Joan Panisello ens presente la seua Exposició de ceràmica Ra-kú: "TRESORS DEL BOSC" per SANT JORDI a la llibreria Serret

 
Exposició de ceràmica Ra-kú: TRESORS DEL BOSC
 
Des del dia 14 d’abril de 2011, i fins al dia 8 de maig estarà oberta a laGaleria del Quadre de Tortosa l’exposició TRESORS DEL BOSC.

Aquestes obres han estan aquí teniu les fotos per a fer-vos una petita idea.

 

JOAN PANISELLO I CHAVARRIA

Breu currículum vitae

Nascut a Jesús-Tortosa (Baix Ebre - Catalunya), l'any 1944. Aprova les oposicions al Cos del Magisteri Nacional l’any 1965. Format artísticament a les Escoles d'Arts i Oficis de Tortosa i Tarragona. A més a més ha fet freqüents cursos a l'Escola de Ceràmica de La Bisbal d'Empordà (Girona). L'any 1975 obté el títol de Graduat en Arts Aplicades i Oficis Artístics, en l'especialitat de CERÀMICA. (Escola Llotja. Barcelona).

Joan Panisello està considerat internacionalment com un dels creadors destacats de la nostra època en l'art ceràmic, tant per l'originalitat de les seves formes com per la variadíssima coloració de les seves peces. Al llarg dels darrers 40 anys ha elaborat més de 9000 mostres de colors diferents.

La seva obra és coneguda als cinc continents mitjançant més de 800 publicacions nacionals i estrangeres escrites entorn a la seva obra. També per les més de 170 exposicions fetes en diversos països, així com per les seves peces exposades en Museus, Fundacions, Fons d'Art i col•leccions públiques i privades (Museu Vaticà, Museu Modern de Managua (Nicaragua), Museu d’Art Modern de Villafamés (Castelló), Museu d’Art Modern (Tarragona), Museo Tiflológico (Fundación ONCE, MADRID), Museu de l’Ebre (Tortosa), Fundació Condorhuasi (Argentina), Fundació Bomosa (Andorra), Fundació agrupació Mútua (Barcelona), Fons d’Art UNESCO i un llarg etc.

Un total de 22 premis -nacionals i internacionals- (Espanya, França, Bèlgica, Luxemburg, Àustria, Itàlia, Argentina, Japó...) avalen el seu prestigi personal i el seu bon treball. L'any 1992 va rebre el títol de "Tortosí de l'any 1991". Els darrers anys ha estat nomenat invitat d’honor en certàmens internacionals de ceràmica i d’arts plàstiques, representant a Catalunya i a Espanya.

L’any 2008 el Govern d’Espanya va organitzà una exposició retrospectiva i itinerant de l’obra del ceramista preparant-li un extraordinari catàleg-llibre de 223 planes, resum de la seua producció de 40 anys de treball. Van col•laborar en aquest reconeixement el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, La Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tortosa i el Museu Nacional de Ceràmica “Gonzàlez Martí” de València.

Al seu lloc de residència disposa de taller, diversos forns (la meitat construïts per ell), i dues sales d'exposició permanent.

Més informació: www.panisello.net www.panisello.net/blog jp@panisello.net


Jesús Ávila Granados

Periodista, escriptor,crític d'art i biògraf del ceramista


Joan Panisello Chavarria
www.panisello.net
Visita també el meu bloc
www.panisello.net/bloc
 
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.