Joan Pinyol publica tres micropoemes dins 'Lletres de la casa'
Joan Pinyol publica tres micropoemes dins 'Lletres de la casa'

Cultura dilluns, 03 agost 2009. 03.00h
Tal i com reconeix en el seu bloc, l'obra poètica de Joan Pinyol és més aviat escassa. De fet es concreta només en el poema Una gota d'asfalt, (que l'any 1990 li permeté guanyar el primer primer literari de la seva trajectòria a Òdena), en alguns poemes publicats per La Vanguardia (dins el concurs e-Poemes, que aquest mitjà organitza cada primavera) i en el llibre de poemes propis titulat Versos i Dibuixos (PonsTort Editor, Capellades, 2000) que va donar a conèixer juntament amb el dibuixant Josep Costa Solé, autor de les magistrals il·lustracions dels seus versos.

Tot i que Joan Pinyol no ha conreat molta poesia, l'escriptor capelladí va respondre a la crida del Serret blog, l'espai a la xarxa que comana l'incansable Octavi Serret (recent guanyador del Premi nacional de Projecció social de la Llengua Catalana, atorgat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) des de la seva llibreria Serret de Vall-de-roures, i va enviar diversos poemes per a una antologia que acaba de publicar March Editor (Vendrell, Baix Penedès, 2009).

Al costat d'una bona colla de poetes dels Països Catalans (Joan-Elies Adell, Jordi Andreu, Susanna Antolí, Albert Aragonès, German Bernús, Regina Bladé, Zoraida Burgos, Tomàs Camacho, Glòria Fandós, Maria José Fernández, Jesús Fusté, José Miguel Gràcia, Josep Guàrdia, Albert Guiu, Rafel Haro, Pili Ibáñez, Josep Igual, Gemma Lleixà, Maria Josep Margalef, Jordi Martí, Núria Martín, Lluís Martín Santos, Juli Nicolau, Héctor Muret, Maria Cinta Moreso, Cinta Mulet, Judith Ortiz, Vicent Pellicer, Manuel Pérez Bonfill, Albert Roig, Andreu Subirats, Emigdi Subirats, Jesús M. Tibau, Joan Todó), l'escriptor capelladí acaba de publicar en aquesta antologia els micropoemes titulats "Madrid, 11 de setembre", "Magda Fluvial" i "Ja ets!".

Lletres de Casa. Antologia de poetes ebrencs al Serret Blog (March Editor, 2009) va ser presentada a la Casa Amatller de Barcelona el passat 14 de juliol, i ahir diumenge es va donar a conèixer a Fondespala (Terol) dins els actes de la IV Trobada d'autors ebrencs al Matarranya.

Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.