Els Olivers/Llibreria Serret: Dissabte 9 d'octubre, diumenge 10 de "l'Algars al Matarranya" per Francesc Roig

"Pel Matarranya en BTT" 14 itineraris pel Matarranya Mitjà i Baix,
de Francesc Roig editat per Cossetania Edicions.

Us presentem la nova guia de Cossetania Edicions, amb una manera diferent de participar en una presentació, us convidem a fer un recorregut del autor, per coneixer una de les rutes que apareix a la guia que presentarem dissabte a les 19:00 als "Olivers", la casa de colonies d'Horta de Sant Joan, després d'aquest magnific recorregut per les entranyes d'una comarca palpitant com és el Matarranya...

Dissabte 9 d'octubre:

Sortida a les 9 des de la Llibreria Serret
, amb les bicicletes a punt. (per + info: al web dels Olivers: http://www.elsolivers.cat/index.php)
 
L'itinerari serà d'uns 40-45 km i durarà unes 3-4 hores. Serà una sortida que cobrirà amb escreix una activitat de tot el matí.

 
L'arribada serà a l'hora de dinar, de forma que la gent podrà dinar a on vulgui i descansar després.

  -a les 19 hores presentació de "Pel Matarranya en BTT" l'alberg dels Olivers d'Horta de Sant Joan.

Diumenge 19 d'octubre:

-a les 12:30, firma de llibres a la LLibreria Serret.


Sinopsi

El Matarranya és un dels ecosistemes fluvials mediterranis més ben conservats de la Península Ibèrica. Un medi natural de gran qualitat, vertebrat al voltant del riu i amb el que l’home ha mantingut des d’antic una estreta relació. Deixant enrere els abruptes relleus dels Ports en el camí cap a l’Ebre, el Mig i Baix Matarranya es converteixen en una zona òptima per als amants de la bicicleta de muntanya, amb una densa xarxa de camins que transcorren per les valls, barrancs i moles que el sistema fluvial ha anat creant i que permeten dissenyar interessants recorreguts aptes per a qualsevol nivell d’exigència. En aquesta guia, la primera per a BTT de la zona, us presentem un recull d’itineraris que us permetran descobrir-ne els principals indrets, tot gaudint del seu privilegiat entorn natural.


Biografia

El Francesc Roig va néixer i viu a la vora del Mediterrani (Vilanova i la Geltrú, 1962) però el mar mai ha exercit sobre ell cap mena d’atracció. Com molts coetanis, va iniciar la seva relació amb el medi natural amb els “padres” Franciscans, uns il·luminats de l’època que no portaven hàbit i que intuïen que la formació de persones requeria d’alguna cosa més que tancar nens en aules per ensenyar-los de lletra. De l’excursionisme infantil va passar a un muntanyisme més exigent, però aviat va acceptar que mai seria una estrella de l’alpinisme (li faltaven les habilitats necessàries) ni faria de la muntanya la seva forma de vida (l’interessaven també d’altres coses). Amb la ingenuïtat pròpia de l’època, va llicenciar-se en Biologia esperant comprendre millor com funcionava tot plegat, i des de llavors no ha deixat d’aprendre. No participa activament en cap grup excursionista, no ha viatjat a indrets exòtics i no escriu als mitjans especialitzats, tot i que no ho descarta, reconeix que no es troben entre els seus projectes immediats.


Col·lecció: Azimut , núm 114Documents adjunts


Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.