Diversitat Femenina per un Sant Jordi de Literatura Rural a llibreria Serret !!

 

Diversitat Femenina

per un Sant Jordi de

Literatura RuralEl 23 d'abril d'enguany, la llibreria Serret de Vall-de-roures prepara un Sant Jordi ric en veus de dones i les seves particulars visions literàries.


Les autores: Marta Momblant Ribas,

     Lola Salmeron

                     Silvia Mayans


Les tres autores compartiran una parada de llibres i roses per a oferir-vos el bo i millor de la seva escriptura:


Novel·la:
La Venta de l’Hereva (Premi Guillem Nicolau 2009 - Govern d’Aragó), La fábula de la montaña mágica (Editorial Van Express), Cap llàgrima sobre la tomba (Finalista Premi Ferran Canyameres, 2012 - Editorial Pagès), La esperanza se llama Ismail (Editorial Van Express)


Assaig:
Els pobles oblidats (Editorial Sidillà)

Relats i poesia:
L’Arbreda Ebrenca (March Editor ), Tren Val de zafàn (Gara d’Edizions).

Teatre:
Fora de temps, fora de lloc (Publicacions del IET - DPT),
Resposta a cartes impertinents (Editorial Arola).


Amb elles podreu compartir les seves vivències en aquesta experiència fantàstica que és la immersió dins la  literatura rural i la particular cosmovisió que suposa el seva fascinant identitat: el fet de sentir-se tan lligat a la terra, genera, sens dubte, una escriptura femenina tan orgànica i emocional com controvertida i discursiva, i amb tot, sempre, sempre passional.


Marta Momblant

Article complet

Presentamos Wabi-Sabi la novela de Francesc Miralles!! Una novela inédita sobre la belleza de las cosas imperfectas y la magia de cada instante...

Wabi-Sabi - novela de Francesc Miralles

 Publicado el 9/1/2014

SINOPSIS

Samuel mantiene desde hace ocho años una relación con Gabriela, pero sigue viviendo solo en su piso de soltero, ocupado con sus clases de alemán y ayudando ocasionalmente a Titus, su vecino redactor de manuales de autoayuda.
La primera mañana de junio recibe una postal sellada en Japón que muestra un gato con la pata levantada y una enigmática nota: «WABI-SABI». Días más tarde le llega una segunda postal con la fotografía de un templo.
Un evento inesperado le impulsará a viajar al país asiático, donde aprenderá la belleza de las cosas imperfectas y se abrirá una inesperada ventana al amor.

Una novela sobre la belleza de aquello que es efímero: un oasis entre las sombras del pasado y los sueños del futuro.

Del autor de «amor en minúscula». 

Publicado en castellano por Ediciones B y en catalán por Amsterdam.
Video de Manuel Carbajo
www.youtube.com/watch
Canción original de Daniel Lumbreras

Article complet

Presenten els Premis Llibreria Serret de Literatura Rural, a la fira literària de Jesús!!!

 

Presenten els Premis Llibreria Serret de Literatura Rural, a la fira literària de Jesús

 

Publicat per Gustau Moreno Pérez el dia 11 abril de 2014 | 11.4.14

 
JESÚS (Baix Ebre).- La Fira Literària de Jesús ha estat aquest divendres l’escenari de la presentació de la primera edició dels Premis Llibreria Serret de Literatura Rural 2014. En realitat, la fira no s’inaugura oficialment fins aquest dissabte al matí, a càrrec de l’escriptor i profes sor Manel Ollé. També serà dissabte quan tindran lloc la majoria de les presentacions de llibres, a càrrec de diferents autors, i es podran visitar els diversos estands que quedaran instal·lats a la plaça de la Pèrgola.

En qualsevol cas, ja s’han fet algunes activitats i aquest divendres al matí s’ha presentat els premis que promou el llibreter Octavi Serret, de Vall-de-roures, col·laborador “incansable” de la Fira Literària Joan Cid i Mulet, com ha destacat una de les organitzadores, Mònica Sales. Segons Serret, l’objectiu dels premis és incorporar el Matarranya i comarques veïnes com les Terres de l’Ebre al fet literari, a través d’assajos, novel·les i relats.

Les obres es poden presentar en català, en castellà i també en aragonès. Els Premis Llibreria Serret de Literatura Rural seran publicats per l’editorial Barcino, de la Fundació Lluís Carulla. A més, els guanyadors també rebran un premi en metàl·lic de 1.500 euros, en col·laboració amb el Museu de la Vida Rural. De fet, aquest divendres han aprofitat la presència del mateix Serret i del guia del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, Albert Carreras, per fer una xerrada sobre els valors del món rural als alumnes de l’escola institut Daniel Mangrané de Jesús. I és que el nou projecte del llibreter de Vall-de-roures és motivar els més joves a fer creació literària de cara a uns altres premis escolars que volen tirar endavant el curs que ve.
- See more at: http://lamarfanta.blogspot.com.es/2014/04/presenten-els-premis-llibreria-serret.html#sthash.hitcVMtQ.dpuf
Article complet

Maria Carme Roca ens revela els enigmes sobre Colom i el presente dissabte 19 d'abril a les 12:30 a llibreria Serret!!!

 www.illadelsllibres.com/

Entrevista: Maria Carme Roca ens revela els enigmes sobre Colom

L’escriptora catalana publica la novel·la ‘L’enigma Colom’  (Columna) on aposta per la catalanitat del descobridor d’Amèrica. 

www.illadelsllibres.com/entrevista-maria-carme-roca-ens-revela-els-enigmes-sobre-colom/

Maria Carme Roca  ens proposa  una novel·la història per acostar-nos a la figura de Colom per defensar  i mostrar al món la catalanitat de Cristòfor Colom, així com també, denunciar l’afany d’alguns sectors per a esborrar tot rastre català.
Maria Carme Roca, autora de les novel·les Intrigues de palau ,  El monestir proscrit  Barcino i Escollida pels déus  ens presenta una novel·la plena de venjances, interessos i conspiracions que tenen com a nexe d’unió l’almirall Colom i el seu gran projecte.
La trama de L’Enigma Colom se situa al 1493, quan Colom ha tornat de les Índies Occidentals i prepara una altra expedició. El protagonista de la novel·la  és Guerau de Gualbes, fill bastard d’un noble, que havia treballat sota les ordres de l’almirall.

L’illa dels llibres ha entrevistat a Maria Carme Roca per comentar la novel·la i alguns dels enigmes que encara envolten la figura de Colom.

www.illadelsllibres.com/entrevista-maria-carme-roca-ens-revela-els-enigmes-sobre-colom/-D’on li bé  la fascinació pel personatge de Colom?
Des que era molt joveneta. Per a mi era un heroi més de les novel·les d’aventures que llegia. M’impressionava la gesta de la qual va ser capaç, la de travessar el “Mar Oceà”.

-Què és el que més li captiva de Colom?
La constància per aconseguir el seu objectiu.

-Vostè afirma que Colom era Català. Com arriba a aquesta conclusió?
Per moltes dades paral·leles que aïllades no serien prou concloents, però que quan les exposem com les peces d’un puzle encaixen perfectament: el tipus de cal·ligrafia, els catalanismes trobats als seus escrits en llatí i castellà, que els seus col·laboradors principals fossin catalans, que a una de les illes descobertes li posés el nom de Montserrat…

-El primer que va investigar sobre l’origen català de Colom va ser el peruà Luis Ulloa qui  a mitjans del anys 20 del segle XX ja va començar  a comentar sobre un possible origen  català. Tot i que aquella investigació va ser per casualitat. La teoria genovesa sobre els seus orígens començava a  posar-se en entredit….
Ulloa buscava un “Colón gallego” i es va trobar amb un Colom català. I va tenir l’honestedat de reconèixer-ho i la valentia de divulgar-ho. La seva teoria va representar un sacsejada entre la intel·lectualitat de l’època. De cop, tot el que s’havia cregut fins llavors, es desmuntava; Cristoforo Colombo perdia credibilitat. Ben cert que Cristoforo Colombo va existir (nascut el 1491), però aquest senyor, que era un comerciant, no tenia res a veure amb el gran navegant i cartògraf que va ser Colom.

-Per què aquesta polèmica i la disputa sobre  els seus orígens….
Fa segles que s’arrossega la polèmica. Ja prové de quan Colom vivia. Ell i la seva família s’havien enfrontat a Joan II, el pare del rei Ferran, durant la guerra de la Generalitat (1462-1472)  contra el rei. Era “políticament incorrecte” que el rei Ferran avalés el projecte d’un enemic de la corona, però com que l’interessava, hi va haver un pacte d’estat. La qüestió es va complicar amb els seus hereus que reclamaven als reis allò que s’havia promès a Colom i que no van obtenir per més que van pledejar.
El “Colom” que trobem a la documentació anterior a 1492 va desaparèixer a favor de “Colón” castellanització de Colom (de Colom fàcilment passem a Colón, però de Colombo a Colón… no encaixa gens ni mica.)

19 d'abril maria carme roca presente l'enigma colom publicat per columna edicions-Ha escrit una novel·la sobre Colom sense que ell en sigui el protagonista.  (Guerau de Gualbes) aquest ha estat el repte més complicat?
Ha estat un repte molt interessant. Volia que Colom hi fos present, però més a l’ombra, precisament perquè anés d’acord amb l’aura de misteri que envolta el personatge.

-Com definiria Guerau de Gualbes?
Com un personatge que es fa estimar i amb qui també t’enfades. És valent i noble, però també un seductor (les senyores són la seva debilitat) capaç de ficar-se amb el més gran dels embolics. Que de vegades no sàpiga controlar la rauxa i hagi gosat enfrontar-se al mateix rei Ferran II és una qüestió que li passarà factura.

www.illadelsllibres.com/entrevista-maria-carme-roca-ens-revela-els-enigmes-sobre-colom/

-L’enigma Colom arrenca a l’any 1493, tot i que per mitjà de flashbacks coneixerem detalls sobre el viatge a Amèrica.
Per què ha escollit aquesta data?
Perquè és una data cabdal. Hi ha un abans i un després. Van succeir molts fets importants: Colom va tornar de les Índies Occidentals coincidint amb l’estada (de les poques que va fer) del rei Ferran II a Barcelona; els monjos de Montserrat van ser foragitats del monestir i substituïts per uns altres de Valladolid, el rei va imposar un nou sistema d’insaculació pel que fa al sistema d’elecció dels diputats…
Tanmateix, m’’interessava aquest any, perquè és quan Colom torna del primer viatge oficial a les Índies Occidentals i en aquest mateix any se n’hi torna a anar.

-Colom va descobrir Amèrica per casualitat o sabia perfectament on anava?
Això de descobrir-ho per casualitat, que tot anant cap a l’Índia es va topar amb un continent pel mig. és la història que ens han venut. Ell sabia perfectament on anava. Era un gran navegant i cartògraf que havia estudiat a Ramon Llull, a Dulcert, als Cresques…

-A la novel·la també hi podem trobar alguns paral·lelismes amb l’actualitat. Casualitat?
Hi trobem força paral·lelismes.  Malauradament, la intromissió del regne de Castella respecte la corona catalano-aragonesa que es va produir a finals del XV, es repeteix… Només cal que seguim les notícies.

www.illadelsllibres.com/entrevista-maria-carme-roca-ens-revela-els-enigmes-sobre-colom/-Alguns dels enigmes que planteja al lector sobre Colom fa referència a la seva signatura. Què tenia d’especial?
Que era criptogràfica, molt simbòlica, molt d’acord amb l’època. I plena de significats. Convido el lector a descobrir-los llegint la novel·la.

-També comenta que Colom potser es deia Joan i  no Cristòfor com avui encara en pensa.
Això de Cristòfor era un “àlies”, un altre símbol. En la seva signatura apareix “Xroferens” en reconeixement a Sant Cristòfor, el gegant que portà el Nen Jesús a sobre ajudant-lo a travessar unes aigües; Colom esdevé el portador de Crist en dur el cristianisme a l’altra banda de l’oceà.

-Com a les anteriors novel·les ens ofereix una història plena d’aventures i també d’intriga. Quina línea separa la realitat i la ficció per a un escriptor de novel·les històriques?
És un dels reptes més importants: buscar l’equilibri entre ficció i realitat. Com que parlem de novel·la, ha de pesar l’argument, però amb un pòsit històric prou consistent.

-A més de catalanitat del personatges que més vol reivindicar amb L’enigma Colom?
La de tota una nissaga, els Colom que se’ns ha volgut amagar. També vull oferir un retrat del segle XV, sobretot de Barcelona, que el lector pugui passejar pels seus carrers, veure com vestien, què menjaven, com treballaven…

-Amb quin Colom li agradaria que es trobés el lector?
Aquest és un altre repte: desmitificar-lo. No podem oblidar que parlem d’un corsari, d’un aventurer i d’un home ambiciós. Però també hem de tenir en compte que era un home culte que havia aplegat en la seva persona molts coneixements de l’època, sobretot pel que fa a l’art de navegar i a la cartografia.

www.illadelsllibres.com/entrevista-maria-carme-roca-ens-revela-els-enigmes-sobre-colom/

Article complet

Dissabte 19 d'abril fem un recorregut per l'Horta de Sant Joan de ‘El secret de Picasso’ amb Francesc Miralles !!

 

 

Entrevista: Francesc Miralles presenta ‘El secret de Picasso’


Després de l’èxit d’El Quart Reich i La profecia 2013, l’escriptor Francesc Miralles torna a recuperar el periodista Leo Vidal per descobrir-nos un dels fets més misteriosos de la vida de Picasso amb l'ajuda inestimable del Octavi Serret, en la seva estada a Horta de Sant Joan.

El pintor malagueny va visitar i viure la població catalana en dues èpoques ben diferents.  La primera estada es situa l’any 1898, quan convidat pel seu amic Pallarés, va viure durant vuit mesos en una cova, fet que va marcar profundament al pintor. Pel que fa a la segona estada, al’any 1909, va ser molt important pel pintor, perquè va començar a desenvolupar el cubisme.
La relació d’Horta de Sant Joan i Picasso és poc coneguda i  Francesc Miralles ha aprofitat aquesta situació per treure a la llum aquest passatge de Picasso i crear una novel·la amb aires de thriller i teoritzar sobre un quadre inèdit de l’autor que amaga un secret important.
Per aquest motiu el periodista nordamericà Leo Vidal rebrà l’encarreg d’un ric galerista de Sitges de localitzar un quadre desaparegut de Picasso El secret de Picasso viatja de Barcelona a Sitges, a l’illa de Buda, en ple Delta de l’Ebre, i a Horta de Sant Joan, tot creant  una excel·lent ruta literària.
Francesc Miralles ha parlat de la novel·la a L’illa dels llibres.
        
El secret de Picasso està publida en català per l’editorial Edicions 62 i en castellà per Umbriel. 
Article complet

Librería Serret ofrece a sus clientes 10 dias del 10% Dia del libro "10X10" Sant Jordi a llibreria Serret!!!

 
 
LIBRERIA SERRET
España

La web como estrategia: 
http://www.libreriaserret.com/ o http://www.serretllibres.com/ 
La elaboración de la web, que funciona desde 1995, se hizo a cargo de una empresa externa. ( www.tirabol.cat ) Pero es Octavio Serret el que se encarga de dotarla de contenidos sobre los libros, así como de seleccionar los cerca de 100.000 títulos que en este momento estan disponibles en su librería virtual.

Un trabajo de lo más interesante y que hace de librería Serret un espacio dedicado a la literatura, diferente y con un toque personal, tanto a nivel físico como virtual.

 
Desde febrero del 2012 Llibreria Serret pertenece a la Xarxa de llibreries Acreditades de la GENNERALITAT DE CATALUNYA, lo que significa que teneis disponibles físicamente como virtualmente ( http://www.serretllibres.com/cataleg/categoria/generalitat-de-catalunya ) todas las publicaciones de la GENCAT. 


La Librería Serret, un referente cultural en pleno Matarraña turolense.
La provincia de Teruel es fuente inagotable de sorpresas y de pequeños detalles con encanto. Uno de ellos está en Valderrobres y se llama Librería Serret. Combina el saber hacer de los libreros de toda la vida con las nuevas tecnologías, y cuando organiza un acto cultural, asiste público venido de toda España.

Entre los eventos culturales en los que ha participado Librería Serret, además de organizar actos puntuales sobre determinados temas en otras localidades de esta comarca, destacan las Jornadas Literarias oraganizadas por la Comarca del Matarraña, entre ellos en destacado “El Matarraña Mágico” en marzo del 2003, y tambien a destacar la actucación de librería Serret en la exposición del "Matarranya desconegut" en la Casa Amatller de Barcelona en mayo del 2009, con dos eventos organizados con la Ascuma (ademas de llenar estanterías con todo tipo de publicaciones relacionadas con nuestro territorio) que fueron un éxito rotundo de audiencia. Con todo ello se consigue fidelizar clientes ademas de conseguir aumentar de una manera considerable la cartera de nuevos clientes repartidos por toda la geografia española.

Un espacio físico por el que han pasado autores de la talla de Rosa Regàs, Javier Sierra, Ana Mª Matute, Lorenzo Silva, Ian Gibson, Fernando Marias, Fernando Martínez Laínez, Fernando Sánchez Dragó, J. Ávila Granados, Emilio Ruiz Barrachina, etc.

Especialidades:La librería Serret está especializada en los llamados “autores del boom” que escribieron parte de su obra en esta zona, en todo tipo de referencias que tengan que ver con el Matarraña y la Franja de Ponent, La Batalla del Ebro, el Carlismo y la Guerra Civil Española, libros de Historia Antigua y Religión, deportes de montaña y guías de naturaleza de esta comarca, ensayo, Historia, poesía y teatro, además de contar con referencias de actualidad.


Article complet

Una #SemanaSanta "10 de 10" en Librería Serret!!! Empezamos el #SantJordi2014 en 10 dias del 10% !!!

 

Os invitamos a pasar una #SetmanaSanta literaria de 10! dias del 10%!!! con Librería Serret! #SantJordi2014 al #Matarranya !!

Dijous sant 17 abril presentem les passions de la menestrala a les 18h a la #serretDijous 17 D'ABRIL 18h. presentem la biografia de joan panisello i chavarria per emigdi subirats #Setmanasanta a la #Serret
Viernes 18 de abril Presentamos: El maestrago templario de sergio solsona y historia de un descubrimiento de joan calaf #semana santa en libreria serret19 d'abril maria carme roca presente l'enigma colom publicat per columna edicionsArticle complet

Us presentem una #SetmanaSanta "10 de 10"!!! Començem el #SantJordi en 10 dies del 10% !!!

 

Us invitem a una #SetmanaSanta de 10! dies del 10%!!! a llibreria Serret! #SantJordi2014 al #Matarranya !!

Dijous sant 17 abril presentem les passions de la menestrala a les 18h a la #serretDijous 17 D'ABRIL 18h. presentem la biografia de joan panisello i chavarria per emigdi subirats #Setmanasanta a la #Serret
Viernes 18 de abril Presentamos: El maestrago templario de sergio solsona y historia de un descubrimiento de joan calaf #semana santa en libreria serret


19 de abril presentamos wabi sabi de francesc miralles el éxito! de ediciones b19 d'abril maria carme roca presente l'enigma colom publicat per columna edicions
Sábado 19 18h presentamos textos literarios para la educación emocional de marisol brenchat

Article complet

"Quedaran les paraules....": Celebrem #SantJordi 2014 amb Desideri Lombarte!!

 

Quedaran les paraules… III LECTURA CONTINUADA D’OBRES LITERÀRIES DEL MATARRANYA: PARTICIPA en la lectura ininterrumpida de la obra "Les aventures del sastre Roc d’Arça"de Desideri Lombarte i Arrufat.!!! 


Quedaran les paraules 23 d'abril 2014 diada de sant jordi a pena roja any desideri lombarte


Tercera edició, que organitza el Departament de Cultura de la Comarca del Matarranya i que tindrà lloc a Pena-roja el proper dia 23 d'abril, Diada de Sant Jordi; enguany en honor a Desideri Lombarte en el 25è. aniversari de la seva mort.
Teniu més informació en el següent enllaç:
Organiza: Colabora: Associació Cultural del Matarranya, Associació Jóvens de Pena-roja, Ajuntament de Pena-roja, Associació Cultural Tastavins, Associació Musical Peñarbés, Associació La Dona Penarrogina, 

ASSOCIACIÓ CULTURAL DEL MATARRANYA
Declarada Entidad de Utilidad Pública O.M. 12/09/2006
C/ Major, 4
44610 CALACEIT
Tel. i Fax: 978851521


Article complet

Us presento els autors recomanats per llibreria Serret a la Fira Literèria de Jesús!!

Article complet

Certamen Poètic Serret: #Nit de SantJordi 2014 final de recepció d'originals per premiar el millor poemari !!!

 

Us recordem que teniu de temps fins la nit de Sant Jordi per enviar-me els vostre poemaris inedits per participar al Certamen Poètic que fallem el 29 d'agost a Beseit (Matarranya) ;)))


PRIMERA EDICIÓ DEL CERTAMEN LITERARI LLIBRERIA SERRET DE VALL-DE-ROURES


MODALITAT: POESIA EN CATALÀ


BASES DEL CERTAMEN

1. Destinataris: poetes que escriuen en català. Hi poden participar poetes de tot el domini lingüístic català, tot i que es busca promoure la creació literària de les zones del Baix Aragó, el Matarranya, Terres de l’Ebre i nord del País Valencià.

2. Premi: publicació i distribució dels poemes seleccionats en un volum col·lectiu.

3. Extensió: mínima de 400 versos i màxima de 600.

4. Tema: la temàtica ha d’estar relacionada, directament o indirectament, amb l’àmbit rural, i es valorarà en especial la vinculació amb el Baix Aragó, el Matarranya, les Terres de l’Ebre i el nord del País Valencià.

5. Requisits: les obres presentades hauran de ser originals i inèdites, i no es considerarà que han deixat de ser-ho pel fet que s’hagin distribuït parcialment per internet o en suports electrònics, a excepció que s’hagin editat íntegrament com a llibre electrònic.

Les obres presentades al certamen no podran estar presentades al mateix temps a un altre premi que no s’hagi atorgat encara.

6. Enviament: els poemaris s’enviaran obligatòriament en còpia impresa i en format pdf per correu electrònic. Caldrà que es verifiqui aquest requisit per admetre una obra a concurs.

Les còpies impreses s’hauran de presentar en fulls DIIN A4, amb tipografia Times, cos 12 i interlineat doble. Se n’enviaran dos exemplars a aquesta adreça: Llibreria Serret, av. Hispanidad, 21, 44580 Vall-de-roures, Terol.

Els exemplars s’han de grapar, però no s’han d’enquadernar, i no inclouran cap indicació de la identitat de l’autor, que caldrà que utilitzi un pseudònim o un lema.

Dins del sobre de l’enviament s’inclourà un plica tancada amb el nom, l’adreça, el telèfon i el correu electrònic de l’autor, com també una declaració jurada firmada en què garantei que compleix els requisits del certamen.

La còpia en format pdf s’enviarà a aquesta adreça de correu: info@serretllibres.com. En el correu cal especificar el nom del certamen, el títol de l’obra, el pseudònim o el lema de l’autor i un telèfon de contacte. Així mateix, l’autor haura d’indicar en el camp Assumpte del correu electrònic: “Obra per parcicipar en el certamen Llibreria Serret de Vall-de-roures en la modalitat de poesia en català.

7. Termini de presentació: fins al 24 de maig de 2014. Aquest termini és per a la recepció tant de la còpia impresa com de l’electrònica.

8. Jurat i decisió: els organitzadors del certamen designaran un jurat de diversos membres de competència reconeguda.

El jurat farà pública la seva decisió i anunciarà els poemes seleccionats dins del certamen poètic que se celebrarà a Beseit el divendes 29 d’agost de 2014. La decisió del jurat no es podrà apel·lar.

Es pot declarar desert el premi si no hi ha cap obra que segons el jurat tingui la qualitat mínima necessària.

El jurat tindrà competència per interpretar lliurement aquestes bases.

9. Publicació del llibre col·lectiu: els organitzadors del certamen es comprometen a publicar i distribuir un llibre col·lectiu amb els millors poemes, segons el jurat, a escollir entre tots els presentats. En aquest llibre s’inclouran els poemes seleccionats en les modalitats de poesia en llengua catalana, castellana i aragonesa.

10. Obres no guanyadores: una vegada s’hagin seleccionat els poemes que s’inclouran en el llibre col·lectiu, els arxius pdf i els exemplars impresos de les obres no premiades es destruiran, un com s’hagi feta pública la decisió del jurat.

11. Acceptació de les bases: la participació en aquest certamen implica l’acceptació de totes les bases.

Santi Borrell, poeta i coordinador del que sirà el llibre col.lectiu pel pròxim any, i Francesc Gil Lluch editor de Saldonar Edicions www.saldonar.com/, son els encaregats de sel.leccionar el millor poemari en català.Article complet

1
2
3
4
5
...459>