"Marburg" de Guillem Clua. Epidèmies en un món global...la revel.lació del TNC

Marburg

Guillem Clua 


Epidèmies en un món global

Guillem Clua és una de les veus més innovadores del teatre català contemporani. Ha estrenat obres com Gust de cendra i La pell en flames, representades amb èxit als Estats Units, i ara ens presenta el seu últim treball.

Marburg és una peça ambiciosa i compacta, que ens fa viatjar per tot el planeta mentre ens planteja dilemes ètics sobre el poder, la malaltia, l’instint de supervivència, l’atracció de la mort. Una mirada atractiva i intel·ligent sobre algunes de les llums i de les ombres del segle passat i les pors i les esperances de l’entrada en el nou mil·lenni.

L’agost de 1967 un virus desconegut per la humanitat es va desfermar a la pintoresca localitat alemanya de Marburg, i va causar la mort de 23 persones de manera fulminant. Des de llavors, el nom d’aquesta població ha quedat associat per sempre als seus terribles símptomes. Aquest fet històric és el rerefons d’una de les quatre històries que, en el transcurs de 40 anys, ocorren a quatre llocs del món anomenats Marburg (Alemanya 1967, Pensilvània 1981, Sud-àfrica 1999 i Austràlia 2007). El concepte de la malaltia, present en tots aquests llocs, impregna els temes que tracta l’obra més ambiciosa de Guillem Clua fins al moment. El pes de la història, el valor de la fe, el poder de la política, l’afany de supervivència i la definició de la pròpia identitat marquen l’existència de nou personatges, entrellaçats a través de l’espai i del temps, que creuen que el món que coneixen –la vida, les creences, el país– pot deixar d'existir en qualsevol moment.

Quatre punts geogràfics, quatre moments de la història recent, i una sola veu que es pregunta qui som quan estem a punt de desaparèixer del planeta.

Anticipa't i descobreix què passa al primer acte d'aquesta obra trepidant: el tens publicat AQUÍ

 

 
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.