CAVAFIS, PROSA

Alberto Díaz comenta: el gran poeta de Alejandría, Constantinos Cavafis, también escribió prosa. Interesante para fanáticos del poeta griego.
Article complet

LOS MEJORES CASOS DE MAX CARRADOS

aLBERTO dÍAZ COMENTA: De forma muy inteligente Bramah dota a su detective ciego de un acompañante fiel, su mayordomo Perkins, que tiene exactamente el tipo de visión y memoria fotográfica que precisa para completar su trabajo investigador
Article complet

Presentem l'obra "Terra d’aigua.", de Blanca Deusdad (Arola editors) i prologada per Àlex Susanna, el millor regal de Reis

 

BLANCA DEUSDAD AYALA. 
•

Professora del Dep. d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili. La seva trajectòria poètica va lligada als seus orígens Vilanova i la Geltrú, Beseit i ara Tarragona on resideix. La poesia és una activitat que ha anat desenvolupant al llarg dels anys. Té també poemes publicats a les obres col·lectives següents: l’Arbreda ebrenca, Tren de Val de Zafán Poesia a la fronterapromogudes pel llibreter Octavi Serret.


TERRA D’AIGUA. /   Blanca Deusdad Ayala
•
978-84-94785-75-7: Terra d’aigua

L’obra Terra d’Aigua, publicada per Arola editors i prologada per Àlex SUSANNA, amb portada d’Anna Garrit Bodoque, és un recull de poemes escrits al llarg de 10 anys que recorren diferents universos personals com les terres del Matarranya d’on provenen els seus orígens paterns i a les quals s’hi sent especialment lligada, els Estats Units on va tenir una beca Fulbright postdoctoral o moments que l’han colpit especialment. L’obra és una fotografia interior de records que la poesia fa persistir i transcendir.
www.arolaeditors.com/index.asp

Article complet

ALCOHOL Y LITERATURA

Alberto Díaz comenta: nuestro autor nos va dando cuenta y razón de famosos amigos de la beodez, selectas mentes que parecen haberse conservado en alcohol: de Herodoto a Baudelaire, pasando por Wilde, Poe, E.T.A. Hoffmann, FitzGerald, Rubén Darío, Alfred Jarry, Neruda, Hemingway, Lowry, Onetti, Dylan Thomas, Juan Benet o Chandler, genios de la literatura que no hicieron ascos a la copa y la botella en unas cantidades absurdas
Article complet

Els editors recomanen a VilaWeb els 200 llibres per a regalar aquestes festes de #Nadals #reis

 
 
Article complet

CLÁSICOS PARA LA VIDA

Alberto Díaz Rueda comenta:"Clásicos para la vida" "no quiere ser otra cosa que un homenaje a los clásicos en un momento difícil para su existencia". Un científico tan poco sospechoso de partidismo como Einstein, nos recuerda Ordine, ya nos decía a mediados del siglo pasado, sobre la educación escolar "Lo primero debería ser siempre desarrollar la capacidad general para el pensamiento y el juicio independientes y no la adquisición de conocimientos especializados".
Article complet

Hi tornen dissabte 30 amb “L’illa de Bembé” la novel·la guanyadora de la III edició del Premi Autor Revelació de l'Ateneu Barcelonès i l'editorial Rosa dels Vents.

 

L'illa de Bembé

 

        

ROSA DELS VENTS, Noviembre 2017

La novel·la guanyadora de la III edició del Premi Autor Revelació convocat per l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès i l'editorial Rosa dels Vents.

Una novel·la d'aventures protagonitzada per una dona valenta que lluita contra les estrictes normes establertes per la societat hipòcrita que l'ha tocat viure.

L'illa de Bembé és una epopeia literària emotiva que representa un mosaic cultural fascinant, ple de personatges que poblen Cuba, una colònia espanyola on res no és blanc o negre i no sempre es pot anar amb la veritat per davant.

www.megustaleer.com/libro/lilla-de-bembe/ES0151704

 

Article complet

El Sud de nou revisitat de Xavier Garcia - 2º Premi Serret Terra de Cruïlla

 
 

La Llibreria Serret de Vall-de-roures, aquest petit empori cultural en mig d'una zona bastant desabastida, fins no fa tant, pel que feia a llibres i cultura àmpliament, per medi de l'Octavi, el seu propietari i factotum, gestor i director, va decidir organitzar un premi de literatura relacionada en lo territori i la  ruralia, i s'en va sortir -com en tantes altres empreses, que ha endegat i tutelat- recolzat pel Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla; així ens trobem que, ara, fa ben poc, han sortit publicats, calentons encara, els dos libres corresponents als dos primers premiats en el I i II Premi Serret Terra de Cruïlla, al 2015 i al 2016. Pel que fa al segon, el dictamen del jurat, va ser per a una persona molt activa culturalment i ecològicament en les Terres de l'Ebre: Xavier Garcia, amb la seva obra: “el sud de nou revisitat”, editat i publicat per Cossetània edicions, ara, al 2017.


Sobre este llibre cal dir que no és una novel·la, sinó una mena d'assaig transversal que es basa en els records i les relacions de l'autor -i també les interrelacions- en múltiples persones de les comarques que estàn al “Sud” de Catalunya, ja siguin les que llinden amb l'Ebre, com la Ribera o les que són, com diu ell, de “secà”, com la Terra Alta, a banda de tota una bona colla de referents a variades contrades, comarques, entorns, i a personatges i personalitats més destacades de la Geografia, la Ecologia, la Història, la Política, El Sindicalisme, els Moviments Socials de base, la Literatura i altres Arts, en definitiva de la intel·lectualitat lligada al medi rural i a la terra dels territoris abans esmentats de manera localista i específica, però també de Catalunya, àmpliament, d'una manera generalista...

Article complet

F. Roma i Casanovas: “Patrimoni existencial de la Catalunya rural”, 1er Premi Serret-Terra de Cruïlla

 

Sobre lo 1er Premi Serret - Terra de Cruïlla

Patrimoni existencial de la Catalunya rural

de Francesc Roma i Casanovas

Lo texte: “Patrimoni existencial de la Catalunya rural”, va ser, al 2014, lo primer Premi Serret-Terra de Cruïlla, per a treballs de base literària sobre la ruralia, dotat pel Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla. Lo llibre, en 168 pàgines, ha sigut editat i publicat, en el número 143 de la col·lecció El Tinter, per Cossetània edicions, recentment, ara al 2017.

L'autor premiat, Francesc Roma i Casanovas, en molt bon criteri, ha resolt lo tractament del tema de l'estudi que fonamenta lo llibre de manera satisfactòria per a qualsevol lector; no ha pretés fer un texte complexe i ultracientífic, ans, sense deixar de banda lo tema de base científica, ha escrit de manera amena en un munt de detalls narratius, de referencies documentals i anècdotes, que fan un texte de caire gairebé divulgador...

Article complet

TRES MAESTROS, DICKENS, BALZAC Y DOSTOIEVSKI

Alberto Díaz Rueda comenta: Una vez leído el libro el lector sorprende una trama oculta que une a los tres escritores analizados y al mismo Zweig: el grado de compromiso que tienen todos ellos (aunque en diferente sintonía) con la cultura histórica y la sociedad en la que viven.
Article complet

Dimarts 26D Mercè Falcó presenta ‘L’illa de Bembé’ la vida d’una catalana a la Cuba de finals del segle XX #llibreriaserret

 Falcó debuta com a escriptora després de rebre el Premi Literari Autor Revelació convocat per Penguin Random House Grupo Editorial i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

El Premi Autor Revelació el convoquen Penguin Random House Grupo Editorial il’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Al certamen, hi poden participar tots els alumnes i exalumnes de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès que presentessin una novel·la inèdita que no hagués
estat premiada amb anterioritat.


L’editorial Rosa dels Vents publica “L’illa de Bembé”, la novel·la guanyadora de la tercera edició del Premi Literari Autor Revelació, un guardó de narrativa en català, de periodicitat anual.
Mercè Falcó i Pegueroles (Barcelona, 1964) és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)..

L’any 2016,el guanyador va ser Ignasi Oliveres amb la novel·la Alguna cosa no del tot neta,però no gaire perillosa i l’any 2015 la guanyadora va ser Carme Osán amb ‘Un pont de silenci’
www.illadelsllibres.com/merce-falco-narra-lilla-bembe-vida-duna-catalana-cuba-finals-segle-xx/
Article complet

<1...3
4
5
6
7
...594>