Fèlix Edo @EdoTena presenta #Llunydequalsevolaltrelloc @OnadaEdicions diumenge 12-09 a #CaminsSerret





 

Fèlix Edo: “Vull que siga el lector qui òmpliga els buits d’aquesta novel·la”


Fèlix Edo Tena (Vilafranca, els Ports, 1981) va debutar al món de la novel·la el 2016 amb El guardià de les trufes, ambientada en el món de la masoveria a l'interior de Castelló. Ara publica el seu segon llibre, Lluny de qualsevol altre lloc, on proposa al lector una passejada des de l'espai urbà al rural a través dels ulls i les vivències d'un protagonista desconcertant.

Per Violeta Tena

-D'on naix Lluny de qualsevol altre lloc?

És una novel·la que està connectada amb El guardià de les trufes, però que alhora n'és molt diferent. Mentre en El guardià de les trufes vaig voler retratar el món dels masos dels Ports i del Maestrat, una realitat que avui en dia agonitza, Lluny de qualsevol altre lloc està ambientada en el present i en una zona urbana com és Castelló. Em resulta difícil explicar d'on naix un projecte d'aquest tipus, però sí que tinc clar que volia retratar la situació urbana en el segle XXI i sobretot com és la relació entre les zones rurals i les urbanes en aquest moment de transició que estem vivint. El camp pateix una greu crisi d'abandonament, però les ciutats també viuen les seues particulars dificultats, sobretot certa descomposició urbana que pot arribar a una degradació aguda si no s'atura quan toca. 

https://www.eltemps.cat/article/13626/entrevista-felix-edo

 


Lluny de qualsevol altre lloc

Edo Tena, Fèlix

Fèlix Edo Tena (1981) prové de Vilafranca (els Ports). Es guanya les garrofes fent de professor en un institut públic, on ensenya als adolescents a llegir llibres, escoltar músiques i mirar pel·lícules. Escriu sobre literatura, música i cinema en revistes com Debats o Serra d’Or. De la vida a internet destaquen els seus textos als digitals Núvol o La Llança. El guardià de les trufes (Barcino, 2016) va ser la seua primera novel·la, en la qual retrata la vida masovera a les comarques dels Ports i de l’Alt Maestrat durant la postguerra, uns anys de silencis i de violències que van significar l’inici del final de tot un món particular. L’autor va dedicar l’obra als seus pares, tots dos d’origen masover. Ara, en Lluny de qualsevol altre lloc se situa al món urbà contemporani, en un drama que indaga sobre els vaivens de la identitat i sobre com es formen els propòsits vitals, alhora que fa una clara reivindicació de certs valors perduts en el temps. És per totes aquestes raons que aquesta novel·la està dedicada als seus fills.

https://www.onadaedicions.com/llibres/producte/Lluny+de+qualsevol+altre+lloc


Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.