Jaume Benavente firmarà "El Quadern de Nicolaas Kleen"/ "El cuaderno de Nicolaas Kleen", dissabte 11 a llibreria Serret

"El Quadern de Nicholaas Kleen"

« El primer cas de la inspectora holandesa Marja Batelaar. »
Marja Batelaar, una jove inspectora de la Unitat d’Homicidis de la policia d’Amsterdam, nascuda en una família culta d’origen jueu, és la protagonista d’aquesta novel·la. El quadern de Nicolaas Kleen és l’inici d’una sèrie de novel·la negra protagonitzada per aquesta atípica inspectora de policia amb Amsterdam com a escenari. 

Text de contraportada

Un matí plujós d’hivern, els inspectors Marja Batelaar i Jan Laagsveld es fan càrrec de la investigació de la mort d’una jove immigrant, Ilona Vitéz, en una pensió del centre d’Amsterdam. L’assumpte no mereix l’interès de la cúpula policial i el cas es tanca en fals, però Marja Batelaar continua indagant pel seu compte. Guiada tan sols pel seu instint i per una ambigua afinitat vers la víctima, la inspectora Batelaar s’endinsarà en un món fosc i perillós, on es barregen els ambients cosmopolites d’Amsterdam, els interessos criminals i els seus propis fantasmes del passat. 

Marja Batelaar, una jove inspectora de la Unitat d’Homicidis de la policia d’Amsterdam, nascuda en una família culta d’origen jueu, és la protagonista d’aquesta novel·la. Solitària i de caràcter retret, viu en una casa del Jordaan, un barri bohemi de la ciutat, amb l’única companyia dels seus llibres, les converses amb la seva amiga americana Louise i una peculiar relació a distància amb el seu xicot alemany.

Jaume Benavente

Jaume Benavente va néixer a Barcelona al 1958 i va viure part de la seva infància al Brasil. Es va llicenciar en Belles Arts, especialitat de pintura. També ha cursat estudis de guionista, i ha treballat de dibuixant, auxiliar de biblioteca, administratiu, documentalista i conservador de museus. És autor del llibre de relats El factor climàtic (1990), del llibre de poemes Un pont sobre l’erm (Premi Cadaqués a Rosa Leveroni, 2002), de les novel·les Vides invisibles (1994), Camps de lava (2000), Masurca de Praia (Premi Roc Boronat, 2001), Nocturn de Portbou (2003), La senda del dingo (2005), i del dietari de viatges Viatge d’hivern a Madeira (Premi Lleida de Narrativa, 2004).

Jaume Benavente parla de la seva novel·la.
 

 

 
Primer título de una atmósferica serie de novela negra de tintes nordeuropeos que cuenta con una gran protagonista, Marja Batelaar, joven inspectora de policía y tiene a Amsterdam como escenario.

Marja Batelaar es una joven inspectora de la sección de homicidios de la policía regional de Amsterdam. Nacida en una familia culta de origen judío, y de carácter retraído, vive sola en una casa del Jordaan, un barrio bohemio de Amsterdam, a gusto con sus libros, su amistad con Louise -una artista que vive en un barco- y su relación sentimental en la distancia con Franz, su novio alemán, que vive en Berlín. 
Una lluviosa mañana de invierno, Batelaar se hace cargo, junto a Jan Laagsveld -un policía más experimentado que ella- de la investigación de la muerte de una inmigrante, Suzanne Vitéz, en la pensión Diderot, en el centro de la ciudad, así como de la desaparición de su misterioso acompañante. El caso se cierra en falso y Laagsveld es destinado a otro asunto de mayor importancia, pero Batelaar se resiste a olvidarse de Vitéz. Sin apenas amigos entre los demás policías de la sección de homicidios, para quienes es una intelectual, Batelaar se adentra en un mundo de sombras, en el que se mezclan los ambientes cosmopolitas y de clase alta de Amsterdam, los intereses criminales y la presencia de sus propios fantasmas del pasado, como es el asesinato irresoluto de su hermano años atrás.
 
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.