e-llibreries.cat: Presentat Liberdrac, portal que incorpora les llibreries a la venda del llibre digital

 

Presentat Liberdrac, portal que incorpora les llibreries a la venda del llibre digital
Dijous, 04 Octubre de 2012
Presentat Liberdrac, portal que incorpora les llibreries a la venda del llibre digital

El Gremi de Llibreters de Catalunya ha presentat avui Liberdrac, un portal de venda de llibres digitals que ofereix una àmplia oferta de títols en català i castellà i, properament, també en anglès, tant de fons com les últimes novetats. Es tracta d'una experiència col·laborativa, inèdita a l'Estat i en el sector, impulsada pel Gremi de Llibreters de Catalunya per a posicionar-se en el negoci digital del llibre i que representa “una aposta estratègica per a obrir una finestra als nous models de lectura”, en paraules d'Antoni Daura, president del Gremi.

Tecnologia punta, una imatge potent de marca i un ampli catàleg són els tres actius que permetran aconseguir resultats de venda i de promoció del llibre digital des des les llibreries. Liberdrac vol ser una eina per accelerar la presència del llibre digital i fer-ho amb un valor afegit que només aporten les llibreries com a professionals del llibre: la seva capacitat de prescripció i de servei gràcies a la proximitat amb el lector.

La gestió compartida de les quaranta llibreries que engeguen el projecte els aporta sinèrgies com ara l’optimització de costos i la millora de l’eficiència del servei, qualitats imprescindibles per a ser competitius. Un exemple: a les petites llibreries se’ls obre un mercat i a les grans se’ls redueixen costos. La voluntat de ser competitius obre Liberdrac a plantejar-se escenaris de creixement, tant de l’oferta –es negocia amb diversos distribuïdors per fer-la més gran–, com dels socis participants –de Catalunya a l’Estat i al món–. Pel que fa al fons editorial en llengua catalana, Liberdrac aspira a ser-ne el principal referent.

Liberdrac vol obtenir un ràpid posicionament a Internet, per això incorpora un mòdul social amb connexió a Facebook i Twitter. Amb un ús àgil i intuïtiu, el portal està pensat per facilitar la compra i la lectura als usuaris. En són exemples l'opció de llegir des de qualsevol dispositiu sense baixar-se cap programa, la possibilitat de descàrrega o de lectura en el núvol o el sistema one-click-payment (pagament en un sol clic), que permet comprar els llibres sense haver d'entrar les dades cada vegada.

L’aposta estratègica que és Liberdrac es completa amb un e-reader de tecnologia d’última generació, que el públic trobarà a la seva llibreria. Liberdrac pren el compromís d’actualitzar contínuament tant l’e-reader com les seves prestacions. Dispositiu tàctil, diccionaris en català, anglès i castellà, cerca dins el text, connexió wi-fi...un seguit de prestacions avançades per ser competitius des del portal fins al lector. Veure més fotos de la presentació.

 
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.