Autors ebrencs

Visualitza

El 16 de juliol, Xavier Garcia mos presente 'Heterodoxos europeus, 25 biografies de la consciència ecològica del s. XX' (Pàges Editors) a llibreria Serret !!!

 

RECOMENAT AL CLUB SERRET -

Heterodoxos europeus

25 biografies de la consciència ecològica del s. XX

25 retrats i converses d’algunes de les figures més representatives de l’acció i el pensament ecològics i ecologistes europeus que el periodista i escriptor Xavier Garcia ha anat recollint des dels anys 70. Tots ells —activistes, filòsofs, economistes, científics (físics, biòlegs, sociòlegs, etc.), periodistes i escriptors— formen un retaule viu de les millors ànsies d’humanisme i humanitat al llarg de la major part del segle xx i el que portem del xxi. En un llarg diàleg s’entrecreuen les vides i vivències comunes d’europeus de diversos països: de catalans i castellans (navarresos, murcians i andalusos) a austríacs; de francesos a anglesos; de suïssos a romanesos, i de gent d’altres continents, com egipcis i brasilers. Tots ells, en una gran simfonia, aposten per la unitat de l’espècie humana (“Una Sola Terra”) i per salvar la diversitat biològica del planeta Terra.

Xavier Garcia Pujades (Vilanova i la Geltrú, 1950), periodista, assagista i biògraf. El 1977 fou cofundador del Col·lectiu de Periodistes Ecologistes de Catalunya, editors de la revista Userda. Autor d’una extensa obra escrita en llibre, ha col·laborat en la majoria de mitjans de comunicació de Catalunya i ha obtingut diversos premis en biografia i periodisme, entre els quals, el 1993, el Premi Nacional de Cultura per la primera sèrie “Homenots del Sud”. Historiador i cronista de les lluites ecològiques populars, el 2007, en el centenari de l’escriptor Artur Bladé, va ser el coordinador de l’edició de la seva obra completa.

16 €


Informació addicional
Autor Garcia Pujades, Xavier
Editorial Pàges Editors
ISBN 978-84-9975-558-8
Any edició 2016
Article complet

La novena edició de Litterarum s'inaugura divendres 27 amb l’espectacle «Cos» d’Albert Roig i «Visitacions» de Maria Pons !!!


L’espectacle «Cos» d’Albert Roig i «Visitacions» de Maria Pons inauguraran divendres la novena edició de Litterarum

LITTERARUM

Del 27 al 29 de maig Móra d’Ebre es convertirà un any més en l’epicentre de les lletres posades a escena i en l’aparador de la producció editorial ebrenca

Tot està a punt a Móra d’Ebre per acollir la novena edició de Litterarum, Fira d’Espectacles Literaris, un esdeveniment cultural que durant tres dies, del 27 al 29 maig, convertirà la capital de la Ribera d’Ebre en l’epicentre les lletres posades a escena i que com cada any coincideix amb la Fira del Llibre Ebrenc, l’aparador de la producció literària i editorial d’autors o de temàtica de les Terres de l’Ebre i de la seua àrea d’influència.

Per primera vegada, Litterarum tindrà enguany un espectacle inaugural que es representarà divendres a les 10 de la nit a La Llanterna Teatre. Es tracta de Cos. Les èglogues d’Estellés i el barri xino de Blai Bonet, de la Companyia Cos, una obra inspirada en els poemes del poeta valencià Vicent Andrés Estellés i de l’illenc Blai Bonet sota la dramatúrgia del poeta tortosí Albert Roig. Aquest espectacle inaugural es retransmetrà en directe a tot Catalunya través de les televisions locals de la Xarxa de Comunicació Local i també incorporarà un tast de l’acció literària Visitacions, de l’artista ampostina Maria Pons, que incorpora textos d’escriptors ebrencs, com Bladé, Arbó i Moncada, i s’inspira en diversos elements del patrimoni cultural immaterial de les Terres de l’Ebre.

S’intensifica, també, la connexió entre Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc, que enguany arriba a la tretzena edició. Així, es donaran descomptes per a la compra de llibres als artistes i programadors de Litterarum, i també a aquelles persones que comprin entrada per als espectacles de pagament. Dels divuit espectacles programats, quatre són de pagament i, com a novetat, les entrades es poden reservar a través de la plataforma web Atrápalo.

Enguany a Litterarum es programen un total de 18 espectacles de companyies de Catalunya, les Illes i el País Valencià i es fa una aposta important per representar-los en espais en què no és habitual escenificar-hi espectacles. “Això és el que ens fa diferents”, diu el director de la Fira, Albert Pujol, tot destacant la casa noble Montagut, on es representarà El verger de l’Amat, amb l’actriu de Montse German fent de rapsoda de Ramon Llull; la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre, on s’han programat diversos espectacles de Litterarum Petits, o l’aparador de la Llibreria Bassa, on es presentaran al públic les creacions musicoliteràries de la I Residència Creativa amb Bikimel & Maria Cabrera i David Carabén & Jordi Llavina.

Litterarum, Fira d’Espectacles Literaris està organitzada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes, mentre que la Fira del Llibre Ebrenc l’organitzen l’Ajuntament de Móra d’Ebre, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

27, 28, 29 de maig de 2016
www.litterarum.cat / www.facebook.com/firalitterarum / www.twitter.com/firalitterarum
Article complet

Toni Òrensanz presenta ‘El nazi de Siurana’, (Ara llibres) el dissabte 16 d'abril al Ecomuseu d'Orta (Terra Alta)

 
El nazi de Siurana

Descobrir

El nazi de Siurana

Després de la Segona Guerra Mundial, derrotat el feixisme, un nazi fugitiu es va amagar a la inaccessible Siurana, la vila del Priorat, on es va fer construir un xalet immens i va viure protegit pel franquisme i per uns gossos ferotges. Tothom coneixia l’amagatall com el xalet del nazi o el xalet del belga, perquè el suposat nazi era belga d’origen. O això explica la llegenda del nazi de Siurana.

Què hi ha de veritat darrere de la llegenda? És possible que aquest veí de Siurana que va morir l’any 2002, quan tenia vuitanta-nou anys, reconegut, aplaudit i homenatjat pels seus mèrits muntanyencs, fos oficial d’un cos d’elit de les SS i una peça clau de l’ocupació nazi de Bèlgica? I quin paper hi va jugar la seva dona, Anita Salden, en aquesta història?

En un exercici de periodisme d’investigació de primer ordre, Toni Orensanz s’endinsa en els horrors més obscurs del segle XX, aquells que van revelar la veritable essència del mal. Una història apassionant sobre nazis a Espanya, memòria històrica, fugues sonades i pactes de silenci, la veritalble llegenda del Nazi de Siurana.

Toni Orensanz

 és escriptor, periodista i guionista. Ha escrit L’òmnibus de la mort: parada Falset (Ara Llibres, 2008) i L’estiu de l’amor (Amsterdam, 2013), amb el qual s’estrenà com a novel·lista.

19.9 €

Quantitat  Afegeix a la cistella 

 

Informació addicional
Autor Orensanz Pi, Antoni
Editorial Ara Llibres
ISBN 978-84-15642-91-6
Any edició 2015
Article complet

Jesús M. Tibau torne per dissabte Sant al Matarranya per presentar ‘No és la derrota, sinó el vent’ (Onada Edicions) recomanat pel CLUB SERRET


La Calamanda

El llibre de Tibau, editat per Onada edicions, estarà a les llibreries a finals de març

 'Per a mi la literatura ha de contenir dosis de bellesa i emoció, i tot plegat deu fer-nos reflexionar. En el meu cas, aquesta emoció sovint la trobo en les petites coses, en els gestos senzills i quotidians'-Alícia Coscollano -
foto: Nuria Feijo
La Calamanda

Jesús, per què la paraula i des de quan?

Des de sempre, no recordo una vida sense sentir amor, interès, plaer… per les paraules. De petit m'agradava mirar diccionaris, i sempre he tingut facilitat per fer acudits improvisats amb jocs de paraules. Una imatge val més que mil paraules, però també, una paraula val més que mil imatges.

Si tingueres que fer un tast de ‘No és la derrota, sinó el vent’, quin seria?

Ara mateix hauria d'acudir al tòpic que m'estimo tots els fills per igual, i això passa amb els 35 contes inclosos al llibre. Amb el temps, i a mesura que vaig fent lectures en públic, acabo agafant preferència més per uns que per uns altres, però simplement perquè alguns són més agraïts de llegir en veu alta i de més fàcil comprensió. A més, tinc la sensació que en aquest recull he assolit un nivell de satisfacció personal bastant similar en tots els contes.

Article complet

Francesca Aliern torne per dissabte Sant 26 de març amb el 'Cafè de París' (cossetania Edicions), a les 12:00 a la Serret !!!

 

Cafè de París

Seguint els passos d’un comediant de plaça d’origen grec, la protagonista d’aquesta història desapareix del seu poble i deixa enrere una vida que ja no podrà recuperar. La jove Magdalena decideix provar sort en l’incert món de la música i, en poc temps, passa de cantar a l’hort de casa, en un poble marcat per les penúries i l’èxode rural, a triomfar com a Madeleine en els escenaris de les grans ciutats. La descoberta del Cafè de París la portarà a viure un idil·li amb la ciutat de les llums i, també, a conèixer el significat de l’èxit i les seues grans repercussions en la vida familiar.

Aquesta novel·la ens presenta la història d’una dona apassionada per la música que, en temps de la Segona Guerra Mundial, recorre espais emblemàtics del món artístic i, en un moment determinat, agafa les regnes de la seua vida i ja no les deixa anar mai més, malgrat que siguin dures i punxenques.


Francesca Aliern

Filla de Xerta (Baix Ebre), és una novel·lista compromesa amb la societat que l’envolta i amb el seu entorn. Guardonada amb el Mèrit de les Lletres Ebrenques (2011), la seua prolífica obra compta amb un gran nombre de lectors i lectores fidels: Xerta. Recull popular (1995), Records i memòries al voltant d’uns murs (1996), Un otoño, toda una vida (1997), No llores, Laura (1999), El batec de l’aigua (2000), La canela (2001), Misererenobis (2002), La Menestrala (2003), La historia innecesaria (2004), El pont de la solitud (2005), Sabó moll (2006), Camins (2007), Cor de llop (2008), Aigües fondes (2009), Mans de fang (2010), L’espiera (2011), La senyora Avinyó (2012), La segona innocència (2013), Les passions de la Menestrala (2014) i Cullerades de vida (2015).

18.5 €

Quantitat  Afegeix a la cistella 
 
Informació addicional
Autor Francesca Aliern
Editorial Cossetania Edicions
ISBN 978-84-9034-410-1
Any edició 2016
Article complet

<1...4
5
6
7
8
...224>