Ara a les 11:00, ITINERARI 2 - La fi dels secrets de Miquel Esteve (Ediciones B) avui Dissabte 5 de setembre, Qualitat Ebrenca de primer nivell ;))

 

ITINERARI 2 - La fi dels secrets. Dissabte 5 de setembre a les 11:00h


Punt de trobada: Caseta d’informació de La Setmana

Finalització: Palau Gualbes

Localització del llibre: caseta 31

 

Títol del llibre: La fi dels secrets. Edicions B

 

És un passeig per la Barcelona Baix Medieval, entre 1360 i 1410, els dos plànols narratius de la novel·la. Comprèn com a punts neuràlgics: el casal de carreus dels Gualbes al Carrer de Regomir, els protagonistes principals de la novel·la, l’edifici gòtic de la Llotja on era la Taula de Canvis oficial de la ciutat de Barcelona, el primer banc públic europeu, la Plaça del Blat amb la Cort del Veguer, la Plaça Sant Jaume on hi havia un gran om on es lligaven els reus i eren fuetejats pel “morro de vaques” de la ciutat i el Call jueu. És una passejada per la Barcelona gòtica, per la ciutat dominada pels anomenats “ciutadans honrats”...

A càrrec de Miquel Esteve.


Article complet

Avui 5 de setembre Itinerari literari 3: La fi dels secrets del Miquel Esteve (Ediciones B) pel TR3SC a #LaSetmana15

De passeig: Itineraris Literaris de...


Itinerari literari 3: La fi dels secrets


Personatges reals i d'altres ficticis en aquesta ruta que reflecteix la vida a la Barcelona medieval
 
5 de setembre del 2015 a les 11:00h
 
Espai: 
La Setmana Del Llibre En Català
 
Condicions:
El preu inclou un val de descompte de 3€ per comprar el llibre de l'autor o autora a La Setmana
Promoció vàlida fins el 31 de juliol.
 DESCRIPCIÓ
Article complet

ELS JUEUS CATALANS

Alberto Díaz Rueda comenta: El filólogo Manuel Forcano nos ofrece una interesante historia de la existencia, obras y valores de los judíos catalanes que interesa a cualquier persona que bucee en la historia de Cataluña
Article complet

On mos trobareu a #LaSetmana15 a l'estand de #LlibresEbrencs ;))

 
 

Serret

Llibreria Serret un punt de trobada fisic, a Vall-de-roures, Matarranya on trobar lo impossible es fa possible de la mà del seu propietari Octavi Serret (Premi Nacional de Cultura 2009)


Caseta  38

http://www.serretllibres.com/

Llibreria Viladrich

Llibreria fundada el 1760 amb tres espais diferenciats a Tortosa: La 2 de Viladrich, llibreria generalista i de fons; Art i Papers Viladrich, llibreria especialitzada en Belles Arts i manualitats; i Ebrebooks, llibreria infantil i juvenil amb joguina educativa.


Caseta  38

http://www.la2deviladrich.cat/

Bassa

Molt més que llibres des del 1903 i molt a prop teu, a Móra d'Ebre.


Caseta  38

http://www.bassa1903.com

Article complet

NÚVOL: Llibres ebrencs tindran estand a la setmana del llibre en català 2015 !!

 


El lobby del llibre ebrenc

Bernat PuigtobellaBarcelona.
 
/ 8.06.2015


www.nuvol.com/noticies/el-lobby-del-llibre-ebrenc/

La Fira del Llibre Ebrenc va obrir portes divendres a Móra d’Ebre amb un nou plantejament. En lloc de presentar les novetats i el fons de cada editorial per separat, enguany s’ha convertit l’espai expositiu en una sola llibreria on tots els llibres estan endreçats per temes o autor. Els tres llibreters de referència de les Terres de l’Ebre (Viladrich de Tortosa, Bassa de Móra d’Ebre i Serret del Matarranya) van posar ahir les cartes sobre el tapet. No jugaven pas a pòquer: s’han posat d’acord per unificar els seus fons i començar a treballar en el catàleg únic del llibre ebrenc, que serà un recurs bibliogràfic de primer ordre.

D'esquerra a dreta, Rafel Rovira, Sergio Bassa i Octavi Serret | Foto Bernat Puigtobella

D’esquerra a dreta, Rafel Rovira, Sergio Bassa i Octavi Serret | Foto Bernat Puigtobella

 

Se’ls coneix com el lobby del llibre ebrenc. Tots tres llibreters fan activitats i presentacions i tenen una clientela fidel al territori. Ara es volen posar d’acord per coordinar aquestes activitats, de manera que un autor pugui recórrer les terres de l’Ebre i fer tres presentacions una rere l’altra, cadascuna segons l’estil de cada llibreria: “En Rafel Rovira, de Viladrich, és el que fa les presentacions més formals, i l’Octavi Serret és el més canalla. Jo les faig com puc”, em diu Sergio Bassa, el llibreter de Móra.

Enguany han estrenat el segell ‘Llibre ebrenc’, que han estampat amb adhesius als llibres publicats per editors o autors de l’Ebre. No és tant un segell de qualitat com una denominació d’origen literària. Han volgut marcar unes pautes per definir aquesta DO i per això han redactat el decàleg del llibre ebrenc, que us podeu descarregar aquí.

Aquest decàleg proposa defensar una marca cultural i territorial. Segons els promotors de la proposta, el llibre ebrenc pot ser fet tant per un autor com un editor vinculat directament a les Terres de l’Ebre. A l’Octavi Serret se li posa la pell de gallina quan ens explica que la geografia del llibre ebrenc abraça tant el sud de Catalunya com l’Aragó catalanòfon, és a dir el territori que corresponia a l’antiga diòcesi de Tortosa. Aquí hi entra tant la Francesca Aliern de Xerta com Francesc Serés de Saidí, tots dos convidats a la fira d’enguany.

Ocatvi Serret ens diu també que el catàleg únic del llibre ebrenc, construït amb la complicitat i l’assessorament de l’Institut Ramon Muntaner, dóna prioritat a aquells llibres que hagin seguit el circuit editor-distribuïdor-llibreter per damunt d’aquelles publicacions autoeditades que neixen i circulen al marge de l’ecosistema editorial. No és casual, doncs, que aquest any a la fira els editors hagin retirat el seu estand i hagin fet confiança als llibreters perquè siguin ells qui venguin els més de 2.000 llibres que entre tots tres han arribat a catalogar.

Enllaços de referència:

Fira del llibre ebrenc 
Twitter: @llibresebrencs

 

Article complet

EL GOZO INTELECTUAL

Alberto Díaz Rueda comenta: Jorge Wagensberg es un epicúreo en el sentido prístino de la palabra (no en el difamante que le dieron Platon y los Padres de la Iglesia), lo cual quedó bien claro en las memorias que publicó recientemente y que reseñamos hace unos días. Por tanto no me sorprende que categorice de "gozo", la búsqueda intelectual y los hallazgos que depara.
Article complet

Pensión Leonardo

Alberto Díaz Rueda comenta: Sensible novela sobre los avatares familiares e íntimos de una niña inteligente de doce años en la Barcelona, Poble Sec, de los años sesenta
Article complet

Os presento la novela 'El Cielo de Nueva York', escrita en "secreto" por el zaragozano Alejandro Corral, este sábado 29 de agosto en librería Serret !!

 

HERALDO.es


Literatura

'El Cielo de Nueva York', una novela escrita en "secreto" por el zaragozano Alejandro Corral

Belén Molleda. MadridDe género negro, en la que conviven realidad y ficción el escritor presenta su libro este lunes.

Escribió la novela, como asegura, en "secreto". No reveló que era suya ni a su padre, ni a la propia editorial hasta que esta le confirmó la publicación de la obra. Se trata de Alejandro Corral, hijo del escritor José Luis Corral, quien este lunes presenta su primera obra: 'El Cielo de Nueva York'.

De género negro, en la que conviven realidad y ficción, se trata de una obra editada por Planeta, editorial que define al autor como "una de las más brillantes revelaciones de la narrativa española de la última década".

Alejandro Corral (Zaragoza, 1989) insiste, en una entrevista que escribió la obra en "secreto" y que, cuando la finalizó, envió un borrador a su padre para pedirle opinión, pero inventándose que era de un compañero de la facultad que le había pedido ese favor.

A partir de ahí, cuando José Luis Corral le comentó que la novela le parecía "buena y publicable" decidió enviársela a la editorial. Quería saber que "el ser hijo de" no influiría en el proceso, defiende.

De ahí surge 'El cielo de Nueva York', una obra ambientada en esta ciudad estadounidense, de género negro y de corte psicológico, protagonizada por un financiero que sale de un psiquiátrico y a partir de ahí se encuentra un "mundo aterrador".

Article complet

Os presento un vis a vis con José Luis y Alejandro Corral, o el nacimiento de una saga de escritores, sábado en Librería Serret!!


Alejandro Corral, con su sorprendente debut literario, el sábado 29 de agosto a las 12.30 h, estará acompañado por José Luis Corral presentando su último libro Jesucristo y familia:

Alejandro Corral (Zaragoza, 1989) es licenciado en Administración y Dirección de Empresas y ha estudiado en las universidades de Zaragoza y de Gdansk (Polonia). Ha trabajado en diversas actividades culturales y ha participado como voluntario en varios proyectos de cooperación internacional con Organizaciones No Gubernamentales en Hispanoamérica. EI cielo de Nueva York es su primera novela. ALEJANDRO CORRAL Un sorprendente debut literario !!!

Sinopsis

Nueva York, ahora. Un financiero sale de un hospital psiquiátrico tras haber permanecido ingresado a causa de una traumática experiencia personal. Fuera del centro médico se encontrará con los tipos más confl ictivos de los bajos fondos de la Gran Manzana: hampones sin escrúpulos, mafi osos crueles, drogadictos y prostitutas. 
Dividido entre el amor de dos mujeres y sumido en un conflicto personal irresoluble, Hank Williams vivirá una experiencia inquietante e insospechada.
En El cielo de Nueva York realidad y ficción conviven en universos paralelos donde nada ni nadie es lo que parece.


José Luis Corral Lafuente (Daroca, 13 de julio de 1957) 
Profesor titular de Historia Medieval en la Universidad de Zaragoza (España) y director de Taller de Historia S.L. Como medievalista, ha centrado buena parte de su labor investigadora en la España musulmana y en la Historia de Aragón, particularmente de Daroca y sucomarca. Es también uno de los más prolíficos autores españoles de novela histórica.


 Jesucristo y familia, (Doce Robles)
Sobre Jesucristo se han escrito miles de libros y artículos, pero muchos de ellos desde el prejuicio y la opinión preconcelvidei. En Jesucristo y familia. Una visión histórica, José Luis Corral aborda la figura de Jesús de Nazaret desde las fuentes históricas y los textos sagrados. Un enfoque novedoso y polémico que no dejará a nadie indiferente. Todas las religiones se basan, y a la vez justifican su “veracidacï, en la llamada “Revelación", es decir, la transmisión del mensaje de la divinidad, bien de forma directa a través de la palabra de la propia deidad, o interpuesta mediante mensajeros, ángeles, espíritus u otros enviados, a hombres extraordinarios, los profetas. Una de las religiones mas importantes de la historia es el cristianismo, Su inspirador y fundador (Jesús de Nazaret, Jesucristo o Cristo) es uno de los personajes más trascendentes, más conocidos y mas influyentes para la humanidad. Pero en su tiempo, hace Veinte siglos ya, durante los años de los reinados de los emperadores romanos Augusto y Tiberio, su Vida y su muerte tal vez no hubieran ocupado ni una sola línea si hubieran existido entonces periódicos diarios. Por tanto, ¿que ocurre para que un personaje casi anónimo en su tiempo, aparentemente de nula relevancia, cuya predicación en vida resulta un fracaso absoluto, que nace, vive y muere en un rincón polvoriento en un extremo del Imperio Romano, se convierta a los pocos siglos de su muerte en el referente vital y trascendente para millones de seres humanos?...
Article complet

Sábado 29 de agosto, Alejandro Corral, presenta 'El cielo de Nueva York', una novela sorprendente que lo sitúa como una de las más brillantes revelaciones de la narrativa española de la última década. !!

 
Hank descendió a los infiernos. Ahora disfrutará del paraíso de la venganza.
Alejandro Corral debuta con una novela sorprendente que lo sitúa como una de las más brillantes revelaciones de la narrativa española de la última década.

Sinopsis

Nueva York, ahora. Un financiero sale de un hospital psiquiátrico tras haber permanecido ingresado a causa de una traumática experiencia personal. Fuera del centro médico se encontrará con los tipos más confl ictivos de los bajos fondos de la Gran Manzana: hampones sin escrúpulos, mafi osos crueles, drogadictos y prostitutas. 
Dividido entre el amor de dos mujeres y sumido en un conflicto personal irresoluble, Hank Williams vivirá una experiencia inquietante e insospechada.
En El cielo de Nueva York realidad y ficción conviven en universos paralelos donde nada ni nadie es lo que parece.

Article complet

EN UN METRO DE BOSQUE

Alberto Díaz Rueda comenta: ¿Qué diría usted de un hombre se sienta cada día durante un año en la misma piedra del mismo bosque, no sólo en lo más crudo del crudo invierno, en la primavera y el otoño ventosos y lluviosos o en la canícula con calores a menudo excesivos, observando con ojos perspicaces de naturalista, en ocasiones con ojos de poeta, en otras con mirada inquisitiva de periodista de sucesos, una especie de Sherlock Holmes con lupa incluida, si dejar de observar un metro cuadrado de bosque, siempre el mismo?
Article complet

1
2
3
4
5
...507>