Montse Espallargas, dissabte 10 de març, firmarà "El Clan de Sa Ràpita", XXVIè Premi Ferran Canyameres de Novel·la, 2017


       

                                               

El Clan de Sa Ràpita

XXVIè Premi Ferran Canyameres de Novel·la, 2017

ISBN: 978-84-9975-936-4

144 pàgines

Tapa rústica amb solapes

150 x 240 mm

Col·lecció: Lo Marraco Negre Nº 2

Data de publicació: Gener 2018


Veure primeres pàgines


Al campus de la Universitat de les Illes Balears, tres vicerectors troben el cadàver del seu rector; fa olor de peix com si hagués estat potinejat per pegellides o tellerines o cavallets de mar. El cos, esquarterat, eixancat de dalt a baix, el localitzen els tres homes entre unes mates del campus, és un esquelet més camacurt que l’originari, amb els cabells més rinxolats que l’originari. El rector, en Colau Grimalt, era un intel·lectual sòlid, un físic reconvertit en informàtic per les exigències del temps, un home de gran vitalitat acadèmica, que rendia culte a la veritat i als principis de l’objectivitat. Una consigna de la revolució del maig francès del 68, l’ennui est contrerévolutionnaire, sembla que va tenir poc o molt a veure en la seva mort. Del que va passar o no va passar en aquesta desaparició en parla la història d'El Clan de Sa Ràpita.


  • Un relat que sorgeix a partir del darrer conte del seu llibre Vides de filferro (Pagès editors, 2017).

  • Una història contextualitzada en una universitat de les Illes Balears i que no segueix els cànons de novel·la negra tradicional. Està escrita amb mallorquí literari i a través de 5 veus narratives.

  • Montserrat Espallargas: "tinc un doble compromís, primer, amb un intent de trobar noves veus narratives dins l’àmbit literari, i, segon, amb la recuperació de les diferents varietats lingüístiques del territori de parla catalana. Aquest llibre n’és un clar exemple."Montserrat Espallargas i Barceló (Barcelona, 1964), llicenciada en periodisme per la UAB. Alterna la seva labor docent en llengua catalana, habilitats comunicatives i tècniques narratives, amb una consulta privada per a nens i adults amb problemes d’assetjament escolar o de mobbing laboral. D’entre la seva producció destaquen Vides de filferro, (LII Premi Recvll de Narració “Joaquim Ruyra”), i també Tot ho dono per perdut, (Premi Joan Marquès Arbona de Narrativa Vall de Sóller). Al llarg de la seva carrera ha rebut diversos premis literaris com el Terra de Fang, l’Elsa García, el Vila Santa Bàrbara o el Premi Englantina de la Vall d’Uixó, entre altres.


  • LLIBRES:

Vides de filferro

LII Premi Recvll de Narració "Joaquim Ruyra"2016
Autor: Espallargas Barceló, Montserrat
ISBN: 978-84-9975-819-0
120 pàgines
Tapa rústica amb solapes
135 x 210 mm
Col·lecció: Lo Marraco Nº 313
Data de publicació: Febrer 2017

http://www.pageseditors.cat/ca/vides-de-filferro.htmlArticles relacionats


comentaris
1 - Mireia
20 de març de 2018, 19.30 h
L'he llegit aquest llibre i em sembla molt recomanable. És interessant per molts motius però sobretot perquè està escrit amb un lèxic molt ric i perquè els personatges tenen una gran profunditat psicològica. Al marge d'això , el narrador que adopta cinc personatges diferents té un punt d'ironia molt bo i divertit.5 |10 |20 |Tots
1


comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.