Martí Gironell firmarà "L'Arqueoleg" el pròxim dissabte 18 de desembre a llibreria Serret

 Martí Gironell novel·la amb un absorbent pols narratiu l’arriscada aventura a Terra Santa del monjo català que va crear la Bíblia de Montserrat.

En la seva tercera novel·la, Martí Gironell tracta per segona vegada en clau de ficció un personatge real, en aquest cas el monjo de Montserrat Bonaventura Ubach, artífex de la Bíblia de Montserrat i del museu de l’Orient Bíblic d’aquest monestir, creat el 1911. En concret, adapta de forma lliure els dos viatges d’Ubach per terres bíbliques, d’Egipte a l’Iraq, plens de riscos físics, que el monjo va emprendre per contrastar les sagrades escriptures amb els seus escenaris reals i aconseguir peces arqueològiques representatives. Alhora, hi afegeix una subtrama que recorre tota l’obra, al voltant de les túniques de la sagrada família de Jesús, la qual accentua el caràcter novel·lesc de la història. Un tret distintiu del llibre és l’entretingut accés del lector als grans referents de la cultura religiosa de la mà d’un personatge històric vinculat a un símbol català com Montserrat, el museu bíblic del qual commemora el seu centenari l’any 2011.

 

Martí Gironell

Martí Gironell (Besalú, 1971). Periodista i llicenciat en Filologia Anglesa. Als 14 anys ja combinava la feina de guia a l’oficina de turisme del seu poble amb programes a Ràdio Besalú. Això el va portar uns anys més tard a Ràdio Olot, a RAC 105 i a Catalunya Ràdio. A la televisió, on treballa als serveis informatius de TV3, hi va entrar el 2001 per presentar l’En directe. Col•labora al diari El Punt i ha publicat el llibre La ciutat dels somriures.Històries de supervivència a Bombai. 
 

Si vols més informació visita el web de Martí Gironell.

http://martigironell.columnaedicions.cat/blog/: http://www.martigironell.cat 

  •  
 
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.