PREMSA GRUP 62: David Martí i la seua proposta per Sant Jordi: "M'agrada molt escriure a l'aire lliure""M'agrada molt escriure a l'aire lliure"

 

En David Martí, autor de Les Bruixes d'Arnes (Edicions 62) ens explica on li agrada escriure i quins són els seus secrets i les seves manies a l'hora de posar-se a teclejar.

En David Martí debuta al febrer amb Les bruixes d’Arnes (Edicions 62), una novel·la sobre la bruixeria, entesa com el coneixement de la natura que es transmetia de generació en generació, i que va servir d’excusa per perseguir dones lliures, valentes i que es van atrevir a desafiar la mentalitat imperant. Un llibre sobre el coratge, la incomprensió i la ignorància. Les bruixes d’Arnes té com a escenari central el poble d’Arnes, a la terra Alta, i aquest és el lloc on l’autor ha escrit gran part de la novel·la. Tot i això, David Martí explica que quan és a Barcelona li agrada escriure a la Biblioteca Nacional de Catalunya, al carrer del Carme.“M’agrada molt aquest lloc, -explica l’autor- el trobo inspirador”. I és aquí, entre les parets centenàries d’aquest edifici majestuós que Martí ha anat fent encaixar totes les peces de la seva novel·la.Però tot i les hores passades dins d’aquesta biblioteca centenària ell assegura que si hagués de triar el que més li agrada per escriure, no ho dubtaria: “a l’aire lliure”. L’autor agafa el seu ordinador portàtil i se’n va a qualsevol platja, parc, bosc, a qualsevol espai obert. “Una vegada estava escrivint assegut a la vorera d’un riu, amb els peus a l’aigua i veient unes cabrer a l’altra ribera. Era una sensació increïble. M’agrada sentir l’aire a la cara quan escric”, ens diu. Li agrada, també, escriure de nit, sobretot de matinada, “quan tot s’apaga i hi ha un silenci que tot ho acompanya”. És llavors quan ell troba la pau necessària per posar-se a teclejar. I si les muses no arriben, Martí té el seu ritual particular: “Tinc la meva gorra per escriure, una gorra verda de tipus militar que només em poso quan necessito inspiració”. I funciona? –“Jo vull creure que funciona”, ens explica rient. Un altre dels seus vicis d’escriptor és fer solitaris. “Molts vegades tinc dues pantalles obertes a la vegada: la pàgina de Word on estic escrivint i la pàgina del solitari”. Per ell és una manera d’allunyar-se momentàniament de la novel·la i alliberar tensions, però només una estoneta, per tornar a les històries tan aviat com pot i seguir creant a través de les paraules que és el que sempre havia volgut fer.

Si voleu veure el vídeo amb l'entrevista a David Martí, aneu a aquesta adreça: http://www.youtube.com/grup62#p/u/0/v-Ql9k_c3nA

 Thaïs Gutiérrez. Gener 2010
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.