2 de novembre, Cossetania Edicions i Jesús Ávila Granados presenten per primera vegada "Catalunya càtara". Un recorregut per 50 enclavaments herètics !!

 

Cossetania Edicions

Catalunya càtara

Un recorregut per 50 enclavaments herètics

Jesús Ávila Granados

Vols tastar-lo? cossetania.com/tasts/CATALUNYACATARA.pdf


 

Aquest llibre ajuda el lector a seguir les petjades del catarisme a Catalunya, des d’enclavaments coneguts i clàssics fins a uns altres que amb prou feines s’esmenten en altres treballs. Fins i tot alguns són totalment desconeguts pel públic. El catarisme fou una cultura medieval condemnada per l’Església oficial com a “herètica”. La guia recorre el seu llegat en sòl català, i segueix el rastre tant al nord dels Pirineus, on es va generar, com al sud de l’Ebre, al Matarranya i al Maestrat, a través dels testimonis que s’han conservat, en forma d’esteles discoïdals, pentagrames, mans, cultes a Maria Magdalena, i altres manifestacions artístiques.

 

 

Jesús Ávila Granados

 

(www.jesusavilagranados.es), llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB, exerceix el periodisme cultural des de 1972. En dues ocasions el Consell d’Europa el va condecorar amb el Premi Europa Humana com a millor periodista del continent. Com a escriptor és autor de 63 llibres d’assaig, una novel·la històrica, una enciclopèdia de vuit volums i treballs relacionats amb la història de l’antiguitat i el món medieval. És un dels experts dels templers i el catarisme; les seves obres: La mitología templaria; La mitología cátara; La mitologia celta, La profecía del laurel i Templers a les Terres de l’Ebre s’han convertit en clàssics de referència obligada..
 

 
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.