DIVENDRES, 3 DE JULIOL, A LES 20 HORES, AL CAP DE L'ECOMUSEU DELS PORTS, TINDRÀ LLOC LA PRESENTACIÓ DEL NÚM. 134 DE LA REVISTA DESCOBRIR CATALUNYA DEDICAT AL MASSÍS DELS PORTS.

Ja es pot trobar als quioscos el número de juliol de la revista Descobrir Catalunya dedicat al Massís dels Ports El monogràfic, il·lustrat amb magnífiques instantànies del fotògraf deltebrenc Mariano Cebolla, presenta els següents continguts:oriol-gracia.blogspot.com/2009/06/el-massis-del-port-la-revista-descobrir.html

El domini de ‘lo salvatge’” (autor: Silvestre Hernàndez). Persentació
“Laberint de carrers vius’” (autora: Sílvia Berbís). La vida en aquest massís no fou fàcil, però els humans s’hi van establir per la gran quantitat de recursos naturals que oferia. Les cases són testimoni d’una esplendor forjada gràcies a l’aprofitament de l’entorn.

“Estiu en una terra d’aigua” (Autira: Natàlia Jiménez / Víctor Reverté). La roca calcària es deixa modelar amb facilitat per l’aigua que circula per tots els racons del Port. El massís és l’origen de molts rius i rierols que els veïns han convertit en zones d’esbarjo refrescants.
“Al voltant del monestir ignorat” (Autor: Ferran Garcia-Oliver). Abans de la construcció d’una cartoixa a la Tinença de Benifassà, el vessant valencià del Port estava molt poc poblat. El monestir fou l’estímul per a la fundació d’uns pobles que mereixen una visita.
“Terreny de joc” (Autor: Eliseu T. Climent). El Ports és sinònim d’activitats a l’aire lliure. Camins i corriols conviden al plaer de travessar paisatges espectaculars a peu i amb bicicleta. Els més agosarats poden escalar parets o penetrar les coves del massís, descobrint-ne la cara oculta.
“El poble on va néixer el cubisme” (Autor: Xavier Garcia Pujades). Aquest estiu fa cent anys de la segona estada de Picasso a Horta de Sant Joan. Fou durant aquest viatge que l’artista creà les bases del cubisme geomètric, ben patent en les pintures dedicades a les cases d’Horta i als seus paisatges.
“Un Port, dos parcs” (Autor: Xavier Basora). La cabra salvatge, les fagedes o l’àliga daurada són alguns dels tresors naturals del Port. Si us endinseu en aquests territoris feréstecs, protegits per dos parcs naturals (El Parc Natural dels Ports i el Parc Natural de la Tinença de Benifassà), hi descobrireu la fauna i la flora més representatives de les serres mediterrànies del nostre país.
“Les pinzellades i els noms del Port” (Autor: Narcís Comadira). Postdata.
Passejades de la guia pràctica. (Autor: Oriol Gracià). Excursió al cim de la Barcina; Passejada pel camí de Sant Roc de Paüls; Volta pel Pantà de Benifassà.

El pròxim 3 de juliol es farà a la seu de l’Ecomuseu dels Ports, a Horta de Sant Joan, la presentació d'aquest número de la revista Descobrir Catalunya. En l’acte de presentació, intervindran l’alcalde d’Horta, Àngel Farràs, el director del Parc Natural dels Ports, Rafael Balada, el director de la revista, Joan Morales, i el col·laborador del dossier Xavier Garcia Pujades.


Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.