la comarca de Matarraña, Teruel, en plena canícula de estío, con toda España de vacaciones, podrá parecer una locura a quienes no conozcan al singular librero de la pequeña población turolense. Octavi Serret, que regenta Librería Serret de Valderrobres, adalid de este invento literario y negro, es un personaje fuera de serie y atípico, un agitador cultural y librero prescriptor que lleva el oficio en la sangre desde que con 16 años montó Serret Libros en esta hermosa y pequeña población del Maestrazgo y decidió unir su suerte a los libros. 


Octavi Serret lleva 30 años al frente de una de las librerías de España que más en serio se toma su función de vender buenos libros de literatura y promover la cultura en un país tan falto de ella. Hay que conocer los gustos del lector antes que ellos mismos sepan que libro quieren, diceY a ello lleva aplicándose este singular librero que empezó en la adolescencia y con 46 años sigue al frente de su librería luchando a diario por fomentar la lectura en un sector, el del libro, que siempre ha estado en crisis en nuestro país por falta de un fomento por parte de las instituciones.


Octavi Serret, que acaba de instituir unos premios de literatura rural cuyo fallo tendrá lugar a finales del presente mes de agosto, impulsa un encuentro de autores del negrocriminal que este año firmarán sus libros en Valderrobres, junto a la librería, en homenaje a Josep Forment, editor de Alrevés fallecido  recientemente que, con su línea editorial, ha potenciado el género negro tanto en castellano como en catalán. Los autores que han confirmado la asistencia al evento son Víctor del Árbol, Sebastià Bennasar, Xavier Borrell, José Luis Caballero, Alicia Estopiñá, Cristina Fallarás, Empar Fernández, Isidro Garrido, Luis Gutiérrez Maluenda, Fernando Martínez Laínez, Silvia Mayans, José Luis Muñoz, Paco Gomez Escribano y José Vaccaro Ruiz, un nutrido grupo  de representantes del género negro y criminal que firmarán sus últimas novelas frente a la Librería Serret situada en la Avenida de la Hispanidad 21 de Valderrobres, Teruel, el sábado 23 de agosto a partir de las 12 horas. Colaboran en el evento las editoriales Alrevés y Meteora y la Fonda La Plaza, una de las de más solera de la población.
Matarraña Negra amenaza con consolidarse y sumarse a los eventos que a lo largo y ancho de la geografía nacional reivindican un género popular que cada vez cuenta con más adeptos.
 
 
Article complet

Reserveu el 29 d'agost, Homenatge a Desideri Lombarte a la Font del Pas de Beseit, presentem l'espectacle "Estellès de mà en mà" de Francesc Anyó i Borja Penalba !!

 

Certamen literari Premis Serret de literatura rural

29 d'agost, Homenatge a Desideri Lombarte a Beseit


NOUS HORARIS

MATÍ

9:30 – Font del Miro, punt de trovada per sortir cap a Beseit.

        AQUEST PUN DE TROBADA JO EL TREURIA I QUEDARIA DIRECTAMENT A Beseit a les 10.

10:00 – Aparcament de l’oficina de turismo a Beseit (entrada al poblea l’esquerra)

10:10 – Ermita de Santa Anna, presentación i inici itineràri.

        Fabrica Noguera

        Portal de Vilanova

        Safareixos i balconada

        Llotja i Presoneta

        Esglessia

        Portal de Sant Roc

        Portal de Carrau

        Portal de Sant Gregori

        Passeig del riu

        Aparcament – Final itinerari.

13:00 – Sortida cap a Vall-de-roures a Llibreria Serret

        Trobada amb els poetes autors dels poemaris guanyadors

        “Terres i vent”

        “Campo de ortigas”

TARDA-NIT

18:00 – Trobada als jardins de l’hotel de la Font del Pas

18:15 - Recepció i presentació a càrrec de l'Alcalde de Beseit, Alberto Moragrega.

A continuació, els Presidents dels 3Territoris, Francisco Esteve, Carles Luz i Rhamses Ripollés, felicitaran als guanyadors del Concurs i farán entrega dels premis "Llibreria Serret de Vall-de-roures": En la modalitat de millor poemari en castellà: El poeta d’Alcanyis José Manuel Soriano Degracia, amb el seu poemari “Campo de ortigas”. La guanyadora de la modalitat en català, Conxita Jiménez en lo poemari “Terres i vent“ que publicarà Edicions Saldonar.

18:30 - Donem començament l’acte a càrrec de Manuel Matínez Forega i Santi Borrell,  amb la presentació dels poemaris en Castellà i Català amb les editorials que hi participen, tant en l'edició del poemari com la de la publicació pel pròxim any del llibre col·lectiu en les tres llengües.

19:30 - Vicent Pellicer ens presente el seu Audiovisual i llibre “El Massís del Port, Bellesa insòlita”.

20:00 - Concert i recitació de poemes per part de:

             Elena Peralta

             Josep Guardia

             Marc Arrufat

21:30 - Poesia al plat.

             Tast de tapes i versets al bufet.

Les olivetes d’esta terra,

Son dolcetes i salameres.

D’ulls negres i tendres dits.

Negres les baldanes

Que mos fan los veins.

Amoroses i ben fetes.

Al xiuxiueig de la cuina se sent un ronroneig…

Un xiulet…

A ritme de cansonetes i versets que amaneixen los platets abans de sortir a taula

22:00 – Estellés, de mà en mà amb Francesc Anyó i Borja Penalva:Informació Estellés: De mà en mà

https://www.youtube.com/watch?v=c5LCcBfFMtM#t=11

L’ESPECTACLE

Estellés: De mà en mà és un espectacle on Francesc Anyó i Borja Penalba perpetren, diuen, riuen, canten, ploren i mengen Estellés; una barreja de veus i músiques amb una senzilla posada en escena, on els veritables protagonistes són els versos de Vicent Andrés Estellés.

(Us proposem) un viatge per l’apassionat i apassionat univers estellesià. Un univers concret i precís, tendre, dolç, amarg, alegre, tràgic, divertit, dramàtic, sorneguer, culte, malparlat…

Estellés, entre paraules tendres i paraules obscenes, acarona, colpix, grata, arrapa… Estellés ens conta històries contant les síl·labes, sense contar-les, cantant cançons… Estellés s’estima molt la vida i se l’estima amb el seu nom petit sempre en minúscula.

Amb Estellés: de mà en mà volem compartir, amb qui ho desitge, aquest amor valent i digne per la vida.

L'estrena oficial Al País Valencià va ser el 24 d'octubre de 2013 al Teatre Micalet de València i a Catalunya va ser el 7 de febrer a l'Auditori

Espots d’Estellés: De mà en mà

https://www.youtube.com/watch?v=te2YOgxe4bg

http://www.youtube.com/watch?v=xSjFIQo3yBM

Poema Assumiràs la veu d'un poble gravat a Vilaweb: http://www.youtube.com/watch?v=c5LCcBfFMtM 

ELS INTÈRPRETS

 

Borja Penalba (València, 1975) és un músic i creador valencià que durant els últims vint anys ha treballat amb un nombre ingent d'artistes, en propostes tant musicals com audiovisuals o escèniques. El seu primer contacte professional amb l'obra d'Estellès es remunta a 1996, quan va musicar -amb el grup valencià Dropo- "La veu d'un poble" i "Tu no ho volies per darrere", dins del context del disc "La velleta centenària", un viatge musical per la poesia valenciana des del segle XI finsl'actualitat. Posteriorment ha conviscut professionalment i de manera recurrent amb l'obra estellesiana, sobretot pels seus treballs amb Feliu Ventura, Miquel Gil i Obrint Pas.

 
Francesc Anyó (Benicarló, 1964) és actor. Més de 25 anys fent teatre, televisió, curtmetratges, lectures dramatitzades, recitals, traduccions i adaptacions teatrals, encara que el seu treball s'ha centrat sobretot en la veu, doblatge i locucions, principalment per a ràdio i televisió. A l’edat de quinze anys va conèixer l’obra d’Estellés gràcies a les interpretacions d’Ovidi Montllor, i des d’aquell moment no ha parat de créixer l’estima i l’admiració per les lletres del burjassotí. L’any 2008 va participar com a rapsode en l’espectacle creat amb motiu de l’exposició Josep Renau (1907-1982): Compromís i Cultura, on el gruix dels poemes eren d’Estellés. L’any 2013 recorre el Mercat Central de València mentre recita diversos poemes de temàtica gastronòmica d’Estellés, ara en DVD. Als Amics dels Clàssics escrivia un article sobre Estellés i els clàssics.

 Hem portat Estellés: De mà en mà per escenaris d'arreu del País Valencià i Principat: València, Ontinyent, Bocairent, Alzira, Massamagrell, Olocau, Montcada (de l'Horta), St. Pere de Ribes, Espai Vilaweb i El Prat de Llobregat. A banda, formem part d'un programa dirigit a instituts de secundària i batxillerat a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València on l'hem representat per al públic adolescent més d'una trentena de vegades, i n'hi ha previstes moltes més per tot aquest any. 

 

Estellés: De mà en mà està tenint molt bona resposta del públic allà on s'ha representat, tant al País valencià com al Principat. Al dossier podeu veure algunes de les crítiques. Jordi Llavina, Manuel Molins, Gemma Pasqual, Amàlia Garrigós, Vicent Torrent ( Al Tall) o Núria Cadenes són algunes de les persones que recomanen l'espectacle.

 

 

CÀPSULES PROMOCIONALS


Paral·lelament i lligat a l'espectacle hem realitzat una sèrie de XIII càpsules de vídeo, amb l'objectiu de fer difusió de l'obra del poeta des d'una visió particular, i comptant amb la col·laboració de gent del món de la cultura i l'escena, com són Sergi López, Quimi Portet, Anna Sahun, Joel Joan, Josep Manuel Casany, Manuel Molins, Amàlia Garrigós, Ferran Torrent, Feliu Ventura, Paco Alegre, Atupa, Carmina Andrés (filla de V.A. Estellés), Gemma Pasqual, Roc Casagran, Reugenio, Al Tall i Rosana Pastor. Aquests vídeos també els hem utilitzat conjuntament amb un espot per fer promoció d'Estellés: De mà en mà.  Al dossier teniu els enllaços d'aquests vídeos.

 

 

Dossier:  https://www.dropbox.com/s/b12b9oodm0lvz7v/Dossier_Estell%C3%A9s_de_m%C3%A0_en_m%C3%A0.pdf 


LLIBRE-DISC


Arran de l’èxit de l’espectacle Estellés: de mà en mà, l’editorial valenciana Onada Edicions va pensar en Anyó i Penalba per donar forma a aquesta antologia, sabedors de la seua visió particular i original de l’obra del poeta de Burjassot.

 

Dissabte 12 i diumenge 13 d’abril es distribuirà amb el diari Ara (només al territori de Catalunya), el 23 d'abril es presentarà a Barcelona, dins dels actes de Sant Jordi del Club TR3SC i en la parada de la Llibreria la Impossible. A partir del 24 d'abril es podrà trobar a la Fira del Llibre de València, sent la presentació oficial l'1 de maig.

 

  

EL LLIBRE

 

SINOPSI. Us proposem un viatge per l'apassionat i apassionant univers estellesià. Un univers concret i precís, dolç, amarg, alegre, tràgic, divertit, dramàtic, sorneguer, culte, malparlat... Estellés, entre paraules tendres i paraules obscenes, acarona, colpeix, grata, arrapa... Estellés ens conta històries comptant les síl·labes sense comptar-les, cantant cançons... Estellés s'estima molt la vida i se l'estima amb el seu nom petit sempre en minúscula.

 

L'antologia recull tots els poemes que apareixen a l’espectacle Estellés: De mà en mà, a més d’uns altres que han triat per a l'ocasió, inclosos els que es fan servir en les càpsules de vídeo promocionals realitzades paral·lelament a l’espectacle, i protagonitzades per personatges coneguts del món de la cultura. En total, el llibre consta de 86 poemes classificats en 6 grans blocs temàtics, els quals, acord a la visió dels antologistes, estant titulats amb conceptes sonors: SilencisSospirsGemecsSorollsCrits i Cants. Cada bloc té una petita introducció orientativa, i al final del llibre es troba l’índex adient.

 

Els centres d'ensenyament que així ho desitgen podran disposar d'una guia didàctica complementària al llibre.

 

EL DISC

 

El disc consta de 23 pistes en directe de l'espectacle Estellés: De mà en mà, gravades a l'IES Coromines de Benicarló en el marc de la Setmana per la Llengua, i, a manera de bonus, 4 poemes gravats en estudi.

Amb aquesta gravació, Penalba i Anyó volen transmetre l’obra d’Estellés a través de la força i dinàmiques del directe.


 

 

RESSÒ

Premsa:

http://www.vilaweb.cat/noticia/4167755/20140118/estelles-vist-borja-penalba-francesc-anyo.html 

- Diari Balears

Núvol. El digital de cultura

El Cèntric. El Prat de Llobregat

Blog de Vilaweb

Els Tres Sentits. Jordi Llavina

El periódico de aquí

http://www.lacalamanda.com/territori_cultural/850/la-festa-per-la-llengua-toca-el-cel-amb-lexcellencia-destelles-de-ma-en-ma

 

http://www.ara.cat/cultura/poesia-musica-dEstelles-lARA_0_1115288528.html

 

http://www.laveupv.com/noticia/8688/per-a-labril-estelles-de-ma-en-ma  

Món de la cultura:  

 

- El dramaturg Manuel Molins:“L'espectacle està molt bé, la música és estupenda i Francesc Anyó té grans moments com ara quan recita "el teu nom i el meu nom escrits en la paret"... També està molt divertit i irònic en "Calcuta". A més, hi ha alguns colps o sorpreses ben estimulants que no es poden desvetllar perquè perdrien interés. Cal veure-ho. El tàndem Anyó - Penalba és un gran tàndem. Per a tots els amants de la vida, de l'obra i la figura de l'Estellés i de la normalitat de la nostra cultura.”

 

- L’escriptora Núria Cadenes: Aquest espectacle estellesià de @bpenalba i @francescanyo és veritablement im-pres-cin-di-ble de veure! @demaenma

- La periodista Amàlia Garrigós
:Enormes!! El públic dempeus @BPenalba i FrancescAnyo en l'espectacle @Demaenma (Tu no has estat mai a Calcuta?)

 
Article complet

La novela histórica 'La hilandera de Flandes' llega a las librerías tras su éxito en Internet !!

 La novela histórica 'La hilandera de Flandes' llega a las librerías tras su éxito en Internet

Ver más en: http://www.20minutos.es/noticia/1860625/0/hilandera-flandes-novela-historica/llega-librerias/exito-internet/#xtor=AD-15&xts=467263La novela histórica 'La hilandera de Flandes' llega a las librerías tras su éxito en Internet Tras probar varios géneros, la autora se decidió por el histórico, en el que puede combinar realidad y ficción. La historia arranca tras el edicto de expulsión de los judíos promulgado por los Reyes Católicos, que divide Toledo en conversos y exiliados. Concepción Marín ha tardado casi dos años en redactar la novela al combinar la escritura con su trabajo como contable. También es autora de 'Las Sandalias del César' y 'Luna llena sobre Qurtuba'.

Tras un exitoso paso por Internet llega a las librerías La hilandera de Flandes (Temas de Hoy), la nueva novela histórica de Concepción Marín, una autora que "a ratitos" lleva años escribiendo los libros que le gustarían como lectora. Concepción Marín (Barcelona, 1957) ya había escrito anteriormente dos novelas históricas: Las sandalias del César (2008) y Luna llena sobre Qurtuba. La nieta de una de las familias que deben exiliarse volverá a Toledo para recuperar el legado de su abueloEmpezó a escribir desde niña, y esta afición le ha acompañado toda la vida, aunque reconoce que es difícil encontrar tiempo para la producción literaria cuando hay que cumplir un horario laboral en el trabajo que ejerce como contable en Barcelona. Por eso, explica, tardó casi dos años en escribir la novela, que tuvo mucho tiempo "parada", porque creía que su argumento "no funcionaba". La historia arranca tras el edicto de expulsión de los judíos promulgado por los Reyes Católicos, que hace que la comunidad de Toledo se divida entre los que optan por la conversión y conservar sus bienes o los que deciden partir al exilio y comenzar una nueva vida dejando todo atrás. La nieta de una de las familias que deben exiliarse y que se establecen en Flandes, Katrina, volverá a Toledo con la corte de Carlos V para recuperar un misterioso legado que su abuelo ocultó antes de ser expulsado de España. "Lo erótico es más repetitivo que lo histórico" No tiene predilección por una época histórica y lo mismo decide escribir "una de romanos" que una novela negra policíaca durante el Califato de Córdoba, ha señalado la autora que, tras probar varios géneros, se decidió por el histórico, en el que puede combinar realidad y ficción. Aunque reconoce que hay modas en literatura, cree que el género de la novela histórica no es tan repetitivo como puede pasar con el erótico. "Como hay muchas épocas de las que escribir, los lectores no se saturan", explica. Concepción Marín dice que no tiene ningún método para escribir ni sigue un guión, aunque lo ha intentado: "A veces me meto en unos berenjenales de los que no sé cómo salir", ha relatado.

Ver más en: http://www.20minutos.es/noticia/1860625/0/hilandera-flandes-novela-historica/llega-librerias/exito-internet/#xtor=AD-15&xts=467263
Article complet

Jesús M. Tibau i Francesca Aliern tornen pel 15 d'agost al Matarranya !!!!

 

Signatura de Per no perdre'm les molles, a Vall-de-roures

 
Divendres vinent, torno a la Llibreria Serret de Vall-de-roures, a signar exemplars de Per no perdre'm les molles, en companyia de l'escriptora i amiga Francesca Aliern.
Article complet

Domingo 17 de agosto, Concha Marín nos presenta su ÉXITO! La Hilandera de Falndes en Librería Serret !!!


La hilandera de Flandes, de Concepción Marín

 
Título: La hilandera de Flandes
Autora: Concepción Marín
Editorial y año: Temas de Hoy, 2013
 
Tras el edicto de expulsión promulgado por los Reyes Católicos, la comunidad judía de Toledo está dividida entre optar por la conversión y conservar sus bienes o partir al exilio y comenzar una nueva vida dejando todo atrás. Ivri y Efraím encarnan ambas opciones. Mientras el primero decide quedarse y casar a su hija con un nombre que le asegure un buen estatus social, el segundo decide partir a Flandes. Efraím, para evitar que incauten las joyas de la familia, las esconde en su casa con la esperanza de regresar algún día a recogerlas. Años más tarde, su nieta Katrina, criada por su abuelo tras la muerte de su madre en el parto, llegará a ser una de las mejores hilanderas de Bruselas y regresará a Castilla para intentar recuperar la herencia de su familia.
 
 
En los últimos años hemos visto cómo la publicación de un libro en formato electrónico -ya sea autopublicado o con el respaldo de un sello especializado en lo digital- ha hecho las veces de trampolín para los autores y de escaparate para las editoriales, quienes acaban editando en papel aquellas obras que gozan de mayor reconocimiento y mejores críticas. Un año después de ver la luz en el mercado digital, La hilandera de Flandes aterriza en las librerías para el deleite de los amantes de los libros físicos y de las novelas históricas de calidad. El debut de Concepción Marín sitúa a la autora dentro de la lista de los grandes escritores de tan apasionante género.
 
Los judíos tienen tan solo dos opciones: convertirse y abrazar la fe católica o abandonar el reino y, tras de sí, la mayoría de sus riquezas. Esa es la consecuencia del edicto firmado por los Reyes Católicos en 1492. Mientras Ivri no duda en rechazar la religión de Moisés para salvar su acomodada situación, Efraím toma la decisión opuesta y resuelve huir a Flandes, atormentado al dejar atrás un legado misterioso e importantísimo para su familia y su pueblo. Años más tarde, la nieta de Efraím vive la oportunidad de regresar a Toledo en un arriesgado viaje para recuperar su herencia. Una odisea en la que se cruzará con la corona española, la Inquisición y los más viles y nobles sentimientos que anidan en el corazón humano.
 
Concepción Marín ha realizado un trabajo espléndido en La hilandera de Flandes. No me sorprende el éxito que rodeó su ópera prima y el destino que ha corrido hasta llegar a transformarse en papel. Se trata de una novela histórica emocionante que sabe cómo convencer al lector para que este siga los derroteros de los protagonistas con el alma en vilo. Las mil y una aventuras de los personajes resultan trepidantes, llenas de color y sabor. La autora, además, sabe qué importa y qué no, y actúa en consecuencia para ofrecer una historia con una evolución esperada, sin giros desagradables ni sorpresas. En mi opinión, el resultado más anhelado al que puede aspirar una novela histórica es el de proponer un viaje a los siglos XV y XVI que nos transporte sin darnos cuenta y con naturalidad.
 
Y es curioso que el libro lo haya logrado, porque en él se narran bellas descripciones de lugares y dosis de intriga y romance que podrían haberle dificultado el efecto ansiado. Me inclino a pensar que es el magnífico entramado de la historia, en que tienen cabida los ingredientes ya mencionados y otros que me reservo, el que la dota de coherencia y rigor. Por otra parte, en cada párrafo se respira el magno proceso de documentación que ha llevado a cabo la autora; unirse a la corte de Carlos I o recorrer las calles de Brujas y Toleto es un auténtico deleite. Por último, no puedo obviar la fuerza que transmiten los personajes y la impecable prosa, las cuales impiden que abandonemos las páginas hasta llegar al apoteósico final.
 
Cualquier amante de este género asistirá complacido al nacimiento literario de Concepción Marín, una escritora que demuestra en su primera novela su saber hacer, la pasión que siente por la Historia en mayúscula y la convicción de que ha venido para quedarse. No albergo ninguna duda de que La hilandera de Flandes es tan solo el comienzo de una carrera con gran futuro de cuyos avances espero ser testigo. Si, como a mí, os apasionan las novelas históricas bien tejidas y escritas, no podéis perderos esta que reseño hoy. Estoy convencido de que agradeceréis mi recomendación.


Club de lectura de la Hilandera de Falndes: 
Publicado en: 
eBooksEdiciones TagusTop .

 

Historia. Esa asignatura pendiente que nos trae a todos de cabeza. Libros muy gruesos cargados con millones de nombres, fechas y hechos aparentemente inconexos… Por eso, leer libros de novela histórica nos puede ayudar a descubrir de manera amena y divertida periodos realmente apasionantes y completamente desconocidos.

Podemos cerrar los ojos y estar en plena Edad Media o en otro parpadeo en la Revolución Francesa. Pero esta semana os queremos invitar a viajar a la época de los Reyes Católicos. Y para ello qué mejor que contar con la compañía de una auténtica experta en la materia como es Concha Marín, la autora de “La Hilandera de Flandes“, en su club de lectura.

En él podréis preguntar todo lo que queráis, dar vuestras ideas, sugerencias y, cómo no, conocer un poquito más de la autora y su obra: cómo se crearon los personajes, por qué eligió ese periodo de la historia y no otro…

¡Abróchense lo cinturones que el viaje acaba de comenzar!

Article complet

1
2
3
4
5
...466>