Fèlix Edo: «La pandèmia es pot entendre com una metàfora del personatge de la novel·la» #llunydequalsevolaltrelloc @OnadaEdicions

 
 

diadia.cat/

 

Fèlix Edo: «La pandèmia es pot entendre com una metàfora del personatge de la novel·la»

Per Javier Fresquet -05/03/2021

 

 

L’escriptor vilafranquí Fèlix Edo Tena acaba de publicar la seua segona novel·la: Lluny de qualsevol altre lloc. Després de l’èxit de El guardià de les trufes, el seu primer llibre, l’autor busca consolidar la seua personalitat en l’àmbit literari. 

 

Què és Lluny de qualsevol altre lloc?

 

Lluny de qualsevol altre lloc és una novel·la que esta ambientada en el present i esta dividida en dues parts. Una part que s’anomena ‘Sobre l’asfalt’, ambientada a la ciutat de Castelló de la Plana on seguim els ‘vagabundejos’ d’un personatge que es diu Joan, que ha abandonat la seua vida de professor i que ara es dedica a fer de mariner, temporer. A través del dolor i el drama d’aquest home anem descobrint la descomposició urbana de Castelló de la Plana, veiem com hi ha parts de Castelló que no estan integrades en la ciutat; com hi ha un passat agrari que no està integrat o persones migrants que no s’han integrat. D’alguna manera aquesta part retrata el que són els marges de la ciutat. 

En la segona part de la novel·la, que es diu ‘Un lloc sobre l’erm’, seguirem també els quefers del mateix personatge, però aquest abandone Castelló i torne al seu lloc d’origen que és Vilafranca, un poble d’interior de la província de Castelló. Allí s’instal·la al mas de Forés, emplaçament que coneixeran les persones que hagen llegit la meua primera novel·la El guardià de les trufes. En aquest lloc Joan pretén reprendre la vida rural dels seus avantpassats, és en aquest punt on intuirem que el personatge és descendent dels masovers imasoveres que apareixen en la novel·la del ‘guardià’.

És important conèixer el Guardià de les trufes per gaudir plenament d’aquest nou llibre?

Evidentment si algú es llegeix el Guardià de les trufes i ara es llegeix Lluny de qualsevol altre lloc hi ha una clara connexió, per tant es farà una lectura molt més profitosa i el lector podrà fer una panoràmica més àmplia del que és la història de Castelló i de les terres de l’interior d’aquesta província. Però, jo també sóc conscient de què no puc pretendre que totes les persones lectores d’aquesta nova novel·la coneguen l’anterior llibre. Per tant jo l’he concebut com una novel·la independent que es pot llegir perfectament sense conèixer El guardià de les trufes

https://diadia.cat/felix-edo-la-pandemia-es-pot-entendre-com-una-metafora-del-personatge-de-la-novella/


 
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.