PALABRAS MAYORES

Alberto Díaz comenta: Dice el autor en alguna parte que su libro "es un viaje hacia el sentido común, la sabiduría y la memoria de unas generaciones irrepetibles". A fe que es mucho más que eso, aun siendo eso, mucho y muy valioso
Article complet

LO QUE SÓCRATES DIRÍA A WOODY ALLEN

Alberto Díaz comenta: Woody Allen decía de Sócrates que "tenía la costumbre de cepillarse a jóvenes griegos", "resumiendo" de esta manera cómica y atrabiliaria su aparente conocimiento de la figura de Sócrates. Pero sabemos a Allen vendería su alma por un buen chiste. El profesor Juan Antonio Rivera nos ofrece un divertido -y pedagógico- libro sobre lo que Sócrates podría contestar a Allen
Article complet

Arte y Cultura Pop-up: Durante los meses de mayo y junio La Torre del Visco presenta artistas contemporáneos en un marco medieval.

 

Logo Torre del Visco

http://www.hotelesconencanto.viajes/es/news


Arte y Cultura Pop-up


Durante los meses de mayo y junio La Torre del Visco presenta artistas contemporáneos en un marco medieval. 

BEA DALMAU (Tortosa 1971) - Buscant el Blau. La llamada del Ártico

La fotógrafa y economista Bea Dalmau fascinada por el Ártico, ha recorrido diversos paisajes en busca del Azul del hielo. El azul antiguo de los glaciares de Islandia, el azul joven de los icebergs de Groenlandia, el azul infinito de la banquisa ártica en Svalbard. La isla helada de Kvitøya, testigo mudo de los primeros exploradores del polo. El territorio, en definitiva, del oso polar, habitante majestuoso y juguetón que cautiva la atención de todo visitante. Así como los exploradores de hace cien años zarparon en busca del Polo Norte, aquel que parte en busca del hielo encontrará el Azul.

Hasta el 28 de mayo Dalmau expone sus fotografías en la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona

Exposición en La Torre del Visco del 3 al 24de junio.

http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibjaumefuster/es/noticia/buscando-el-azul-el-llamamiento-del-zrtico

Si le interesa su obra puedes visitar su página de Instagram - beadalmauphotography
 

Bea Dalmau en su viaje al ártico - Buscant el Blau

MIQUEL PATON   (Tortosa 1959)

Miquel Paton es un pintor entusiasta del color. En sus cuadros se adivinan resonancias de los grandes maestros del siglo XX, Klee, Mondrian, Rotko. Su pintura nace del paisaje mediterráneo, y muestra una clara tendencia hacia la abstracción geométrica, con gran dominio del color, utilizando una variada gama cromática fruto de una elaboración lenta, pausada y constante.

Del 6 al 21 de mayo podrá verse en La Torre del Visco su Exposición "Cartofrafia (Ès)

Vídeo de la exposición Cartografia (Ès) en el Patí del Palau de la Diputació de Tarragona.
http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-comarques/tancament-miquel-paton-diputacio/video/5581782/

Cuadro Miquel Patton

Su último proyecto "Formes d'un Anhel" puede verse durante el mes de mayo en el museo de Tortosa
http://museudetortosa.cat/activitats/agenda/formes-dun-anhel-miquel-paton
 

ÀLEX SUSANNA (Barcelona, 1957)

Es escritor, crítico de arte y ha dirigido importantes entidades culturales incluyendo Fundación La Caixa, a la Pedrera y el Instituto Ramón Llull. Fue fundador y luego dirigió Columna Ediciones y Columna Música hasta 2000. Actualmente es el director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural

En 1984 organizó  el Festival Internacional de Poesía de Barcelona. Su obra ha sido traducida a varios idiomas extranjeras.
Libro de poesía - Filtracions de Alex Susanna

  Àlex SUSANNA participó de una lectura de poemas en la Torre del Visco, de sus últimos libros, “Promiscuïtat” y “Filtracions” (Proa), basándose sobretodo en los poemas inspirados por el Matarraña, y hablará también del sentido de la poesía en nuestras vidas y nuestro tiempo: la poesia como reflejo, reflexión, crítica y celebración de la vida. La poesía como una lente de aumento que nos permite ver mejor e individualitzar más nuestra vida.

Article complet

Diumenge 11 de juny Conxita Tarruell, firmarà ex. de “LA FORÇA DEL RITME I LA PERCUSSIÓ” de Tushita edicions a #llibreriaserret

 

LA FORÇA DEL RITME I LA PERCUSSIÓ

Conxita Tarruell Llonch


En aquest volum, constituït per quatre llibres que abracen un període de dotze anys, l’autora explica amb el cor, com és el seu costum, els viatges que ha fet al Senegal, Gàmbia i el País Bassari, quatre estades que l’han marcat i l’han transformada plenament. Escrita en un llenguatge directe, senzill i amè, en una primera persona que traspua veritat arreu, aquesta obra s’adreça a tothom que senti el plaer i la necessitat de viatjar, que vulgui conèixer millor les civilitzacions africanes i que cregui que, en la immersió en altres cultures, rau en bona part la nostra evolució com a individus. No és un llibre de viatges convencional, sinó una porta oberta de bat a bat al món, des d’allò que som nosaltres però també des del desig d’amarar-se dels altres.

Enamorada del continent africà, Conxita Tarruell ens deixa compartir en aquestes pàgines tot el que hi ha viscut: la força, l’energia, l’hospitalitat, el ritme, la serenor, la pau i l’amistat d’un poble que obre els braços fins i tot a aquell que li nega la possibilitat de ser.

 

Un somni fet realitat, una història de creixement personal.

www.tushitaedicions.com/shop/ca/la-maleta-del-viatger/36-la-forca-del-ritme-i-la-percussio-9788494459078.html
Article complet

Elena Solé acaba de publicar el seu tercer llibre: 'Camins d'aigua i foc' i el presentem aquest dissabte 10 de juny a #llibreriaserret !!!

Elena Solé i Beltran, nascuda a Arnes, el 14-06-1965.

 

IMG-20170523-WA0014.jpgIMG-20170515-WA0023.jpg

 

Acabo de publicar el meu tercer llibre: Camins d'aigua i foc, que no té absolutament res a veure amb els dos anteriors. És una novel·la d'aventures, d'un noi que és pastor,  viu tranquil·lament al seu poble, a les muntanyes, durant la postguerra, i el cacic del poble, decideix construir un pantà i destruir tota la bellesa que l'envolta. Lluita i es revolta en contra d'una situació injusta, la desaparició de les seves arrels sota les aigües negres d'un pantà. La història es veu reforçada amb l'aparició d'un manuscrit d'un avantpassat seu que fou missioner a l'Amazonia, en el mateix relata la història del Tao, un guerrer que lluita per salvar el seu poble de les flames, del foc dels especuladors, que pretenen explotar el seu territori, buscant minerals, sense tenir en compte als seus habitants. L'aigua i el foc, dos elements poderosos de la natura, que l'home utilitza per treure profit de la mateixa.

 

 

Tota la vida he viscut al meu poble, menys l'etapa d'estudiant, vaig acabar Magisteri l'any 1986. Al cap de poc vaig entrar a treballar a l'Ajuntament del poble, en principi per una suplència de nou mesos, i m'hi vaig estar 27 anys. No era feliç, i notava que cada cop m'enfonsava més i més. Quan vaig complir 50 anys, vaig prendre la millor decisió de la meva vida, deixar aquella feina i emprendre un nou rumb en el meu camí. Amb l'ajut de la família i la meva empenta, vaig muntar l'ARTGROBOTIGA.

Es un lloc molt especial, a banda de la venda de productes de la terra, oli, vi, mel, fruits secs, etc, també hi venem art: entès com a artesania, que va des d'unes arracades fins a un quadre, passant per una fotografia o un llibre de poemes. En la sala d'exposicions presentem artistes novells, que exposen les seves obres, o llibres d'autors locals, fem xerrades de tota mena i cursos de lo més variat. També hi fem ioga, reiki, o un tast de vins. El lloc és petit, però té molta vida.

 

Fa uns cinc anys que vaig començar a pintar, cap a l'any 2011, i en poc temps vaig fer més de quatre- cents quadres. Fou com una catarsi, vaig treure gairebé tot el que duia a dintre, però encara em va quedar un raconet... per escriure! He fet bastantes exposicions, i ara, que encara pinto, ho faig d'una forma més relaxada, més intuïtiva, abans era totalment impulsiva, a vegades irreflexiva, deixant-me portar, únicament pel que sentia. Que de fet, jo crec, que una part de la pintura cal que sigui així,... espontània!

 

animes-v.jpgelisa-voltes-portada.jpg

 

L'any 2012 vaig publicar la meva primera novella, Elisa Voltes, que havia tingut tancada en un calaix més de vint anys, sense que ningú, l'hagués llegit... Elisa Voltes és la història d'una dona lluitadora i forta, que es va endurint amb les circumstàncies de la vida, i que fa de tot, per poder salvar la seva família d'una personatge malvat, que sols  els vol mal, la trama consisteix en descobrir el perquè d'aquest odi tant gran envers la seva família. Vaig fer una primera publicació, per a la família i els amics, per saber què en pensaven... i el resultat fou molt satisfactori. Vaig per la 4a edició del llibre.

Arran d'Elisa Voltes, em vaig animar a escriure la segona novel·la: Ànimes de vidre, publicada l'any 2016, aquesta novel·la molt més introspectiva, estudiada, meditada i reflexiva, tracta d'una sèrie de personatges, que es van trobant pel camí de la vida, ajudant-se, a vegades sense saber-ho, els uns als altres a superar etapes anteriors, i donant llum als altres per tirar endavant. És un llibre del que me'n sento molt orgullosa, com una mare quan contempla al seu fill, pels missatges que m'han arribat dels lectors, de com els ha arribat al cor, i de totes les coses boniques que me n'han dit.

Elena

 

 
Article complet

Rosa Ribas vuelve al #Maestrazgo con #Hombreslobo en 'La luna en las minas' (Siruela) el 22 de julio en #llibreriaserret

 

Entrevista en “El Mundo”

"Siempre animalizamos al extranjero"

El Mundo-30 may. 2017


La escritora catalana Rosa Ribas presenta 'La luna en las minas', (Siruela) su duodécima novela en once años, con la que ganó el Premio Letras del Mediterráneo 2017.


Entrevista en “El Mundo”

Durante los días en que estuve firmando en la Feria del Libro de Madrid, tuve ocasión de ser entrevistada por Diego Rodríguez Veiga para el Mundo. Fue una intensa charla en el parque del Retiro, en la que hablamos de literatura, de La luna y en...LEER MÁSww.elmundo.es/cultura/literatura/2017/05/30/592c2a2e268e3e9d5c8b4609.htm


Entrevista en “El Periódico Mediterráneo”

Se decía que durante la guerra, la otra, la nuestra, le había cogido demasiado gusto a la sangre. Una querencia de sangre. Un apetito de sangre. Como un lobo. En el Maestrazgo, entre peñas, bosques y barrancos, un hombre camina a las afueras de un pueblo antes del alba. Aprieta un bulto contra su pecho. Cuenta la leyenda que ha nacido un niño, Joaquín, sobre quien pende un terrible destino. Pero sin embargo, su padre desea salvarle la vida y se lo entrega a su abuela para que vele por él. El pequeño vivirá, sí, pero maldito para siempre.

www.rosa-ribas.com/obra/novelas/la-luna-las-minas/
Entrevista en “El Periódico Mediterráneo”

El miércoles 24 de mayo presenté La luna en las minas en la librería Argot de Castellón. Fue un acto muy especial para mí porque a la presentación acudieron muchos viejos amigos de Vistabella del Maestrazgo, el pueblo de mi abuelo materno en el...LEER MÁS

Article complet

Presentem el llibre, de Tushita edicions: “LA FORÇA DEL RITME I LA PERCUSSIÓ”, dissabte 10 de juny a l'Agrobotiga d'Arnes !!

 

Ens plau convidar-vos a la presentació del llibre, publicat per Tushita edicions:

“LA FORÇA DEL RITME I LA PERCUSSIÓ”

“Viatges solidaris i culturals

pel Senegal i Gàmbia”

 

Invitació CONXITA TARRUELL-Arnes (3).jpg


A càrrec de: Elena Solé de l’Artgrobotiga  i Conxita Tarruell i Llonch, autora del llibre

L’acte es farà l'Artgrobotiga d'Arnes. Comentaran l’audiovisual de l’experiència viscuda amb la companya de viatge Rosa Pi. En acabat, el llibre podrà ser adquirit i signat per l’autora.

Més informació: https://conxitat.wordpress.com/

 

Dissabte 10de juny de 2017 a les set del vespre:

A L'ARGROBOTIGA @artgrobotiga

c/ Aragó 8. ARNES (Terra Alta) - Tarragona


Article complet

NUEVAS LECTURAS COMPULSIVAS

Alberto Díaz comenta: Se trata de artículos publicados en periódicos y revistas, conferencias, prólogos a otros libros y algún material que no había sido publicado con anterioridad. Ello redunda en una cierta falta de uniformidad de estilo e incluso de profundidad analítica, que el autor compensa con su facilidad para encontrar engarces de ideas y sugerencias inteligentes a obras y autores de los que parece no se puede decir nada nuevo.
Article complet

Javier Cercas indaga en su pasado familiar 16 años después de su éxito 'Soldados de Salamina'.

 

Heraldo.esZaragoza

El escritor acaba de publicar su última novela: 'El monarca de las sombras'
.

 

Javier Cercas: "Escribir consiste en correr riesgos, y yo procuro correrlos todos"

 

Actualizada 02/06/2017 a las 14:30

 

El escritor extremeño afincado en Cataluña Javier Cercas ha mantenido un encuentro digital con sus lectores en Heraldo.es. Entre las cuestiones han destacado aquellas relacionadas con la publicación de su último libro: 'El monarca de las sombras', con el que el autor regresa con una historia sobre la Guerra Civil 16 años después de su éxito 'Soldados de Salamina'.

 

Más información

 

 

 
Article complet

FUERA DE LA LITERATURA

Alberto Díaz comenta: Lo que trae a Conrad a estas páginas no es sólo la admiración por el novelista que nos fascina con su estilo y su temática y sus personajes de una pieza, también la del pensador, la del estudioso de la narrativa, la del hombre sensible que se responsabiliza de su arte y de su tiempo y se duele por la deriva histórica de sociedades y naciones. Pero principalmente llaman la atención los artículos-relatos dedicados a sus experiencias como capitán o segundo en el mando de buques de la marina mercante y algunos de pasajeros al final de su carrera.
Article complet

Avui, dissabte 3 de juny @beadalmau7 presenta la expo #BuscantelBlau a les 19,30h @LaTorredelVisco #matarranya

  
Article complet

<1
2
3
4
5
...574>