Recomanacions per Sant Jordi, Literatura en català al Periodico.cat

EL PERIODICO.CAT

RECOMANACIONS

Literatura en català


LA DONA VELOÇ

Imma Monsó / Planeta / 20 € 15,99  (preu ebook)

La guanyadora del premi Ramon Llull aborda novament en el seu últim llibre les relacions familiars. En aquest cas, la protagonista és una dona obsessionada a estalviar temps. La trama, una comèdia agredolça més sobre les conflictives relacions d'aquesta dona amb el seu pare que amb la gestió de l'agenda diària.

LA COL·LABORADORA

Empar Moliner / Columna / 18,50 € / 14,99 €

Empar Moliner ha trobat un nou camí que sembla que li va molt bé. Ni contes i novel·les curtes, tristos i que monzonegen visiblement, ni articles sarcàstics que disparen amb tanta força com, a vegades, poca punteria. Aquesta vegada aplica la mala bava a un món que coneix, l'editorial.

CARRETERA SECUNDÀRIA

Joan Carreras / Proa / 18 € / 13,99 €

Joan Carreras és un escriptor que fins ara no ha arribat al gran públic però va acumulant seguidors fidels i elogis de la crítica. Amb aquesta història de pares, fills, dibuixants de còmic i estafadors mereix fer un pas endavant i entrar a la lliga dels Márquez, Puntí o Pagès Jordà.

MOSSEGAR LA POMA

Francesc Serés / Quaderns Crema / 15 €

Una breu col·lecció de 38 breus relats de l'escriptor de la Franja, tots ells extrets de la realitat immediata. Tots sobre l'amor o sobre el seu revers, el desamor. L'origen periodístic dels textos els imprimeix, a més d'una extensió uniforme i reduïda, un to expeditiu.

LA GATERA

Muriel Villanueva / Amsterdam / 15,95 € / 9,95 €

La novel·la curta guanyadora del premi Just Casero ha entusiasmat aquest any el jurat més enllà del compliment del deure. Una dona s'instal·la en un pis comunicat amb un altre per una gatera, per la qual transita un felí. Res és el que sembla ser en aquest text murakamià, amb referents audiovisuals.

FACTURES PAGADES

Manuel Foraster / Tusquets / 18 €

Novel·la generacional ambientada al Nàpols dels anys 70. El contacte entre un professor universitari desorientat i una lectora d'espanyol transformen les vides de tots dos. Ple de referències culturals i viatgeres, des del Nord de l'Àfrica fins a la Xina postmaoista.

LA DONA QUE ES VA PERDRE

Marina Espasa / Empúries / 16 € / 13,99 €

Una primera novel·la amb una història delirant. A la superfície, arquitectes en crisi i una Barcelona terroritzada per la invasió dels talps. Sota terra, aquests éssers curts de vista es preparen per sortir a la llum. Alguns ja aconsegueixen fer-se passar per humans per preparar el terreny.

EL CAÇADOR D’OMBRES

Joan Barril / Edicions 62 / 21 €

Un home en crisi a la cinquantena, amb el matrimoni mig desballestat, ven l'empresa familiar i intenta començar una nova vida. Decideix destinar el temps i els recursos de què ara disposa a buscar per l'Àfrica un científic segrestat en una carrera a través del Sàhara.

EL DOL DEL QUETZAL

Pius Alibek / Columna / 17 €

A la selva Lacandona es troben un home i una dona. La seva relació també és la relació entre dues cultures sotmeses. La de Sargon, un caldeu fugitiu de l'Iraq, i la de Citlali, una noia mexicana.

EL TALENT

Jordi Nopca / LaBreu / 18 €

El periodista Jordi Nopca debuta amb una novel·la humorística, amb ironia literària i tocs fantàstics. La Júlia i en Marco, joveníssims editors, roben un prototip capaç de detectar entre els desconeguts qui té talent literari.

300 UNICORNS

Joan Fontanals / El cep i la nansa / 17 €

Conjunt de microrelats pensats per funcionar a la xarxa i bolcats en un volum. Aparentment es tracta d'històries lascives i fins i tot brutes. Però al final resulta que l'erotisme pot residir en qualsevol activitat quotidiana.

LA VIDA PER RAIL

Ramon Erra / Proa / 17,90 €

L'escriptor d'Osona va guanyar el premi Mercè Rodoreda de contes amb aquesta col·lecció de relats relacionats entre si per l'experiència de viatjar en tren. Tristesa en interrail de cap a cap d'Europa.

QUAN ÉREM FELIÇOS

Rafael Nadal / Destino / 20 € / 15,99 €

Els records d'infància del periodista Rafael Nadal li serveixen per dibuixar la realitat de la burgesia de Girona durant el franquisme i alhora passar comptes amb les memòries dels seus pares, que es van acomodar a les circumstàncies del franquisme, cosa que ell comença a entendre des de la distància.

JO CONFESSO

Jaume Cabré / Proa / 26,90 € / 18,99 €

El monument literari de l'últim any en la literatura catalana. Va aterrar a les llibreries el mes de setembre passat i arriba molt viu a Sant Jordi, al mateix temps que s'obre pas a Alemanya i aviat a Itàlia. Un violí serveix per mostrar el mal i el remordiment que recorre la història d'Europa, des de la llavor de la qual va créixer a l'arbre que va donar la fusta fins a l'artesà que el va construir i les mans per les quals va circular, de robatori en robatori.

 
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.