Presentem 'Lo Carrasclet. Crònica d’un irreductible (1687-1743)' de Silva Editorial a #CaminsSerret

L'historiador i autor de l’obra, Jaume Borràs, presentarà el volum diumenge 5 de desembre a les 12h a Camins Serret:


Av. Hispanidad, 21  44580 Valderrobres, Teruel  Mob: 638 085 473  

Email: info@caminserret.com  Web: caminserret.com


“Lo Carrasclet” és el producte d’una investigació inèdita (que desmitifica que fos un bandoler sinó que va arribar a ser un coronel austracista i un resistent). 


Amb aquest perfil biogràfic es vol corregir aquest oblit, explicant fil per randa el paper cabdal del Coronel Barceló, fill de Capçanes, en la lluita contra l’absolutisme de Felip Vè.


Aquesta obra, Lo Carrasclet. Crònica d’un irreductible (1687-1743), del professor Jaume Borràs Galceran, per la seva documentació, la seva anàlisi ­­i el seu caràcter narratiu, constitueix una nova i singular aportació a la història de l’edat moderna, a la política del nostre país i, també, a la literatura èpica i romàntica.


 

AUTOR


Jaume Borràs i Galceran, fill de Montbrió del Camp (1962), és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i diplomat en Ciències Religioses per l’Institut Sant Fructuós de Tarragona. Treballa en l’ensenyament secundari des de 1990 i actualment és catedràtic de Socials a l’Institut Antoni Ballester de Mont-roig del Camp.


Ha participat i col·laborat en nombroses iniciatives culturals i de divulgació històrica. Al Priorat va dirigir la tertúlia de Ràdio Falset, L’hora del vermut, impulsor dels Estudis Prioratins del Centre d’Estudis Falsetans i cofundador de la revista cultural comarcal Lo Violí. Al Baix Camp col·labora des de fa més de vint anys amb la Revista Cambrils, també forma part de la Comissió de Cultura de l’Ajuntament de Montbrió del Camp. Participa en l’Aula de la Gent Gran de la Universitat Rovira i Virgili. Porta molts anys impartint xerrades i conferències per les comarques del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre, Priorat, Conca de Barberà i Baix Penedès sobre diversos temes d’interès.Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.