Toni Òrensanz presenta ‘El nazi de Siurana’, (Ara llibres) el dissabte 16 d'abril al Ecomuseu d'Orta (Terra Alta)

 
El nazi de Siurana

Descobrir

El nazi de Siurana

Després de la Segona Guerra Mundial, derrotat el feixisme, un nazi fugitiu es va amagar a la inaccessible Siurana, la vila del Priorat, on es va fer construir un xalet immens i va viure protegit pel franquisme i per uns gossos ferotges. Tothom coneixia l’amagatall com el xalet del nazi o el xalet del belga, perquè el suposat nazi era belga d’origen. O això explica la llegenda del nazi de Siurana.

Què hi ha de veritat darrere de la llegenda? És possible que aquest veí de Siurana que va morir l’any 2002, quan tenia vuitanta-nou anys, reconegut, aplaudit i homenatjat pels seus mèrits muntanyencs, fos oficial d’un cos d’elit de les SS i una peça clau de l’ocupació nazi de Bèlgica? I quin paper hi va jugar la seva dona, Anita Salden, en aquesta història?

En un exercici de periodisme d’investigació de primer ordre, Toni Orensanz s’endinsa en els horrors més obscurs del segle XX, aquells que van revelar la veritable essència del mal. Una història apassionant sobre nazis a Espanya, memòria històrica, fugues sonades i pactes de silenci, la veritalble llegenda del Nazi de Siurana.

Toni Orensanz

 és escriptor, periodista i guionista. Ha escrit L’òmnibus de la mort: parada Falset (Ara Llibres, 2008) i L’estiu de l’amor (Amsterdam, 2013), amb el qual s’estrenà com a novel·lista.

19.9 €

Quantitat  Afegeix a la cistella 

 

Informació addicional
Autor Orensanz Pi, Antoni
Editorial Ara Llibres
ISBN 978-84-15642-91-6
Any edició 2015
 
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.