TDF FEBRER 2014: La Fundació Lluís Carulla a Barcelona va organitzar el 23 de gener una roda de premsa per a presentar els Premis Llibreria Serret de Literatura Rural !! 

Presentació dels Premis Llibreria Serret de Literatura Rural a Barcelona

La Fundació Lluís Carulla a Barcelona va organitzar el 23 de gener una roda de premsa per a presentar els Premis Llibreria Serret de Literatura Rural. El llibreter vall-de-rourà Octavi estava acompanyat a l’acte per Carles Duarte com a director de la Fundació Lluís Carulla, Joan Santanach d’editorial Barcino, Elodie Bourgeois d’editorial Juventud, Mari Carme Jiménez de l’Institut Ramon Muntaner i Alberto Moragrega Alcalde de Beseit, com a representant de #3 Territoris –Matarranya, Terra Alta i Morella-.

En total seran 5000 euros el que es repartiran els premiats de les quatre categories convocades, a més de la publicació dels treballs guardonats. L’inici de la recollida d’originals presentats s’inicia el 23 de gener fins al 23 de maig i el veredicte es farà públic el 30 d’agost a Vall-de-roures amb una gran festa literària per atorgar els premis. Finalment col·laboren amb la Llibreria Serret: el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, les editorials que publicaran les obres, Barcino, Juventud, PRAMES i Gara d’Edizions- i l’associació #3 Territoris i Masia Roures.

En la documentació que es va lliurà en la roda de premsa es va concretar l’extensió dels treballs d’assaig i narrativa que és, com a mínim, de 150 fulls –en català, aragonès i castellà-, excepte l’àlbum il·lustrat infantil que serà entre 24 i 40 pàgines.Un dels objectius dels premis, segons les entitats que hi participen, és col·laborar en la cohesió dels tres territoris que pertanyen a tres comunitats diferents però que tenen uns elements comuns com són la llengua, el paisatge i la cultura. I volen seguir creixent per aconseguir desenvolupar-se conjuntament per trencar unes línies divisòries polítiques anacròniques. La Taula de la Sénia, l’associació d’empresaris #3 Territoris o la Llibreria Serret són tres bons exemples de col·laboració entre Aragó, Catalunya i País Valencià.

El dia següent a la presentació dels premis a Barcelona, l’Octavi Serret tenia programada una intervenció a Aragón Televisión per anunciar públicament els guardons a Saragossa. Recordem que els premis s’atorguen en les tres llengües de la comunitat aragonesa: català, aragonès i castellà, a més de l’anglès en l’àlbum il·lustrat infantil. També cal destacar que les editorials aragoneses PRAMES i Gara d’Edizions col·laboren en l’edició dels treballs premiats.


 
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.