Autors ebrencs

Visualitza

Aquest dissabte 8 d'octubre presentem 'El nostre pitjor enemic' la primera novel·la de Jesús M. Tibau (Cossetania Edicions) a llibreria Serret !!!

 www.cossetania.com/el-nostre-pitjor-enemic-1916
El nostre pitjor enemic

Novel·la i relats curts

El nostre pitjor enemic

El general exdictador d’un país inconcret és traslladat d’incògnit a una illa perduda en l’oceà. La seva vigilància s’encomana a un comandant de poca rellevància, un personatge perdedor, secundari, ple de sentiments de culpabilitat per un trauma familiar. La vida l’ha tractat malament, sempre havia tendit a abaixar els braços davant els revesos, i veu en aquesta missió la possibilitat de redimir-se. Però l’illa i el llast del passat esdevenen implacables.


Un retrat de les dificultats de comunicació, dels malentesos intergeneracionals, de la manca de tendresa i amor, de la baixa autoestima guanyador del XXXIII Premi de Narrativa Ribera d’Ebre

www.cossetania.com/el-nostre-pitjor-enemic-1916

11.3 €

Quantitat  Afegeix a la cistella 

 


Informació addicional
Autor Jesús Mª Tibau
Autor Jesús Mª Tibau
Editorial Cossetania edicions
ISBN 978-84-9034-487-3
Any edició 2016

Article complet

Mos trobem per Fira de setembre en LLuís Rajadell, per presentar Batiste, un 'home d'acció' anarquista naixcut a Vall-de-roures.Un pistoler libertari protector de la infància....


Història Contemporania, Medieval i Guerra Civil

"LA TENDRESA DEL PISTOLER, BATISTE, L'ANARQUISTA INDÒMIT"

Midi Lliure, el periòdic de referència a Montpeller, dedicava la seva portada del 19 de maig de 1948 al macrojuicio que se celebrava en la Cort de Justícia de Tolosa de Llenguadoc contra una cèl·lula col·laboracionista desmantellada en el sud-est francès. En la fotografia dels acusats que il·lustra la informació, apareixen tres refugiats espanyols. El seu líder és l'anarquista Juan Bautista Albesa Segura ‘Vas batre’, nascut en Valderrobres en 1911 i que va ser prototip de el ‘home d'acció’ anarcosindicalista. L'episodi col·laboracionista no és més que una de les múltiples cares d'un personatge polièdric que, encara avui, desperta els sentiments més oposats entre els qui li van conèixer. Va morir en 1999 com un honrat hortolà en Perpignan després d'una intensa vida al servei de l'ideal llibertari, combinant la propaganda, l'exemple personal i la violència. En els anys trenta del segle XX, va ser un dels fundadors de la CNT al seu poble natal i un dels pistolers amb més prestigi en la CNT. Durant la Guerra Civil, va liderar un grup guerriller dedicat als sabotatges en camp enemic i va defensar a punta de pistola les col·lectivitats d'Aragó. El llanço i la valentia que Juan Bautista Albesa malbaratava es contrapesaven amb un esperit solidari que li va empènyer a crear la colònia infantil de la Beguda a Barcelona, un allotjament càlid i confortable per a dos-cents nens evacuats de l'Aragó republicà. Vas batre presumirà d'aquell refugi de pau durant la resta de la seva vida. Una existència en la qual es combinen, de vegades de forma retorçada, l'idealisme, el pragmatisme, la força i la tendresa. Lluís Rajadell Redactor d'Herald d'Aragó a Terol des de 1989, es va iniciar en la premsa escrita uns anys abans com a corresponsal del periòdic La Comarca en la seva localitat natal, Valderrobres. Nascut en 1965, va treballar en l'explotació agrícola familiar fins als 24 anys, quan va desertar de l'arada per dedicar-se al periodisme. Llicenciat en Geografia i Història, ha publicat els llibres ‘Tret de la memòria’, ‘Mort al monestir’, ‘A la vora del riu’ i ‘1956, l’any de la gelada’, tots escrits en català, la seva llengua materna. Quan, a la fi dels anys vuitanta, s'iniciava en el periodisme, va entrevistar al llavors septuagenari Juan Bautista Albesa, un cèlebre anarquista nascut en Valderrobres. Va ser la llavor que trenta anys després ha germinat en aquest llibre.

18 €


Información adicional
Idioma Castellano
Autor Ebrencs i matarranyencs
Autor LLuís Rajadell
Editorial comuniter
ISBN 9788416565122
Any edició 2016
Article complet

LLuís Rajadell nos presenta "LA TERNURA DEL PISTOLERO, BATISTE, EL ANARQUISTA INDÓMITO" en la Feria de septiembre, Feria literaria en Llibreria Serret !!!


Historia Contemporánea, Mediaval y Guerra Civil

"LA TERNURA DEL PISTOLERO, BATISTE, EL ANARQUISTA INDÓMITO"

Midi Libre, el periódico de referencia en Montpellier, dedicaba su portada del 19 de mayo de 1948 al macrojuicio que se celebraba en la Corte de Justicia de Toulouse contra una célula colaboracionista desmantelada en el sudeste francés. En la fotografía de los acusados que ilustra la información, aparecen tres refugiados españoles. Su líder es el anarquista Juan Bautista Albesa Segura ‘Batiste’, nacido en Valderrobres en 1911 y que fue prototipo del ‘hombre de acción’ anarcosindicalista. El episodio colaboracionista no es más que una de las múltiples caras de un personaje poliédrico que, todavía hoy, despierta los sentimientos más encontrados entre quienes le conocieron.
Murió en 1999 como un honrado hortelano en Perpignan tras una intensa vida al servicio del ideal libertario, combinando la propaganda, el ejemplo personal y la violencia. En los años treinta del siglo XX, fue uno de los fundadores de la CNT en su pueblo natal y uno de los pistoleros con más prestigio en la CNT. Durante la Guerra Civil, lideró un grupo guerrillero dedicado a los sabotajes en campo enemigo y defendió a punta de pistola las colectividades de Aragón.
El arrojo y la valentía que Juan Bautista Albesa derrochaba se contrapesaban con un espíritu solidario que le empujó a crear la colonia infantil de La Beguda en Barcelona, un alojamiento cálido y confortable para doscientos niños evacuados del Aragón republicano. Batiste presumirá de aquel refugio de paz durante el resto de su vida. Una existencia en la que se combinan, a veces de forma retorcida, el idealismo, el pragmatismo, la fuerza y la ternura.

Lluís Rajadell

Redactor de Heraldo de Aragón en Teruel desde 1989, se inició en la prensa escrita unos años antes como corresponsal del periódico La Comarca en su localidad natal, Valderrobres. Nacido en 1965, trabajó en la explotación agrícola familiar hasta los 24 años, cuando desertó del arado para dedicarse al periodismo. Licenciado en Geografía e Historia, ha publicado los libros ‘Tret de la memòria’, ‘Mort al monestir’, ‘A la vora del riu’ y ‘1956, l’any de la gelada’, todos escritos en catalán, su lengua materna. Cuando, a finales de los años ochenta, se iniciaba en el periodismo, entrevistó al entonces septuagenario Juan Bautista Albesa, un célebre anarquista nacido en Valderrobres. Fue la semilla que treinta años después ha germinado en este libro.

18 €


Informació addicional
Autor Ebrencs i matarranyencs
Autor LLuís Rajadell
Editorial comuniter
ISBN 9788416565122
Any edició 2016
Article complet

Carles Sancho presenta lo llibre de 'Batiste' de Lluís Rajadell, a la 26ª Trobada Cultural del Matarranya 24 de setembre que es celebre a Queretes !!


 

26ª Trobada Cultural del Matarranya

Dissabte 24 de setembre de 2016 a Queretes


 

A les 12 h.:      Benvinguda de l’Alcalde de Queretes.

                          Presentació de l’ASCUMA, a càrrec del President.

Lloc: Restaurant La Era de Queretes

 

 

A les 12:30 h.: Presentació del llibre de Lluís Rajadell La ternura del pistolero. Batiste, el anarquista indómito, a càrrec de Carles Sancho Meix.  

Història Contemporania, Medieval i Guerra Civil

"LA TERNURA DEL PISTOLERO, BATISTE, EL ANARQUISTA INDÓMITO"

Midi Libre, el periódico de referencia en Montpellier, dedicaba su portada del 19 de mayo de 1948 al macrojuicio que se celebraba en la Corte de Justicia de Toulouse contra una célula colaboracionista desmantelada en el sudeste francés. En la fotografía de los acusados que ilustra la información, aparecen tres refugiados españoles. Su líder es el anarquista Juan Bautista Albesa Segura ‘Batiste’, nacido en Valderrobres en 1911 y que fue prototipo del ‘hombre de acción’ anarcosindicalista.


LLEGIR

+ http://www.serretllibres.com/cataleg/124779/la-ternura-del-pistolero-batiste-el-anarquista-indomito

                   

A les 13:00 h.: Presentació del full informatiu turistic de Queretes, a càrrec de Juan Luis Camps.

Acte seguit  vermut i cante improvisat amb La Rondalla dels Ports.

Lloc: Restaurant La Era de Queretes

 

 

A les 14:30 h.: Dinar de germanor amb la Rondalla dels Ports al Restaurant la Era de Queretes. Menú de 15 €. Reservar trucant al 978 85 15 21-628 69 77 51 abans del dia 18 de setembre.

Lloc: Resturant la Era de Queretes

 

 

A les 17:00 h.: Visita guiada pel poble amb parada al Centre d’interpretació de la Llengua Ibera. Ronda  literariomusical per bodegues de Queretes amb la Ronda dels Ports.

Lloc: Centre d’interpretació de la llengua ibera.

 

A les 19:00 h.: Conferencia sobre la verema i cata de vins de la Comarca.

Lloc: Centre Cultural i bar del Centre Cultural

 

A les 20:00 h.: Cloenda de la Jornada amb l’actuació del grup Ya Babe que interpretaran  temes propis i poemes de Desideri Lombarte musicats.

Lloc: Centre Cultural
Article complet

Xavier Garcia guanyador del II Premi Serret Terra de Cruïlla

 

 
 
 • ENTREGA DE PREMI
   
  Divendres 29 de juliol a les 18.30 h
   
  •  

   L’escriptor i periodista Xavier Garcia, amb l’obra El sud de nou revisitat, ha estat proclamat guanyador de la segona edició del premi Serret Terra de Cruïlla que convoca la Llibreria Serret amb la col·laboració del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla amb l'objectiu de promoure la creació literària relacionada amb el món rural. El lliurament del premi tindrà lloc divendres 29 de juliol a dos quarts de set de la tarda al Museu de la Vida Rural. Se n’encarregaran Octavi Serret, impulsor dels premis i del projecte Terra de Cruïlla, i l’escriptor Jordi Llavina, secretari del jurat del premi.

   El sud de nou revisitat, de Xavier Garcia, és un llibre que forma part d’un gènere híbrid, a cavall entre el memorialisme i la semblança literària que es proposa, conscientment , no jubilar la memòria. L’autor, veterà periodista i escriptor reconegut, ja ens havia donat, en els últims anys, uns quants treballs molt valuosos en aquest sentit. A El sud de nou revisitat, que es publicarà en la col·lecció Museu Vida Rural d’Editorial Barcino, reprèn el fil de la memòria personal, que és, també, el de la memòria col·lectiva, perquè s’hi va trenant subtilment, d’ençà que, essent un jovenet nascut a la ciutat marinera de Vilanova i la Geltrú, a la primeria dels anys setanta, Xavier Garcia va descobrir els pobles i les terres de l’Ebre, se’n va enamorar i ja no se’n va distanciar mai més.

   En un moment en què es començaven a instal·lar centrals nuclears al nostre país, Garcia formà part de la consciència ecologista que clamava per preservar el que avui en diríem el territori. Pobles com Ascó o Vandellós eren, eminentment, rurals, i corrien el perill de quedar desvirtuats. Aquest és el punt de partida d’El sud de nou revisitat, obra que fa un recorregut pels llocs i per les figures d’aquesta part de Catalunya de quaranta anys ençà. “Es pot dir, doncs, que he conegut els interiors de moltes cases pageses, pescadores, pastores i artesanes, d’un ruralisme ja modernitzat, però en tots els casos amb aquell grau d’antiga saviesa camperola, que sempre m’ha emocionat”, explica en un fragment d’aquesta obra tan suggeridora, que és un prolix registre de la memòria d’homes i dones que, amb la seva contribució, tan sovint anònima, han dignificat la memòria del país petit a una riba i l’altra de l’Ebre, però també del país que s’expressa en llengua catalana. 

   El jurat de la segona edició del premi Serret Terra de Cruïlla ha estat integrat per Carme Martí, Maria Carme Jiménez, Joan Pinyol, Josep Francesc Moragrega i Emigdi Subirats. www.museuvidarural.cat/caagenda_int/2premiserret

Article complet

<1...3
4
5
6
7
...224>