Marc Pastor torna als orígens amb ‘Bioko’ i el presentem el 11 de maig a llibreria Serret!!

 

Marc Pastor torna als orígens amb ‘Bioko’.

La coctelera de Marc Pastor continua funcionant amb les dosis habituals d’aventura,ciència-ficció i novel·la negra.

Després de La mala dona  i L’any de la plaga(RBA/La Magrana), Marc Pastor torna als seus orígens amb una proposta  que ens apropa a Montecristo(Proa), la novel·la que el va fer debutar com a escriptor l’any 2007 i que potser Quentin Tarantino hauria de dirigir algun dia.

Bioko (Amsterdam/Planeta) és la novel·la més madura de Marc Pastor al mateix temps que juga amb diversos gèneres.Aventures, misteri, tocs de ciència ficció i més d’un homenatge  a les sèries de televisió o grans clàssics literaris formen part de l’univers Pastor que a Bioko aprofita per oferir-nos un gran desplegament de gèneres amb clares influències a Juli  Verne, Stevenson, Joseph Conrad i la sèrie Lost.
Impossible d’encasellar-lo en un  gènere concret  fa que  cada vegada l’etiqueta d’autor de novel·la negra  vagi desapareixent de la seva carta de presentació.

Si a  L’any de La plaga a apostava més per un gènere de ciència-ficció, a Bioko l’aventura pren protagonisme al situar-nos a l’illa de Fernando Poo (Bioko pels nadius) en plena Àfrica colonial del segle XIX.

Com si es tractés d’una mena de joc, a  Marc Pastor li agrada jugar amb els seus lectors i sempre que pot aprofita per introduir algun personatge de les seves anteriors novel·les. A Bioko aquesta presència és notable, especialment amb Moisès Corvo que els lectors ja recordaran de La mala dona, la novel·la guanyadora del I Premi Crims de tinta.

Un Corvo molt més jove i rebel és acusat de traïció  per vendre armes als berbers del nord d’Àfrica i traslladat posteriorment a l’illa de Fernandoo Poo (Guinea), on la Corona Espanyola hi té el destacament militar de Santa Isabel sota el comandament del capità Ulises Balboa. Corvo  serà testimoni de les massacres a indígenes i d’altres misteris que amaguen l’illa.

Paral·lelament a la història de Moisès Corvo,  anirem descobrint les intencions dels treballadors de la companyia britànica Woodsboro Fields Co que capitanejats per l’excapità de la RAF, Finnley MacQuarrie, busquen a l’illa,  orichalcum, un material força especial que els permetrà fer viatges en el temps.

Aquestes dues trames perfectament definides acaben acaben convergint en un final sorprenent, que fins i tot ens remetrà de nou a ‘Montecristo’ i a ‘La mala dona’.

La coctelera Marc Pastor continua funcionant amb les  dosis habituals  d’aventura,ciència-ficció i novel·la negra.

Oriol Malet ha estat l’encarregat de les il·lustracions de la novel·la. 

També et pot interessar
Avançament editorial: ‘Bioko’ de Marc Pastor.
L’autor de Montecristo, La mala dona i  L’any de la plaga publica  Bioko la quarta novel·la. L’illa dels llibres gràcies a l’editorial Amsterdam Llibres us ofereix un tastet  de la novel·la. 'Els ...
 
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.