Artur Quintana rep un Premi d'Actuació Cívica de la Fundació Carulla per l'estudi de l'aragonès i del català de l'Aragó !!

 

image003

 

 

El lliurament dels guardons serà el 24 de novembre al Disseny HUB Barcelona

 

La Fundació Carulla distingeix Artur Quintana amb un Premi d’Actuació Cívica per l’estudi i la divulgació del català de l’Aragó i de l’aragonès

 

r Aquests guardons, dotats amb 5.000 euros, es destinen a persones que actuen al servei del país

 

El professor Artur Quintana i Font ha estat guardonat amb un Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Carulla per la seva tasca d’estudi i promoció de l’aragonès i del català de l’Aragó.

 

Nascut a Barcelona l’any 1936, va formar-se en filologia germànica i romànica a Barcelona i a Colònia i ha estat bibliotecari a la ciutat alemanya d’Espira i professor de llengua i cultura catalanes a la Universitat de Heidelberg. Des de la seva tesi doctoral, dedicada al català de La Codonyera, ha centrat la seva àrea d’estudi preferentment en l’aragonès i el català de l’Aragó, als quals ha dedicat nombrosos articles i publicacions, i ha participat en diverses iniciatives per a la seva promoció. Traductor de l’alemany al català, és membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, del Consello Asesor de l’Aragonés, membre d’honor de l’Academia de l’Aragonés i president d’Iniciativa Cultural de la Franja.

 

Els Premis d'Actuació Cívica, creats per la Fundació Carulla l'any 1983, són sis guardons, dotats amb 5.000 euros cadascun, destinats a fer conèixer i distingir la tasca –generalment poc coneguda, sovint anònima, però exemplar– de persones que han actuat i actuen al servei de la identitat nacional en els diversos àmbits de la vida i de la relació humana, com ara l'ensenyament, els mitjans de comunicació, les ciències, l'art, la cultura popular, la música, el teatre, l'economia, el dret, l'acció social i cívica.

 

Els altres guardonats en aquesta XXXIII edició són Montserrat Cadevall, presidenta de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC); Miquel Costa, responsable de l’Editorial Mediterrània-Eivissa; Mireia Montané, pedagoga i directora del Projecte COMconèixer; Vicent Olmos, editor d’Afers i de Publicacions de la Universitat de València; i Ferran Rella, president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu.

 

El lliurament dels guardons serà el dimarts 24 de novembre, a les set de la tarda, al Disseny HUB Barcelona (Plaça de les Glòries Catalanes, 37, Barcelona).

 

En el mateix acte també es lliurarà el Premi Lluís Carulla, dotat amb 100.000 euros, que ha estat adjudicat al projecte Terra-nova.cat.

 

El jurat que ha determinat el veredicte dels Premis d'Actuació Cívica ha estat format per Antoni Bassas, Jordi Carulla-Ruiz, Carles Duarte, Vicent Partal i Damià Pons.

 

Barcelona, 9 de novembre de 2015

 

 

RECORDEU:
Lliurament dels Premis d'Actuació Cívica

Dia: dimarts, 24 de novembre

Hora: 19 h.

Lloc: Disseny HUB Barcelona (Plaça de les Glòries Catalanes, 37, Barcelona)

 

 
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.