Avui divendres 1 d’octubre a les 19h, “El braç de les fúries”, projecció comentada amb la presència del director Jordi Guardiola. (Flix)

Divendres 1 d’octubre, a les 19h, projecció comentada amb la presència del director Jordi Guardiola. Ca Don Ventura. (Flix)

Projecció documental:  

“El braç de les fúries”
Direcció: Jordi Guardiola i José Carlos Miranda
Producció: Lleida Televisió.  2007.
Finalista dels premis Memorimage 2008.


El 2 de novembre de 1937, a primera hora de la tarda, nou aparells “Savoia Marchetti” de l’Aviazione Legionaria italiana, amb base a Sòria, van deixar caure les seves bombes sobre Lleida. En menys de 5 minuts van provocar més de 200 morts, centenars de ferits i van atemorir una indefensa població de 40.000 habitants. Una bona part de les víctimes eren alumnes del col•legi Liceu Escolar, que va quedar arrasat pel bombardeig. “El braç de les fúries” ho recorda mitjançant testimonis de supervivents, familiars de les víctimes i historiadors, a la vegada que ensenya imatges i fotografies inèdites dels fets. També demostra, amb proves documentals, l’autoria dels fets (que fins ara s’atribuïen a la Legió Condor alemanya) i facilita una relació de les víctimes de l’atac-
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.