Autors ebrencs

Visualitza

Temps de Franja-Maig2017: "La Llibreria Serret, Creu de Sant Jordi 2017" Per Carles Sancho

Article complet

Violant Muñoz entrevista a Cinta Mulet amb "El Llibre de les bèsties de Ramon Llull" (Arola Editors) a l'espai Agencia Mediàtica BCN #4GatsMediàticsCom a cloenda del l’Any Llull... política i pensament a través del text a càrrec de Cinta Mulet


EL dia 8 de març a les 19:30h, a la Sala Mediâtica, c/Espronceda 366 local, Barcelona.


Programa de ràdio en directe: Llibre de les bèsties, de Ramon Llull. Adaptació per a teatre de Cinta Mulet.


L’autora signarà llibres a tot aquell que vulgui tenir-ne un.


PRESENTEM:

LLIBRE DE LES BÈSTIES. ADAPTACIÓ PER A TEATRE DE CINTA MULET /  
CINTA MULET / AROLA EDITORS
•
978-84-94483-99-8: Llibre de les bèsties

Sembla que el jove Ramon Llull, abans de la conversió de Randa, havia estat al servei de la cort de Jaume I i del seu fill Jaume II de Mallorca. Coneixedor de les intrigues governamentals, Llull degué tenir la necessitat de posar-les en coneixement del reis. 

El llibre insisteix sobre la necessitat del rei d’envoltar-se de bons consellers per tal d’obrar bé. Però alhora, deixa al descobert l’essència humana quant a l’afany innat de dominar i sotmetre tot allò que l’envolta. Les maquinacions pel control del poder, posades en boca de les bèsties, al·ludeixen al comportament humà, d’abans i d’ara.

El Llibre de les bèsties és una obra narrativa que queda integrada en la setena part del llibre de Fèlix o Llibre de les meravelles (1287-1289).

Un tractat de política, amb el format de faula, que em sembla de gran valor estètic i moral, amb el que vaig iniciar uns tallers i que, per millor apropar-lo, se’m va ocorre d’adaptar-lo a la forma dialogada. I això és el que ofereixo. 

Llull va dedicar totes les seves energies a la persuasió, aquest text conserva ínfules per seduir i espero que per convèncer.

Idioma:   Català. 
CintaFitxa de l'Autor: Cinta Mulet
Col·lecció:   Textos a part.
Volum:   150
Enquadernació:   Rústica.  Fragment del text amb format PDF
Edició:   novembre 2015
Format:   120 x 165
Tintes:   Negre.
Pàgines:   70
12 € IVA 
Inclós
Afegir al carret de compra Afegir al carret de compra
ISBN:   978-84-94483-99-8
 
Article complet

La Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre homenatjarà l’escriptora Francesca Aliern amb la 3a Nit de les Muses

 

Serà divendres 10 de febrer a La Llanterna Teatre Municipal, amb la participació especial de l’actriu Belén Fabra i la cantant Núria Feliu

La tercera Nit de les Muses, que organitza la Fira del Llibre Ebrenc amb l’objectiu d’homenatjar escriptors ebrencs amb una trajectòria literària consolidada, estarà dedicada enguany a l’escriptora de Xerta Francesca Aliern, la novel·lista amb més lectors i seguidors de les Terres de l’Ebre. Inspirades en fets reals i quotidians i protagonitzades per personatges que no han tingut una vida fàcil, les seues novel·les sempre són les més demanades per Sant Jordi a les Terres de l’Ebre i en destaquen títols com Les passions de la Menestrala (2003 i 2014), Sabó moll (2006) o Cafè de París (2016).

Aliern serà la tercera escriptora homenatjada a la Nit de les Muses de la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre, després de Miquel Esteve (2013) i Toni Oresanz (2014). Es tracta d’un acte que no té data ni periodicitat fixes i que és únic perquè sempre manté la incògnita de si es tornarà a realitzar. «L’activitat és com les muses, les divinitats que inspiren la música i la literatura, que apareixen quan volen i quan ho fan ens sorprenen gratament», afirma Montse Pineda, directora de la Fira del Llibre Ebrenc.

Aquest homenatge literari a Francesca Aliern comptarà, entre altres sorpreses, amb la participació de l’actriu ebrenca Belén Fabra i el director teatral Valer Gisbert, que treballen junts en un projecte nou per a Litterarum, Fira d’Espectacles Literaris de Móra d’Ebre 2017. També hi actuarà la cantant Núria Feliu, que interpretarà cançons que la novel·lista ha fet aparèixer en les seues obres i que tenen una força especial en la trama de les històries. El presentador de tot l’acte serà el periodista Conrad Duran, gran amic de l’escriptora i que sempre col·labora en tot el que envolta la literatura de casa nostra.

Serà una nit especial en què es projectaran imatges inèdites de l’escriptora i es coneixeran els seus amics i l’estima del seu poble, representat per Roger Aviñó, alcalde de l’Ajuntament de Xerta, que també hi ha col·laborat molt perquè els seus veïns no hi faltin i el 2016 va nomenar l’escriptora Filla Predilecta de Xerta. “Si algú es mereix aquest reconeixement és sens dubte Francesca Aliern. És una de les novel·listes més estimades que tenim al territori i que ha participat tots els anys a la Fira del Llibre Ebrenc”, apunta Albert Pujol, director de Litterarum i de l’homenatge literari.

El preu de l’entrada és de 10 euros i inclou l’espectacle més el sopar. Les entrades es poden comprar anticipades a la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre i al web www.llibresebrencs.org i www.atrapalo.com, i el mateix dia de l’acte a la taquilla del teatre.

La Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre, impulsora de la Nit de les Muses, està organitzada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, l'Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Article complet

El dissabte 3 de desembre, Vicent Pellicer mos presenta 'Terres de l'Ebre i Matarranya' @Cossetania un llibre de gran format per regalar aquest #Nadal ;))

 
Terres de l'Ebre i Matarranya

Mapas, turisme, guies de natura

Terres de l'Ebre i Matarranya

'Durant quasi tres primaveres he recorregut pobles, muntanyes, valls, rius, boscos... He tastat pa acabat de fer en forns de llenya amable. He descobert perfums novells d'immensos camps de fruita dolça. El Delta m'ha pintat albades insòlites. He navegat per lleres curulles de cançons seductores. Des de talaies privilegiades he contemplat la frenesia dels sembrats. A boqueta nit, sota la llum inesgotable dels estels que embolcallen aquestes terres, he somiat mons de formositat exquisida, que m'il·lusiona de compartir amb vosaltres.' 'Durante casi tres primaveras he recorrido pueblos, montañas, valles, ríos, bosques... He probado pan recién hecho en hornos de leña amable. He descubierto perfumes jóvenes de inmensos campos de fruta dulce. El Delta me ha pintado amaneceres insólitos. He navegado por lechos rebosantes de canciones seductoras. Desde privilegiadas atalayas he contemplado el frenesí de los sembrados. Al caer la noche, bajo la incesante luz de las estrellas que abrazan estas tierras, he soñado mundos de exquisita hermosura, que me ilusiona compartir con vosotros.' 'For almost three springs I have travelled through villages, mountains, valleys, rivers and forests. I have tried freshly baked bread in friendly bakeries with wood ovens. I have discovered new perfumes in huge fields of sweet fruit. The Delta has painted me amazing sunsets. I have navigated riverbeds bubbling with seductive songs. From magnificent viewpoints, I have contemplated the frenzied fields of crops. When night fell, under the ever-present starlight that embraces this land, I have dreamed of worlds of exquisite beauty, which I am thrilled to share with you.'

39 €

Quantitat  Afegeix a la cistella 

 

Informació addicional
Autor Vicent Pellicer
Autor Vicent Pellicer
Editorial Cossetània Edicions
ISBN 978-84-9034-546-7
Any edició 2016
Article complet

Jesús M. Tibau presenta la seua primera novel·la, 'El nostre pitjor enemic' el 8 d'octubre a llibreria Serret !!!

 
www.cossetania.com/el-nostre-pitjor-enemic-1916

El nostre pitjor enemic

Novel·la i relats curts

El nostre pitjor enemic

El general exdictador d’un país inconcret és traslladat d’incògnit a una illa perduda en l’oceà. La seva vigilància s’encomana a un comandant de poca rellevància, un personatge perdedor, secundari, ple de sentiments de culpabilitat per un trauma familiar. La vida l’ha tractat malament, sempre havia tendit a abaixar els braços davant els revesos, i veu en aquesta missió la possibilitat de redimir-se. Però l’illa i el llast del passat esdevenen implacables.


Un retrat de les dificultats de comunicació, dels malentesos intergeneracionals, de la manca de tendresa i amor, de la baixa autoestima guanyador del XXXIII Premi de Narrativa Ribera d’Ebre

www.cossetania.com/el-nostre-pitjor-enemic-1916

11.3 €

Quantitat  Afegeix a la cistella 

 


Informació addicional
Autor Jesús Mª Tibau
Autor Jesús Mª Tibau
Editorial Cossetania edicions
ISBN 978-84-9034-487-3
Any edició 2016


Article complet

<1...2
3
4
5
6
...224>