ara.cat: Cristian Segura, premi Josep Pla. El periodista de l'ARA s'emporta el guardó de l'editorial Destino amb la seva primera novel·la, El cau del conill

ARA.cat Cultura

 

Cristian Segura, premi Josep Pla

El periodista de l'ARA s'emporta el guardó de l'editorial Destino amb la seva primera novel·la, El cau del conill

 

El periodista de l’ARA Cristian Segura ha obtingut aquesta nit el premi Josep Pla de novel·la que atorga l’editorial Destino gràcies a la novel·la El cau del conill.
 
Segura, que debuta en la novel·la i en la literatura, ha obtingut els 6.000 euros del Pla després de convèncer un jurat format per Àlex Susanna, Sebastià Alzamora, Rosa Cabré, Antoni Pladevall i Ester Pujol. Agafant com a models obres com Vida privada o L’auca del senyor Esteve, el jove narrador barceloní de 32 anys explica la decadència d’un cap de família de la burgesia barcelonina en una societat immersa en forts canvis. “He fet un retrat irònic, caricaturitzat”, ha dit Segura sobre el seu protagonista, Amadeu Conill.
 
El guanyador del Pla relleva Llucia Ramis, que l’any passat va obtenir el guardó gràcies a Egosurfing. Segura ha viscut a Berlín i a Pequín, on va treballar per diferents mitjans catalans, espanyols i anglòfons.

El menú del xef Romain Fornell va fer les delícies dels comensals gràcies a un micuit amb escalivada, de primer, una espatlla de xai confitat, de segon, i un cruixent de xocolada, de postres. La vetllada, celebrada a l’Hotel Palace de Barcelona, va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, el seu predecessor Jordi Pujol i el flamant nou conseller de Cultura, Ferran Mascarell. I, també, esclar, tot el món literari del país que no es va perdre un àpat tan deliciós en temps de vaques magres i contractes de pocs zeros.

 
 


Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.