Us presento la cerimònia dels "Premis Nacionals de Cultura 2009" que es varen lliurar el passat 3 d’octubre a l’Auditori Enric Granados de Lleida

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, com a instrument al servei de la cultura i format per professionals de la cultura creat pel Parlament de Catalunya, és des d’aquest 2009 l’ens que concedeix els Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Els Premis Nacionals de Cultura 2009 es varen lliurar el passat 3 d’octubre a l’Auditori Enric Granados de Lleida (veure la cerimònia)

 

El guardó dels premis d'aquest any és la recreació de La Molla de Leandre Cristòfol feta per l'artista multidisciplinari Josep Ripoll.

 

Els Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya es concedeixen anualment a persones o entitats per les aportacions o activitats més rellevants en cadascun dels respectius àmbits culturals, desenvolupades durant l'any anterior. Van ser instituïts l'any 1982 i són continuadors dels que la Generalitat va patrocinar entre 1932 i 1938.

El Jurat, format per 24 personalitats del món de la cultura referents en cadascuna de les seves especialitats ha proposat els candidats als 17 premis.

 

ELS PREMIS NACIONALS '06 '07 '08 EN IMATGES
Articles relacionats


comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.