Demà dissabte 6 de juny, un plaer conversar en Jordi Cantavella !! Amb ‘El brigadista’, ret un homenatge a les Brigades Internacionals...

 

Entrevista: Jordi Cantavella ret un homenatge a les Brigades Internacionals a ‘El brigadista’

‘Un homenatge a gent que va lluitar i morir a casa nostra és un fet molt seriós i no sabia si estava capacitat per fer-lo’’

Foto-Jordi-Cantavella

Entrevista de Jordi Milian

L’escriptor Jordi Cantavella s’ha proposat retre un homenatge a les Brigades Internacionals que van lluitar en la Guerra Civil. Cantavella ha canviat el seu registre habitual per oferir-nos una novel·la força emotiva centrada en persones anònimes que van decidir lluitar a favor de llibertat, lluny del seu país d’origen.

Arran del testimoni d’en Raymond, un nord-americà que va participar a la Guerra Civil amb  Brigada Abraham Lincoln, coneixerem les seves experiències al front però al mateix temps ens endinsarem en una història d’amor viscuda en aquella època.
El brigadista (Rosa dels Vents), s’ha convertit en tot un repte per Jordi Cantavella i saldar un deute pendent.

 

Coberta-El-brigadistaAmb la publicació d’El brigadista ha saldat un deute pendent, tenint en compte que sempre havia volgut escriure una novel·la sobre la Guerra Civil?
Cert, era un objectiu que m’havia marcat però em feia molt basarda posar-m´hi. Em feia por cometre errades de documentació, em causava pànic escriure diàlegs amb personatges que havien viscut i a qui respecto enormement… jo estava molt còmode escrivint les meves novel·les d’humor. Però quan l’argument va començar a gestar-se dins del meu cap, vaig pensar que ja tocava.

El meu pare era una persona obsessionada pel tema de la guerra i em va transmetre aquest interès. Malhauradament he fet tard degut a que ell ja no hi és. 

El Brigadista  és la novel·la més ambiciosa que ha escrit?
Absolutament. M’he ficat en un terreny molt difícil. Un autor ha de despertar emocions als seus lectors. Jo tinc facilitat per l’humor, però aquest està infravalorat en la nostra cultura literària. No sabia si el Cantavella de sempre seria capaç de ser creïble escrivint narrativa dramàtica.


Ha decidit canviar de registre tenint en compte que bona part de la seva obra anterior l’humor sempre ha estat molt present. Per què va decidir aquest canvi?
Per respecte als voluntaris que van sofrir la guerra. Poca broma amb això. De tota manera no hi ha un sol Jordi Cantavella. Hi ha dies que es lleva del llit el Cantavella humorístic, altres dies pot ser una mica cínic, però també hi ha dins meu un romàntic, algú que creu en l’amor i que admira els ideals i les causes perdudes. Llegir + www.illadelsllibres.com/entrevista-jordi-cantavella-presenta-el-brigadista/
 

 
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.