Núria Pradas presenta "L'aroma del temps", Una gran novel·la sobre el fascinant i glamurós món del perfum.(Rosa dels Vents) Dissabte 17 de març a #llibreriaserret

L’Aroma del Temps

ROSA DELS VENTS, Febrer 2018   

Una gran novel.la sobre el fascinant món del perfum


   

Com es va gestar L’Aroma del Temps

És una novel·la que recrea el món suggeridor dels perfums i que s’entreté en el naixement d’un dels més emblemàtics de la història: Chanel nº5.

http://www.nuriapradas.com/ca/2018/01/10/gestar-laroma-temps/


  
   

L’aroma del temps ens endinsa en un dels moments més glamurosos del segle XX amb  l’esclat de la moda i els perfums. Des de Grasse, bressol de l’alta perfumeria europea, a la Barcelona de postguerra passant pel glamurós París de Coco Chanel, aquesta novel·la ens explica qui i com es fan els perfums així com la vida d’un home que es fa a sí mateix i que aconsegueix l’èxit després de molts embats de la vida.

Pablo Soto es queda orfe als onze anys i ha de viatjar, en temps de la Gran Guerra, fins a Grasse, la ciutat francesa capital del perfum, on viurà amb els oncles i el cosí.

A França en Pablo no només hi troba l’acolliment i el caliu d’una família, sinó que té l’oportunitat d’endinsar-se en el món de la perfumeria sota el mestratge del gran perfumista francorus Ernest Beaux, amb qui coneixerà Coco Chanel. És el moment de la creació d’un perfum que farà història: Chanel Nº 5. Ni un amor impossible ni la nova guerra que arrasa Europa impediran que en Pablo esdevingui un gran perfumista. Però també serà un home que fuig del passat. Una fugida impossible, perquè, sovint, la vida va carregada plena d’un perfum l’aroma del qual es perd en el temps…

https://www.megustaleer.com/libro/laroma-del-temps/ES0148502

PRADAS, NÚRIA

Núria Pradas (Barcelona, 1954). Va néixer al barceloní barri del Poblenou, filla d’una generació a la qual, segons les seves pròpies paraules “li van ser negades moltes coses, entre elles la cultura pròpia”. Es va llicenciar en Filologia Catalana l’any 1980 i va començar a impartir classes de Llengua i Literatura Catalanes a diverses escoles i instituts, fins que va començar la seva tasca a l’escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat, on va treballar durant més de vint anys. A Sant Feliu va formar un grup de teatre juvenil, la seva gran passió. I va ser escrivint obres de teatre com es va endinsar en el món de la literatura. Va publicar el seu primer llibre l’any 1995, iniciant així una tasca literària que s’ha mogut sempre en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil. Núria Pradas té més d’una quarantena d’obres publicades i ha col·laborat amb un bon nombre d’editorials. Entre els seus llibres destaquen Lior (Cruïlla, 1995) i Un estiu amb l’Anna (Cruïlla, 1996), que l’han fet viatjar per tot Catalunya i per les illes, visitant escoles i parlant amb els joves estudiants. També cal destacar la sèrie de la tieta Adela (La tieta Adela a Nova York, Posa una tieta Adela a la teva vida…), adreçada a nens i nenes a partir de vuit anys i que ha assolit una bona popularitat entre el lectors a qui s’adreça. Entre les publicacions més recents, destaca la trilogia Grans Viatges publicada per Bambú (Heka, Raidho i Koknom), publicada en català i castellà.  Amb la novel·la Sota el mateix cel guanya el Premi Carlemany. La noia de la biblioteca és la seva primera obra adreçada a un públic adult, Actualment viu al petit poble de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). Ha deixat les aules i es dedica a escriure de manera exclusiva. El 2016 va publicar Somnis a mida, un recorregut per la Barcelona dels anys 20 i 30 a través de la moda. Al 2018 s’ha endinsat al món dels perfums amb la novel·la L’aroma del temps.

llegir + http://www.nuriapradas.com/ca/escriptora-novela/

  https://www.grup62.cat/llibre-somnis-a-mida/210803   
   
           

                                                   

               

                   

Somnis a mida

Núria Pradas Andreu

Editorial: Columna Edicions

Temàtica

Novel·la històrica | General novel·la històrica

Col·lecció: Clàssica

Número de pàgines: 464


Santa Eulàlia, de Ciutat Vella a Passeig de Gràcia: l’evolució vital d’una noia dins l’univers de glamour i elegància de la mítica botiga barcelonina.

                       

Barcelona, 1917. La Laia Calvet acaba d’entrar com a dependenta als magatzems Santa Eulàlia del Pla de la Boqueria, on de seguida farà amistat amb la fi lla del director. La seva vida anirà paral·lela a l’evolució de l’empresa, i l’amor sorgirà enmig de col·leccions de moda femenina de creació pròpia de la botiga, plorarà el desamor mentre la seva carrera va en ascens fi ns arribar a ser l’encarregada de la botiga, viurà la incertesa i el dolor durant la Guerra Civil i descobrirà nous horitzons coincidint amb l’obertura de la mítica botiga de Passeig de Gràcia.

https://www.grup62.cat/llibre-somnis-a-mida/210803


Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.