Javier Sierra torna el Matarranya per presentar "El Maestro del Prado", dilluns 14 de juliol en Llibreria Serret !!
El maestro del Prado


 

Sierra convida al lector a un recorregut magnífic per les sales del Prat que posa en dubte tot el conegut sobre els Evangelis, l'art i la pròpia Història. El mestre del Prado és una sorprenent immersió a les sales del museu i el que Sierra denomina “pintures profètiques”, obres que parlen d'una història paral·lela en la qual els dogmes oficials són qüestionats per l'art a través de simbolismes fins ara només accessibles a entesos.“L'art només funciona quan meravella”, afirma el mestre Fovel, i és aquesta meravella la que el lector trobarà en cadascuna de les pàgines d'aquest treball.

Algunes claus de “El mestre del Prado” http://www.javiersierra.com/w/libros/el-maestro-del-prado/


Javier Sierra se'ns presenta en aquesta narració com a alumne i mestre alhora i ens ensenya el Prat en tots els sentits. Però aquest escriptor mai fa les coses com els altres. Per dur a terme el viatge iniciàtic que narra El mestre del Prado, urdeix una trama apassionant que té com a fil conductor la presència i els ensenyaments del doctor Luis Fovel, un home misteriós al que un jovenet Sierra coneixerà una tarda de finals de 1990 enfront de la Perla, una de les millors taules de Rafael. A partir d'aquesta trobada, Fovel recorrerà amb l'autor les sales del museu i li desxifrarà els enigmes que amaga la seva col·lecció renaixentista, proporcionant-li una sèrie de pautes que portaran a l'escriptor molt més lluny del que mai hagués imaginat...L'Últim Sopar de Juan de Juanes amaga un altre desafiament intel·lectual i espiritual. El grial que apareix en la pintura és per a molts el veritable calze de l'Últim Sopar, una relíquia que encara es troba custodiada en… la catedral de València!
La Perla (Rafael Sanzio)
Realitat?, ficció?, llibre d'aprenentatge?, novel·la de misteri?… Tot això pot dir-se del mestre del Prado. Perquè el llibre de Sierra posseeix elements tan diferents com a complementaris: uns fets novelats que l'autor proposa reals; un recorregut pel Museu del Prat en el qual els quadres cobren vida i els seus pintors es converteixen en veritables protagonistes d'uns fets històrics inquietants, i una trama molt bé *urdida en la qual no falten les sorpreses i els girs argumentals.

http://www.javiersierra.com/w/libros/el-maestro-del-prado/


Articles relacionats

Comarquesnord: L’escriptor Javier Serra te origen morellà!!
 
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.