Dissabte 23, Cinefòrum a La Fresneda per parlar de Memòria Històrica amb María Bohigas i Sales,

 

Benvolguts t@ts,

 

Dissabte 23 de novembre, a les 19:00, tindrà lloc a la Freixneda una conferència en cineforum sobre la memòria històrica, per després debat en l'assistència de María Bohigas, neta de Joan Sales i responsable del segell editorial, "Club Editor" taductora i Premi Nacional de Cultura 2019.

 


Maria Bohigas: «‘Incerta glòria’ és una novel·la sobre la inconsistència de la veritat»

Maria Bohigas, néta de Joan Sales i responsable del segell Club Editor, parla de la trajectòria de la novel·la del seu avi, de les dificultats de lectura que ha tingut al llarg del temps fins a la canonització present, la connexió amb un públic jove i el salt que suposa l’adaptació cinematogràfica. Una pel·lícula de la qual parla gairebé amb la mateixa passió que l’obra que la va originar. Una lectura de cel·luloide amb renúncies literàries necessàries.


"Incerta Glòria, va viure un revifament amb motiu del centenari de Joan Sales l'any 2012" https://www.eltemps.cat/article/1141/maria-bohigas-incerta-gloria-es-una-novella-sobre-la-inconsistencia-de-la-veritat  


L'any 2005, Maria Bohigas -néta de Joan Sales- va recomprar l'editorial a Planeta amb l'ajuda de Josep Cots, d'Edicions de 1984, amb l'objectiu de recuperar la vessant més literària del projecte.[6][1][2] Des de llavors, el projecte s'ha revifat, amb la reedició de part del catàleg propi i la publicació d’obra nova, tant originals com traduccions,[4][7] entre les quals destaquen Elias Khoury, Aharon Appelfeld, Cristovão Tezza, Andrei Guelàssimov i Per Petterson. Bohigas procura mantenir l'equilibri entre el Club Editor històric i l'actual, publicant uns deu títols l'any, ja sigui des de la col·lecció El Club dels Novel·listes com des de La cara fosca de les lletres.
 
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.