Presentem "Cançó sota l'aigua" de Fàtima @BeltranCurto el pròxim diumenge 10 d’octubre a #CaminsSerret

 

Cançó sota l'aigua

Fàtima Beltran Curto

ESPASA NARRATIVA

 

 

Un amor màgic, un somni sense miralls i dos amics separats per una desafortunada bala.

 

Una saga familiar repleta d'éssers de bon cor a la recerca d'un món que se'ls escapa.

 

Al maig de 1939 l'oficial *Eladio *Ferlosio torna al seu petit poble perdut a les muntanyes mineres amb la vana il·lusió que la guerra recentment acabada hagi respectat a la seva família, als seus paisans i a Eleonora *Cardenal, la filla d'un metge que va arribar al poble fugint de la grip espanyola, i a la qual mestressa des que era poc més que un nen. El reclutament obligatori l'havia tret a la força de la seva terra quan entre els seus plans l'últim que cabia era ser soldat.

 

Al febrer de 1935 Teodoro *Sacristán també torna al seu poble després d'haver abandonat el seminari. No vol ser capellà, sinó pintor, per a poder reflectir els colors intensos de la vida. Però, com *Eladio, acabarà sent soldat, com tants uns altres que mai van voler ser tals.

Les vides viscudes –i no viscudes– de *Eladio i Teodoro s'entrecreuen amb mestratge en aquesta novel·la plena d'aquest realisme màgic que construeix personatges inoblidables, com un pastor d'una sola ovella, un fantasma insidiós, un enginyer covard, una estimada impedida, una beata i els seus trenta-set sants o un *agapornis *lujurioso; que es deté en el color i l'alegria amb el mateix mestratge que en el dolor i la mort per a assenyalar, una vegada més, la insensatesa de la guerra.

https://www.planetadelibros.com/libro-cancion-bajo-el-agua/326191


Fàtima Beltran Curto

Fàtima Beltran Curto neix a Tortosa en 1977. Després d'estudiar Dret a la Universitat Rovira i Virgili realitza un postgrau en Dret Concursal en la Abat Oliba i un altre de Pràctica Jurídica en el ICAB. Viu a Barcelona, on ha exercit com a advocada i, en l'actualitat, treballa en el Departament Contenciós d'una multinacional asseguradora. En 2019 publica la seva primera novel·la i inicia col·laboracions en petites revistes digitals.

https://www.planetadelibros.com/autor/fatima-beltran-curto/000054109

 

Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.