"TRADICIÓ I MODERNITAT"...es troben a la Llibreria Serret de Vall-de-roures, per Blanca Deusdad

 

TRADICIÓ I MODERNITAT

 

 

Blanca Deusdad

Beseit, 14 de febrer de 2010

 

Sempre dic als meus amics/gues que hi ha dues llibreries on si entro, no em puc estar de comprar almenys un llibre, per no dir, més d’un. Una és la llibreria Central de Barcelona, la qual cosa no és d’estranyar, i l’altra, Serret Llibres a Vall-de-roures. Tant la Central del Raval, com la del carrer Mallorca, són llibreries amb espais amplis, amb una munió de llibres especialitzats, amb una brillant selecció de clàssics, i amb novetats d’allò més interessants. La llibreria Serret, en canvi, conserva aquell aroma dels llibreters d’abans, amb diaris, revistes, bolígrafs, lleixes plenes de llibres d’història de la Guerra Civil; de la Batalla de l’Ebre; guies del Matarranya; rutes dels Templers, literatura dels autors de la Franja i ebrencs; novel·les; gastronomia; ornitologia; botànica...i encara té lloc per tots els llibres que demanen les escoles de la comarca i l’institut del poble. Una selecció d’una gran intensitat i una oferta variada, que es fa ja d’entrada, un espai irresistible on aturar-se.

 

Serret llibres em recorda la llibreria-papereria on anava a comprar segells de petita, Can Modistes, on el llibreter treia, com per art de màgia, del fons del taulell, més i més coses per mostrar i vendre. Aquesta olor a tradició que sap preservar Octavi està avui acompanyada d’un aire de modernitat, molt d’acord amb els temps que corren. Així doncs, a més a més, de l’espai físic ha creat l’espai virtual, on podem trobar des del bloc de Serret Llibres, el qual tots consultem, i on hi ha tots els autors/es que hem passat per la llibreria; les novetats; ressenyes de llibres d’actualitat; endemés, del facebook on estem virtualment connectats, sobretot aquells que vivim lluny del Matarranya.

 Però tota aquest escenari, real i virtual, que acompanya la llibreria no seria pas gran cosa sense la simpatia i l’amabilitat que desprèn en Serret; la seva capacitat per dinamitzar la cultura, per mostrar tot el que es fa i el que es vol fer, per atendre tres persones alhora, i saber aconsellar, com els bons llibreters, aquell llibre que t’agradarà i que t’interessa llegir. Octavi és una peça clau en l’entramat de la cultura de la comarca, ajuda autors i lectors, tot ordint un teixit del qual gaudim. Tots plegats li hem d’agrair de valent que mantingui viva la cultura i la il·lusió en aquestes terrers i, fins i tot, més enllà de l’Ebre.
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.