Tertulia literaria amb Xavier Borrell escriptor, i crític cultural creador del blog "Propera parada cultura" ens presente "El canto de la Ira"!!

 

Xavier Borrell arremet amb la seva segona incursió en novel·la, la primera ho va anar amb Amors Incerts (Lletres Difusió, 2010), amb una història que bé podria ser la hipotètica panacea per a molts jovenets i jovenetes d'avui dia: la cerca de l'èxit fàcil i sense esforç… Això només és l'excusa perquè arrenqui la història… Una bella dona intenta, pels mitjans que siguin, fer-se un buit al món de el “*famoseo”… ho aconseguirà? Com va sorgir la idea d'escriure aquesta novel·la?

Miriam és una noia que està farta de perseguir la fama en càstings per a concursos de televisió tipus *realitys o de vendre el seu cos a la recerca de la fama, però la sort no li somriu. Intentant ser coneguda al preu que sigui, decideix provar al món de la literatura, i per a això escollirà el camí més directe amb el menor esforço ‘Plagiar un llibre’.

Anys enrere, María viu feliçment casada amb l'agutzil d'un poble català de l'interior, en ple esclat de la Guerra Civil. El mateix dia de l'enterrament del seu pare, uns anarquistes vénen a requisar els béns de l'església i pretenen portar-se el retaule major de gran valor històric, però María intenta impedir-ho per ser l'últim record del seu pare, el principal *restaurador de l'obra fa amb prou feines una dècada. Per culpa de la violència emprada, els anarquistes la detenen i la porten a Barcelona, on Carreras, el pare d'un d'ells, s'aprofitarà de la debilitat del seu fill per violar-la i la portar-la a Presó.

Est és un personatge odiós, simpatitzant de Franco, que detesta la república i les democràcies. En la seva vida civil és un compositor d'èxit internacional que ha tornat a Espanya a veure al seu fill fent-se passar per republicà. S'ha trobat solament amb el retaule, ja que el seu fill ha fugit deixant el camió en el garatge perquè li tem. Així que aprofitarà el regal que li han fet per intentar fugir amb la talla i vendre-la a Nova York, amb l'objectiu de poder seguir portant una vida ociosa. Encara que un personatge vinculat al PCE intentarà treure profit de l'operació.

Anys després María i Miriam creuaran els seus camins desitjant aconseguir un objectiu comú, retornar el retaule al seu poble. Per a això comptaran amb l'ajuda de Manel, un Mosso d’*esquadra molt sensible a l'art, *predestinado a ajudar a les dues dones en la seva comesa, sense saber encara que li uneix a una d'elles. Encara que para això hagin d'enfrontar-se a sicaris, màfies, militars corruptes i altres perills.

Aquesta és una història de ritme endiablat, sentimental i repleta d'emocions, que els canvis de trama sorprenen en tot moment, aconseguint donar a la novel·la un resultat que no us heu de perdre.

Xavier Borrell
 
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.