Lo finestró del Gràcia: Lliurament del Premi Franja a José Bada

Lo finestró del Gràcia

Lliurament del Premi Franja a José Bada


En finalitzar el dinar del 13 de març, després de l’Assemblea General d’ASCUMA, al conegut restaurant Fonda Alcalà de Calaceit, el President d’Iniciativa Cultural de la Franja, Dr. Artur Quintana, va lliurar el “III Premi Franja. Cultura i Territori”  al Sr. José Bada Panillo, per la seua llarga trajectòria en defensa de la llengua i cultura de la Franja,  d’ençà l’any 1983, com a conseller de Cultura de la DGA, fins avui. El doctor Quintana va enaltir la figura de José Bada, com a pensador, escriptor i defensor del català a l’Aragó. En acabar el parlament, lliurà el premi —una escultura de J. M. Aragonès — al Sr Bada, el qual, tot seguit, va fer gala de la seua erudició i bon humor en el seu discurs d’agraïment del guardó, esquitxat d’entendridors records de la seua infantesa i joventut, en un bell català literari d’accents matarranyencs.


Al dinar i a l’acte van ser presents representants de l’Associació Cultural del Matarranya, de l’Institut d’Estudis del Baix Cinca i del Centre d’Estudis Ribagorçans, i una quarantena de persones que havien assistit a l’Assemblea.

Tot plegat, després d’un bon àpat amb una jovial convivència, un acte de merescut reconeixement on l’emoció ens agafar uns llargs instants.

José Miguel Gràcia

Per a més informació entreu a:www.ascuma.org

Llegir notícia a El Periódico de Aragón


Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.