FIRA DEL LLIBRE VINARÓS 2010, 17 i 18 d'abril.


 

Fira del Llibre Vinarós 2010

Per a celebrar pròxim 23 d’abril, onomàstica de Sant Jordi, Dia del Llibre i del Dret de l’Autor, des de la Regidoria de Cultura s’han programat els següents actes commeratius:

 

-         El dijous 15 d’abril, a les 19 h a l’Auditori Municipal s’inaugurarà una Exposició de Nanos i Gegants de Vinaròs.

-         El divendres 16 d’abril, a les 22.30 h a l’Auditori Municipal es representarà l’obra teatral Mariua i Paco  de la cia Maria Juan. Peça teatral per adults que versa sobre una història d’amor.

-         El dissabte 17 d’abril, a  les 20 h a l’Auditori Municipal, Concert de la Banda Juvenil de la Societat Musical la Alianza.

-         El dissabte 17 d’abril, a les 19.30 h a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal, conferència sobre el llibre Matarraña y templarios en las tierras del Ebro : lugares màgicos en una comarca al filo del tiempo a càrrec de  Jesús Ávila Granados, autor del llibre. Escriptor de nombrosos estudis antropològics, històrics, artístics, gastronòmics i enològics, i especialista en temes esotèrics. 

-          El diumenge 18 d’abril  podrem gaudir de la Fira del Llibre a la pl. Sant Antoni. Des de les 10.15 del matí fins les 20.00 de la vesprada tindrem l’ocasió de conèixer les últimes novetats del panorama literari actual. Enguany, participen un total de 28 institucions de les quals són noves incorporacions: Mans Unides de Sant Jordi (ONGD de voluntaris que lluita per eradicar la fam i la pobresa en el món), la Llibreria Serret  de Vall de Roures (Terol) (llibreria que a l’any 2009 ha rebut el Premi Nacional de Projecció Social de la Llengua Catalana per la seua tasca de promoció d’escriptors catalans, fomentar l’edició i la difusió de la literatura ebrenca i dels autors vinculats a les Terres de l’Ebre i a l’Aragó); March Edicions (editorial del Vendrell (Tarragona) que destaca per  les seus publicacions sobre temes de les terres de l’Ebre i la Franja amb les comarques de Terol); la Fundació Josep Irla (entitat dedicada principalment a publicar assaigs i estudis filosòfics de teoria política amb temes com el municipalisme i les comunitats. Presenten una línia editorial amb Editors Josep Irla); i finalment la Mancomunitat de la Taula del Sénia (agrupació de 22 municipis han iniciat una sèrie de publicacions de temàtica comú a tots els pobles que la conformen. El primer tema que s’ha triat es el de l’oli). El conjunt de participants són:

Ajuntament de Morella

Librería El Viejo Almacén (Castelló)

Associació cultural Amics de Vinaròs

Llibreria Els Diaris

Acció cultural del País Valencià

Llibreria Lisboa

Associació d'Alumnes EPA " Llibertat"

Llibreria Obreda

Brosquil edicions

Llibreria Serret

Centre d'Estudis del Maestrat

Llig- Llibreries de la Generalitat

Comarca del Maestrazgo Turolense

Mancomunitat Taula del Sénia

Ediciones JavIsa23

Mans Unides de Sant Jordi

Editorial Antinea

March Edicions

Editorial Cinctorres Club

Onada Edicions

Floristeria Nayra

Societat Castellonenca de Cultura

Floristeria Vinaflor

Tàndem Edicions

Fundació Josep Irla

Universitat Jaume I de Castelló

Biblioteca Municipal

 

 Autors participants en la Fira del Llibre que signaran exemplars de la seua obra.

En la haima de la biblioteca Municipal:

-         Margarida Aritzeta Abat. Títol llibre: La maleta sarda. Columna Edicions

-         Jesús Ávila Granados (aquest autor també estarà en la haima de la Llibreria Serret). Títol llibres: Matarraña insólito. Viena Edicions; Templarios en las tierras del Ebro. Ediciones Lectio.

 

En la haima de l’editorial Antinea:

-         José M. Palacio Bover

-         Ramón Redó Vidal

-         Juan B. Simó Castillo

-         Francisco Segarra Capsir. Títol llibres: El Barranc de Lozano. Edt. Antinea; Los Maquis en el Maestrazgo. Edt. Antinea.

-         José Calvo Segarra. Títol llibre: La Pastora. Del monte al mito. Edt. Antinea.

-         Angela López Hernández. Títol Llibre: La hora de los gatos. Edt. Antinea.

 

En la haima de la llibreria Lisboa:

-         Diego Latorre. Títol llibre: Vision Thing. Norma Editorial.

 

En la haima de l’editorial Cinctorres Club:

-         Santos Fernández Álvarez. Títol llibre: El desamparo. Edt. Cinctorres Club; Los años perdidos. Edt. Cinctorres Club.

 

En la haima de l’editorial JavIsa23:

-         Javier Garrit Hernández. Títol llibre: El secreto de la Misericordia. Edt. JavIsa23; La máscara de Venecia. Edt. Cinctorres Club; La brújula. Edt. Cinctorres Club.

 

En la haima d’Onada Edicions:

-         Ester Besolí Monserrat i Olga Besolí Monserrat. Títol llibres: Moniatto busca bolets; Muniatto i els regals de Nadal; Muniatto i la nena Elena.

-         Manel Joan i Arinyó. Títol llibres:  Fem un trio. Onada Edcicions;  i la tercera edició de Cubaneta meua. Onada Edicions.

-         Joan Andrés Sorribes. Títol llibre: Set narracions curtes per a una setmana llarga. Onada Edicions.

 

 

 
Per aquest dia els actes programats són: 
                                                
- 10.15 hores : Inauguració
- 10.30 hores : Cercavila de Nanos i Gegants pel carrer Major i Pl. Sant Antoni
-          11.15 hores : Començaran dos tallers, un versarà sobre la creació de punts de llibres a càrrec del Casal Jove i l’altre és de pintacares i animació amb mascota a càrrec de la Societat de la Universitat Jaume I.
-  11.30 hores : Animació amb globus.
- 12.00 hores : Concert de la Banda Juvenil de la Societat Musical La Alianza
-    12.30 hores : Espectacle de teatral Cuento cuento, Mandarina a càrrec de Serpentina Teatro
-    16.30 hores : Espectacle de màgia amb Serpentina Teatro
-    16.30 hores : 2ª demostració d’animació amb globus
-          18.00 hores : Espectacle El niño que queria ser Harry Potter a càrrec de Marimba Marionetas
- 19.00 hores : Espectacle de carrer a càrrec de la Colla de Xancuts del Ròdenas
 
Tanmateix, al llarg de tot el dia ens visitaran:
 
-          Margarida Aritzeta, professora de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i excel·lent escriptora catalana que acaba de publicar la seua última novel·la La maleta sarda. Guanyadora del premi Víctor Català de contes i el Sant Jordi de novel·la. Actualment es Directora General d’Acció Departamental i treballa al Palau de la Generalitat.
 
-          Javier Garrit Hernández, l’escriptor vinarossenc ens presentarà el seu últim llibre El secreto de la Misericordia.
 
-          José Calvo Segarra apassionat investigador del món dels maquis i autor de l’obra La Pastora : del monte al mito.
 
-          Jesús Àvila Granados
 
-          Santos Fernández Álvarez aquest escriptor lleonés afincat a Vinaròs presenta el seu últim llibre El desamparo. Es tracta d’una novel·la realista sobre una família que viu als Andes.
 
-          Ramón Redó Vidal i José M. Palacios Bover
 
-          Diego Latorreil·lustrador de còmics i autor del llibre Vision Thing
 
 
A continuació,
 
-          El dijous 22 d’abril, a les 17.30 h a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal Les iaies conten amb Set Arguimbau i Tere Bengochea que contaran als més petits de la casa “El granet d’arròs i altres contes”.
 
-          El dijous 22 d’abril, a les 19.30 h a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal presentació del llibre El secreto de la Misericordia a càrrec de Encarna Fontanet i amb la presència de l’autor del llibre Javier Garrit.
 
-          El divendres 23 d’abril, a les 22.30 h a l’Auditori Municipal, teatre per adults amb l’obra Cantando que es gerundio a càrrec de la Cia Mangarrufa Teatro.
 
-          El dilluns 26 d’abril, a les 19.30 h a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal conferència El mestre Rodrigo i la seua obra per a guitarra. Didàctica musical a càrrec d’Antonio Ripollés (dep. d’Educació de la Universitat Jaume I) i organitzat per la Seu Nord.
 
 
 

 

             Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.