La novena edició de Litterarum s'inaugura divendres 27 amb l’espectacle «Cos» d’Albert Roig i «Visitacions» de Maria Pons !!!
L’espectacle «Cos» d’Albert Roig i «Visitacions» de Maria Pons inauguraran divendres la novena edició de Litterarum

LITTERARUM

Del 27 al 29 de maig Móra d’Ebre es convertirà un any més en l’epicentre de les lletres posades a escena i en l’aparador de la producció editorial ebrenca

Tot està a punt a Móra d’Ebre per acollir la novena edició de Litterarum, Fira d’Espectacles Literaris, un esdeveniment cultural que durant tres dies, del 27 al 29 maig, convertirà la capital de la Ribera d’Ebre en l’epicentre les lletres posades a escena i que com cada any coincideix amb la Fira del Llibre Ebrenc, l’aparador de la producció literària i editorial d’autors o de temàtica de les Terres de l’Ebre i de la seua àrea d’influència.

Per primera vegada, Litterarum tindrà enguany un espectacle inaugural que es representarà divendres a les 10 de la nit a La Llanterna Teatre. Es tracta de Cos. Les èglogues d’Estellés i el barri xino de Blai Bonet, de la Companyia Cos, una obra inspirada en els poemes del poeta valencià Vicent Andrés Estellés i de l’illenc Blai Bonet sota la dramatúrgia del poeta tortosí Albert Roig. Aquest espectacle inaugural es retransmetrà en directe a tot Catalunya través de les televisions locals de la Xarxa de Comunicació Local i també incorporarà un tast de l’acció literària Visitacions, de l’artista ampostina Maria Pons, que incorpora textos d’escriptors ebrencs, com Bladé, Arbó i Moncada, i s’inspira en diversos elements del patrimoni cultural immaterial de les Terres de l’Ebre.

S’intensifica, també, la connexió entre Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc, que enguany arriba a la tretzena edició. Així, es donaran descomptes per a la compra de llibres als artistes i programadors de Litterarum, i també a aquelles persones que comprin entrada per als espectacles de pagament. Dels divuit espectacles programats, quatre són de pagament i, com a novetat, les entrades es poden reservar a través de la plataforma web Atrápalo.

Enguany a Litterarum es programen un total de 18 espectacles de companyies de Catalunya, les Illes i el País Valencià i es fa una aposta important per representar-los en espais en què no és habitual escenificar-hi espectacles. “Això és el que ens fa diferents”, diu el director de la Fira, Albert Pujol, tot destacant la casa noble Montagut, on es representarà El verger de l’Amat, amb l’actriu de Montse German fent de rapsoda de Ramon Llull; la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre, on s’han programat diversos espectacles de Litterarum Petits, o l’aparador de la Llibreria Bassa, on es presentaran al públic les creacions musicoliteràries de la I Residència Creativa amb Bikimel & Maria Cabrera i David Carabén & Jordi Llavina.

Litterarum, Fira d’Espectacles Literaris està organitzada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes, mentre que la Fira del Llibre Ebrenc l’organitzen l’Ajuntament de Móra d’Ebre, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

27, 28, 29 de maig de 2016
www.litterarum.cat / www.facebook.com/firalitterarum / www.twitter.com/firalitterarum


Documents adjunts


Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.