Adell presenta Llavina / Llavina presenta Adell - Tot aixo serà diumenge 29 a Arenys de Lledo dins la Trobda d'autors al #Matarranya

Diumenge 29 de juliol - Arenys de Lledo

Joan-Elies Adell

 

Jordi Llavina ens convida a una ascensió poètica a ERMITA, el seu nou títol.


18.00 Doble Presentació:
Jordi Llavina
presenta a Joan-Elies Adell i Joan-Elies Adell presenta Jordi Llavina

Desig de servar el temps - Jordi Llavina - ara.cat - llegim

'Res no és personal' de Joan-Elies Adell. Pròleg de Francesc-Gil Lluch. Saldonar.

Llibres anteriors de Joan-Elies Adell, com és ara La degradació natural dels objectes (Proa, 2004) o Escandall (Meteora, 2014), ja responien a una idea vertebradora clara, distintiva. Ara bé, cap títol seu anterior no resultava, a parer meu, tan unitari com aquest: un llarg poema dividit en tres parts més un epíleg, en què la veu única (en primera persona) ens va presentant, tot servint-se de l’octosíl·lab i d’una dicció narrativa, una mena d’estat de la qüestió de l’home que ha arribat a la cinquantena.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/mes-324/entrevista-jordi-llavina-escriptor-i-poeta-acaba-de-publicar-el-poemari-ermita/video/5746519/

Jordi Llavina ens convida a una ascensió poètica a ERMITA, el seu nou títol.

Mitjançant la descripció d’una pujada física a l’ermita de Sant Pere del Puig, talaia des d’on es domina tot el Camp tarragoní fins a la blavor mediterrània, Jordi Llavina ens proposa un viatge…

http://www.editorialmeteora.com/noticia/jordi-llavina-ens-convida-a-una-ascensio-poetica-a-ermita-el-seu-nou-titol/376

 
Joan-Elies Adell presenta “Ermita” / Jordi Llavina presenta “Res no és personal”


Jordi Llavina Murgadas (Gelida, 1968)
és llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Ha treballat en el món editorial, en l’ensenyament i, durant vint anys, ha exercit com a periodista cultural (Catalunya Ràdio, La Vanguardia, TV3, Sàpiens, El Punt Avui, El Mundo, El 3 de vuit...). Va presentar durant cinc anys i mig el programa de llibres diari ‘Fum d’estampa’, a l’extinta Catalunya Cultura. L’any 2014 va ser comissari de l’Any Vinyoli.

Ha publicat una vintena de llibres, entre els quals els de poemes Vetlla (Premi Vicent Andrés Estellés 2011 i Premi de la Crítica 2013), Contrada i Matí de la mort.
 

-Joan-Elies Adell va néixer a Vinaròs (Baix Maestrat) l'any 1968. És poeta i assagista. Autor dels llibres de poemes La matèria del temps (1994), Oceà immòbil (1995), A curt termini (1997), Un mateix cel (2000), Encara una olor (2003), La degradació natural dels objectes (2004), Pistes falses (2006), Si no et tinc (2013), Escandall (2014) i Res no és personal (Saldonar, 2018). Ha curat l’antologia La Tercera Illa. Poesia catalana de l’Alguer (1945-2013) (Saldonar, 2013)  i hi ha traduït el llibre de poemes Tema de l'adéu de Milo De Angelis (Saldonar, 2016). Ha publicat el llibre Guia sentimental de l'Alguer (2016).

-És doctor en Filologia Catalana i llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València. Ha estat professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat Oberta de Catalunya i professor visitant a la University of North Carolina a Charlotte. Ha estat director de l'Espai Llull, delegació de la Generalitat de Catalunya a l'Alguer, ciutat on viu. És el director de la Institució de les Lletres Catalanes, des del juny del 2018.

https://www.saldonar.com/autor/joan-elies-adell
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.