Presentem “EBRE, relats d'una batalla” dins de la Trobada d’autors a Arenys de Lledo - diumenge 29 de juliol de 2018

Cal RESERVAR pel dinar (17€)

al Hostal la Sociedad

Tel :978 85 31 80

Direcció: Av. Catalunya, 9, - 44622 Arens de LLedó, - Matarrranya - Teruel /TerolBenvolguts amics, autors, seguidors, i amants de descobrir el nostre terrritori de la mà de la creació literria. Amb motiu del 80è aniversari de la Batalla de l'Ebre, li donem protagonisme al  llibre “EBRE, relats d'una batalla” per que sigue lo fil conductor d’aquesta Trobada d’autors, la vostra trobada en la que podeu participar de tots els actes i lo dinar literari (17€) que tenim programat al Hostal la Sociedad d'Arenys de Lledo i que teniu que RESERVAR en que disfrutarem  d’una jornada frenètica de presentacions i sorpreses ;))Diumenge 29 a Llibreria Serret :


11:30 a 12:30 Trobada d’autors del llibre a la llibreria Serret.

13:00 Montse Castellà firmarà ejemplars del seu nou disc “Punts de Llibre” per tots los assistents a l’acte, en un recital de cançons a llibreria serret. Es tracta d’un doble CD amb 22 cançons, que ha esdevingut, en paraules de Castellà, el seu disc “més eclèctic i original”. “És un disc ple de vitalitat, compromís i unes dosis de poesia i filosofia. Cada cançó conté una frase que podria ben bé ser un punt de llibre o el lema d’una samarreta”, afegeix. -Castellà ha compost les 11 cançons del primer CD. Mentre que en el segon ha posat música a textos d’alguns poetes i escriptors, com Miquel Martí i Pol, Zoraifa Burgos, Rosa Fabregat, Rosa Regàs, o Miguel de Cervantes, entre d’altres. També ha versionat cançons d’altres autors, com Ovidi Montllor, Joan Pau Giné o Quico Pi de la Serra.

https://www.youtube.com/channel/UCCQqI6aPYDi_aGJsfDr_gqA

 


Diumenge 29 de juliol - Arenys de Lledo


14:30 Recepció per part de l’alcalde d’Arenys de Lledo, Manel Gallén per dinar al Restaurant de la Sociedad d’Arenys de Lledo.


16:30 Presentació EBRE, relats d'una batalla” per part de Marc i Ramon Vericat, J. Ignasi Vidal i Fuster, creadors de Ebrejocs.cat i David Tormo, Coordinador Tècnic del Comebe i col·laborador en aquest projecte.


-El llibre conté 270 pàgines de ficció, passió, sofriment i amor ambientat a la històrica Batalla de l’Ebre que alguns van patir tant i d’altres van viure com una victòria. Es el nou projecte d'Ebrejocs.cat, on hi han participat 26 autors i autores del territori, que han creat una història fictícia, però que hagués pogut passar, sobre cada un dels 16 personatges fets per al joc. “Descobreix… la Batalla de l’Ebre” que mes endevant acompanyarà el llibre i que es presentarà d’una manera gràfica dins de la trobada.


Autors dels relats: Víctor Amela, Tomàs Camacho, Andreu Carranza, Xavier Garcia, Valer Gisbert, Núria Menasanch, Manel Ollé, Marina Pallás, Enric Panisello, Mari Piñol, Màrius Pont, Roc Salvadó, Miquel Reverté, Carlos Ribera, Ramon Rosales, Jordi Sancho, Elena Solé, Toni Térmens, Jesús Tibau, David Tormo, Anna Zaera, Alba Guimerà, Roman Aixendri.

17:30 Miquel Reverté mos presenta Gairebe Vint Poemes D´amor I Una Nota Aclaridora de Ediciones Oblicuas

Professor i escriptor (Sant Carles de la Ràpita, 1966), membre l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya. Ha estat guardonat, entre d’altres premis, amb el de l’Ametlla de Mar, els anys 1993 i 1996, el Ciutat de Tortosa, l’any 1997, el Ciutat d’Igualada de Contes l’any 2002 i també aquell mateix any amb el Premi Sebastià Juan Arbó de la Ràpita. L’any 2013 amb el Premi Nostromo i el 2015 amb el Premi de Narrativa ciutat d’Ascó. Tots aquests premis en narrativa, però, des de fa aproximadament uns 10 anys ha començat a treballar en poesia. En aquest camp també ha estat mereixedor de premis com ara el la Selva del Camp, pel poemari Els versos inicials, o els anys 2016, 2017 i 2018 al Perelló per poemaris diversos. També, per poemes, ha aconseguit reconeixements a llocs com ara Jesús (Tortosa), Cunit, Terrassa o l’Espluga de Francolí. Ha participat des de sempre de la vida cultural de la Ràpita, havent estat durant més d’un any director de la revista d’informació local RÀPITA. I ha estat col·laborador en projectes artístics i poètics que s’han celebrat a la vila, per exemple, amb el Taller de Pintura de la vila o, des del propi centre educatiu, amb activitats poètiques al voltant del 21 de març. En els darrers temps s’ha involucrat també en iniciatives de recitació poètica i d’experimentació.

18.00 Doble Presentació: Jordi Llavina presenta a Joan-Elies Adell en “Res no és personal” (Saldonar, 2018) http://www.serretllibres.com/cataleg/145087/res-no-es-personal i Joan-Elies Adell presenta “Ermita” http://www.serretllibres.com/cataleg/145573/ermita de Jordi Llavina (Editorial Meteora 2017)

-Jordi Llavina ens convida a una ascensió poètica a ERMITA, el seu nou títol.

  • Mitjançant la descripció d’una pujada física a l’ermita de Sant Pere del Puig, talaia des d’on es domina tot el Camp tarragoní fins a la blavor mediterrània, Jordi Llavina ens proposa un viatge...

Jordi Llavina Murgadas (Gelida, 1968) és llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Ha treballat en el món editorial, en l’ensenyament i, durant vint anys, ha exercit com a periodista cultural (Catalunya Ràdio, La Vanguardia, TV3, Sàpiens, El Punt Avui, El Mundo, El 3 de vuit...). Va presentar durant cinc anys i mig el programa de llibres diari ‘Fum d’estampa’, a l’extinta Catalunya Cultura. L’any 2014 va ser comissari de l’Any Vinyoli.

Ha publicat una vintena de llibres, entre els quals els de poemes Vetlla (Premi Vicent Andrés Estellés 2011 i Premi de la Crítica 2013), Contrada i Matí de la mort.


-Al voltant de “Res no és personal”

Pròleg de Francesc Gil-Lluch, "No em basta l'escandall"


Res no és personal és un llarg poema en quatre parts. El predomini d’elements que tenen l’aparença d’un relat biogràfic fragmentari li dona unitat.

https://www.saldonar.com/llibre/res-no-es-personal


-Joan-Elies Adell va néixer a Vinaròs (Baix Maestrat) l'any 1968. És poeta i assagista. Autor dels llibres de poemes La matèria del temps (1994), Oceà immòbil (1995), A curt termini (1997), Un mateix cel (2000), Encara una olor (2003), La degradació natural dels objectes (2004), Pistes falses (2006), Si no et tinc (2013), Escandall (2014) i Res no és personal (Saldonar, 2018). Ha curat l’antologia La Tercera Illa. Poesia catalana de l’Alguer (1945-2013) (Saldonar, 2013)  i hi ha traduït el llibre de poemes Tema de l'adéu de Milo De Angelis (Saldonar, 2016). Ha publicat el llibre Guia sentimental de l'Alguer (2016).

-És doctor en Filologia Catalana i llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València. Ha estat professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat Oberta de Catalunya i professor visitant a la University of North Carolina a Charlotte. Ha estat director de l'Espai Llull, delegació de la Generalitat de Catalunya a l'Alguer, ciutat on viu. És el director de la Institució de les Lletres Catalanes, des del juny del 2018.

https://www.saldonar.com/autor/joan-elies-adell19:00 Artur Quintana presenta “Espills trencats”, de Mario Sasot, guanyador del Premi Guillem Nicolau 2017 publicat pel Govern d’Aragó, a càrrec de Artur Quintana i Font

http://www.garadedizions.com/index.php?mod=libros&mem=detalle&id=94


-Màrio Sasot Escuer (Saidí, 1951), guanyador del Premi Guillem Nicolau 2017, ex professor, periodista i membre del duo Recapte, va ser director de la revista Temps de Franja en los seus primers onze anys de vida. En “Espills trencats” mos presenta una novel·la biogràfica on l’autor tracta qüestions més íntimes i personals i ajusta comptes amb el seu passat sense acritud, d’una manera nostàlgica, irònica i, de vegades, divertida.

-Artur Quintana i Font, es “Creu de Sant Jordi 2016”; és un filòleg català, membre de la Secció filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, del Consello Asesor de l'Aragonés, membre d'honor de l'Academia de l'Aragonés i president d'Iniciativa Cultural de la Franja https://g.co/kgs/DvYs2s

20:00 Pilar Burgés presentarà “Vacances de xics” publicat per Editorial Andorra en Il·lustracions de Sergi Mas
http://www.editorialandorra.com/component/virtuemart/narrativa/vacances-de-xics-detail?Itemid=0


-Pilar Burgués reincideix en el relat amb ‘Vacances de xics’, evocació dels estius infantils dels 60 a Torre del Compte. El paradís existia i era al Matarranya. -Pilar Burgués, durant tres decennis i fins al 2012, va ser la directora de la Biblioteca Nacional de Andorra.

https://www.bondia.ad/cultura/el-paradis-era-al-matarranyaArticles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.