Comarquesnort.cat: "Mor el professor morellà Sergio Beser"


Mor el professor morellà Sergio Beser


______________________
comarquesnord,cat, Morella
divendres, 21 de gener de 2010

El professor morellà Sergi Beser ha mort aquest divendres a Barcelona a l’edat de 75 anys. Sens dubte ha mort un dels millors ambaixadors que ha tingut la Ciutat de Morella. El catedràtic emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona, va destacar al llarg de tota la seva vida per l’estima cap a Morella i per ser un dels embaixadors més destacats del seu poble envers el món de la cultura. El funeral de Sergio, morellà universal i ambaixador del seu poble al món de la cultura, té lloc el dissabte a les 11 del matí al Tanatori de Sant Cugat i a les 17 hores al cementiri de Morella.

La seva tasca professional a Barcelona és reconeguda en tots els àmbits acadèmics, però sempre va tenir temps per traure endavant iniciatives culturals en favor de la seva comarca, a través de l’Associació AMIC, i moltes d’altres col·laboracions.

L’any 2007 l’Ajuntament de Morella li va atorgar la Creu de Santa Llúcia, el reconeixement més important que es pot donar a Morella, per eixe paper intens d’ambaixador de la ciutat allà on ha estat. Ignasi Riera, un dels escriptors als que Beser els va regalar l’estima pel seu poble, recordava en l’acte d’homenatge com en la novel·la “Los mares del sur” de Vázquez Montalbán, el nom de Sergio Beser apareix un i un altre cop, i no dubtava a afirmar “…de tant en tan la terra produeix un savi”.

Recomana'ns

Més enllaços:

  1. Sergio Beser rep la Creu de Santa Llúcia
  2. Sergio Beser (Morella, 1934-Sant Cugat, 2010)
  3. Sergio Beser, immortal en l’obra de Manuel Vazquez Montalban
  4. Ignasi Riera: “Sergio Beser és un valor afegit a Morella”
  5. “No va poder ser el dia de Sant Julià, però és avui quan li fem lliurament de la creu de Santa Llùcia”

comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.