Nosaltresllegim.cat: L’univers de l’Amàlia, l’absoluta protagonista d’aquesta família; que aquest dissabte 24nov amb #AlejandroPalomas descobrireu #Unamor

Nosaltresllegim

Espai obert per a lectors i lectores de llibres, escrits originàriament en català o internacionals

www.nosaltresllegim.cat/2018/un-amor-d-alejandro-palomas/

Un amor, d’Alejandro Palomas

Abans de començar, us he de dir que no puc ser imparcial amb aquest llibre. Vaig descobrir les novel·les d’Alejandro Palomas farà uns dos o tres anys i des de la primera fins l’última que ha caigut a les meves mans les he llegit amb la confiança que sabia que m’ho passaria molt bé fent-ho.

L’univers de l’Amàlia, l’absoluta protagonista d’aquesta família, el vaig descobrir amb Un gos -vaig començar pel segon títol de la sèrie- i el vaig anar fent més gran amb Una mare. I, tot i que tots dos em van agradar molt, el meu preferit és Un gos, segurament pel moment vital en què el vaig llegir però també perquè a mi que m’agraden els animals (jo sóc de gats), em va deixar molt sorpresa sentir-me tant reflectida en les paraules d’en Fer, l’amic humà d’en Rulfo. Aquella forma de descriure l’estimació per l’amic animal era màgica i t’arrossegava en un huracà d’emocions al llarg de tota la novel·la.

Per seguir Llegir-ne + a l’enllaç: http://www.nosaltresllegim.cat/2018/un-amor-d-alejandro-palomas

Un amor

Premi Nadal 2018

Alejandro Palomas

Editorial: Columna Edicions

 

Una lliçó de vida, d’amor i de supervivència a l’abast de pocs. Un amor no és simplement la història d’un amor. És més, molt més que això: és, en essència, la història de l’Amor a través de la mirada d’una dona excepcional.

Sinopsi de Un amor:

L’únic anhel de l’Amàlia, una dona entranyable de més de setanta anys, albina, despistada i amb un ús del llenguatge una mica peculiar, és vetllar, «costi el que costi», per la felicitat de les seves dues filles, la  Sílvia i l’Emma, i especialment per la d’en Fer, el menor dels tres germans. Al reduït univers familiar se suma la tieta Inés, absent de la vida de la seva gran amiga Amàlia des que aquesta va decidir divorciar-se i que, ara vídua, ha tornat per quedar-se.

 

Per imperatius burocràtics, la boda de l’Emma coincideix al calendari amb l’aniversari de l’Amàlia. Sense cap més opció, tots cinc decideixen celebrar les noces al matí i traslladar-se després a una casa de turisme rural per passar-hi el cap de setmana. Però la nit anterior, una funesta coincidència cau com

una bomba sobre el mapa familiar i ho esquerda tot.

 

En l’intent de protegir la fràgil salut de l’Amàlia, fills i amiga acorden ocultar-li la notícia, cosa que destrena una cascada d’emocions que, embastant el drama, la tendresa i l’humor a parts iguals, ens mostra com, quan crèiem haver-ho vist tot, una mare encara és capaç de sorprendre’ns.                           

Alejandro Palomas           

                       

                               

(Barcelona, 1967) és llicenciat en Filologia Anglesa i màster en Poètica pel New College de Califòrnia. Ha compaginat les col·laboracions en el món del periodisme amb la poesia i la traducció d’autors importants. Com a novel·lista ha publicat, entre altres, El tiempo del corazón, El secret dels Hoffman, El alma del mundo i El tiempo que nos une, que li han merescut premis importants com el Nuevo Talento Fnac, el Premio Primavera i la posició de finalista del Premio de Novela Ciudad de Torrevieja. El 2016 la seva novel·la Un fill va rebre el Premio Nacional de Literatura Juvenil. Amb les seves novel·les més recents, Una mare i Un gos, va donar origen a una sèrie de personatges que han enamorat milers de lectors. La seva obra, portada al teatre i pròximament al cinema, ha estat traduïda a quinze llengües.

 

@Palomas_Alejand

Facebook.com/PalomasAlejandro/Bibliografia de Alejandro Palomas en Columna

   Un amor - 07/02/2018 - Columna Edicions
   Un gos - 01/02/2017 - labutxaca
   Un gos - 13/01/2016 - Columna Edicions
   Una mare - 13/01/2016 - Columna Edicions
   El cel que ens queda - 06/10/2011 - Columna Edicions
   El secret dels Hoffman - 01/02/2009 - Columna Edicions
   Tanta vida - 01/06/2008 - Columna Edicions
   El quadern del mag - 01/10/2007 - Columna Edicions

Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.