Martí Gironell condueix demà 23 de març l'entrega dels II Premis Món Rural de narrativa, assaig i periodismeDemà 23 de març a les 18.30 h
tindrà lloc a la Universitat de Lleida l’entrega dels II Premis “Món rural” de narrativa, assaig i periodisme.


L'acte tindrà lloc a l'edifici del rectorat de la Universitat de Lleida


L’acte, organitzat per la Fundació del Món Rural, estarà conduït pel periodista i escriptor Martí Gironell i es desenvoluparà a la Sala de Juntes de la 2a. planta. (davant l'ascensor) de l’Edifici Rectorat de la Universitat de Lleida a la Plaça Víctor Siurana 1 de Lleida.

En aquesta edició hem comptat amb els jurats Antoni Pladevall, Núria Garcia, Andreu Carranza,Toni Orensanz, Sílvia Tejedor, Roser Perera, Francesc Benejam, Martí Gironell i Jacint Torrents.

Cossetània Edicions, arrelada a comarques, repeteix com a editorial amb la qual col·laborarem en la publicació de les obres guanyadores en les categories  de narrativa i assaig i que arribaran a les llibreries aquest setembre.

Aposta per la cultura

Aquests premis han estat una de les apostes de la Fundació per ampliar el nostre àmbit d’actuació i promoure la nostra transversalitat quant a àmbits d’actuació. El nostre objectiu és promoure la presència del món rural també en l’àmbit de la cultura, com ja fem en altres disciplines.

Àmplia participació

Portem un any treballant amb el projecte d'aquests premis que han tingut més de 30 candidatures: sent la de narrativa la que ha tingut més èxit. Un gran esforç de difusió i de recerca de col·laboració que ens ha permès comptar amb el suport d'AgroBank (Caixabank), el Grup ARGAL i la Universitat de Lleida.

Us esperem en una acte en què donarem a conèixer als guanyadors i que vol ser un espai de promoció de la cultural al món rural i del món rural a la cultura.

http://www.fmr.cat/ca/noticies-fmr/2201

 

 


Es convoquen els II premis “Món Rural” amb l'objectiu de promoure la presència del territori a la literatura i el periodisme

  • Els premis estan organitzats i convocats per la Fundació del Món Rural, que també va convocar i organitzar la primera edició
  • Agrobank vinculada al grup CaixaBank, la Universitat de Lleida (UdL) i Argal han patrocinat aquests premis literaris i periodístics
  • Els premis tenen una dotació de 1.500 euros en narrativa, assaig i recerca i 750 en periodisme, totes tres categories en llengua catalana

La Fundació del Món Rural (FMR) convoca i organitza els II Premis Món Rural de narrativa, assaig i recerca i periodisme. El guardons pretenen promoure la visibilitat del món rural en els mitjans de comunicació i la creació cultural i intel·lectual. El director de la FMR, Marc Riera, assenyala que “malgrat els avanços creiem que el territori encara està infrarepresentat tant en literatura com en el periodisme” per això tornem a promoure aquestes premis. Es tracta d'uns premis amb una dotació de 1.500 euros en narrativa, assaig i recerca i 750 en periodisme, totes tres categories en llengua catalana. El món rural haurà de ser el marc en el qual es desenvolupi la narració o l’assaig o recerca, o l’article periodístic. Les candidatures es poden presentar fins el 15 d'octubre de 2016.

En el cas de narrativa i assaig i recerca serà Cossetània Edicions l’editorial que publicarà els llibres premiats que hauran de ser inèdits. En periodisme les peces informatives que participen hauran d'estar publicades durant 2016 i podran tenir format imprès, digital o audiovisual. “Volem premiar aquells treballs periodístics que aprofundeixen en el món rural, en donen una visió realista i allunyada dels tòpics i incloguin la perspectiva del territori. En el cas dels premis de narrativa o assaig i recerca aspirem a promoure la producció literària vinculats a l’entorn o temàtica rural”, indica Riera. El mateix afegeix que l'elecció d'aquests gèneres té a veure amb el fet que des de la FMR s’aposta per arribar al gran públic i a donar una sortida comercial als guanyadors o guanyadores i a aquells que aposten per l'enfocament rural o per trencar els tòpics.

Cada categoria té el seu jurat format per tres personalitats vinculades a la literatura o el periodisme i al territori. Entre els jurats ja confirmats trobem periodistes de territori com les cap d'informatius de Catalunya Ràdio Lleida, Roser Perera; i dels informatius de la SER de Terres de l'Ebre, Silvia Tejedor així com el periodista responsable del suplement el Camp del Diari de Girona, Francesc Benejam. Per a les categories de narrativa i assaig i recerca hi ha confirmats els escriptors com ara Andreu Carranza, Toni Orensanz, Martí Gironell, Antoni Pladevall o Núria Garcia Quera. D'altra banda, en aquesta edició dels premis, que es fa pública avui, un altre fet remarcable és que s'han implicat com patrocinadors dels premis diferents agents actius del món rural des d'empreses arrelades al territori com ara Agrobank vinculada al grup CaixaBank o Argal fins a una institucions com la Universitat de Lleida (UdL).

10 anys pel món rural

La Fundació del Món Rural compleix enguany 10 anys promovent el debat i la reflexió sobre les realitats específiques i diferencials del món rural i aportant elements perquè Catalunya sigui conscient del seu valor estratègic per al desenvolupament sostenible del país. Això es tradueix en una voluntat de “ruralitzar” la vida política, social i econòmica del país perqué es tinguin en compte la seva perspectiva i les seves necessitats els premis “Món rural” inclouen també la cultura i el periodisme en l'ambit de treball de la FMR.

Lleida, 27 de juliol de 2016

Premsa i Comunicació

Fundació del Món Rural
www.fmr.cat/ca/noticies-fmr/2201

Av. Prat de la Riba, 27, 1a.

25008 Lleida

Telèfon: 973229360


Documents adjunts


Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.