Agustí Pons mos presente en un jornada a Arnes 'Bàrbara' (Grup 62) La història d'una família de la burgesia barcelonina a través de Bàrbara, la minyona aragonesa 


Bàrbara

Col·lecció A TOT VENT-TELA


La història d'una família de la burgesia barcelonina a través de Bàrbara, la minyona aragonesa

Sinopsi

Després de retrobar l'any 2014 la Bàrbara, la minyona que va marxar de casa per la porta del darrere, l'escriptor Agustí Pons (Barcelona, 1947) evoca la seva vida familiar des dels quatre anys fins als deu, que és quan la carismàtica minyona aragonesa va viure a casa seva. Una família burgesa amb mentalitat de quiero y no puedo, uns pares que vivien junts estant separats, la família aragonesa de la Bàrbara, una tieta intrigant amb visita diària al capellà confessor i, de fet, una societat classista, profundament dividida entre rics i pobres... Bàrbara és un llibre de memòries que aborda, a partir d'un cas particular, la relació entre la burgesia barcelonina i la immigració castellana dels anys cinquanta.   


Agustí Pons Mir


© Martí Pons
 
Agustí Pons i Mir (Barcelona, 1947) és periodista i escriptor. Ha publicat, entre d'altres, els llibres següents:Converses amb Frederica Montseny (1977); Retrats contemporanis (1991); Deu daus (1991, Premi Joan Fuster i Premi Nacional d'Assaig); Joan Triadú, l'impuls obstinat (1994); Pere Calders, veritat oculta (1998); Maria Aurèlia Capmany, l'època d'una dona (2000); Nèstor Luján. El periodisme liberal (2004, Premi Crítica Serra d'Or); Temps indòcils (2007);Cartes a Clara (2010); i El notari Raimon Noguera i el llegat de Picasso, Miró i Pau Casals (2011).
 
Documents adjunts


Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.