Autors ebrencs

Visualitza

Vicent Pellicer presente dijous Sant 24 de març 'Diari de Natura' (Cossetania Edicions) a les 18:00 a Llibreria Serret!!

 


Diari de natura

 

Diari de natura - Cossetania Edicions

«Magnífic dietari on ressonen les quatre estacions, amb la simfonia del massís del Port, i aquest gairebé infinit retaule de sons i veus de moixons, el cant del gamarús, el silenci protector dels aurons, el so d'un pi rojal ramut i elegant, la fressa de les rates cellardes, el morret pelut de la rabosa, les feristeles i un llarg etcètera.» «Assossegadament, sense estridències, gaudeix i ens fa gaudir d'aquest immens espectacle que li mostra la natura, amb tota la salvatgeria despullada i la tendresa personificada. És per això que destil·la a cada frase, a cada descripció, a cada personificació, un immens sentiment d'amor a la terra, muntanyes, rius, gorges i afraus, amb tots els éssers vius, plantes, animals, aires, núvols, masades, marges de pedra seca, senderes, dreceres i constel·lacions nocturnes» (Del pròleg d'Andreu Carranza)

11.9 €

Quantitat  Afegeix a la cistella 

 

Informació addicional

Autor Pellicer Ollés, Vicent
Editorial Cossetània Edicions
ISBN 978-84-9034-140-7
Any edició 2016

Recull de premsa 

 

Diari de Tarragona - 20/02/2016

Revista Iris (pàg. 12) - gener de 2016
www.cossetania.com/diari-de-natura-1814


 

 

Article complet

Dissabte 12 de març en Toni Òrensanz, presentem ‘El nazi de Siurana’, (Ara llibres) l’horror amagat a la comarca del Priorat...

 

Ebre digital.cat ‘El nazi de Siurana’, l’horror amagat a la comarca del Priorat
L’olfacte periodístic del periodista prioratí Toni Orensanz està afinat. Així ho demostra en el seu darrer llibre ‘El nazi de Siurana’, una apassionant història sobre la vida de Jan Buyse, un nazi belga fugitiu que als anys seixanta es va instal·lar al poblet encimbellat de Siurana, protegit pel franquisme.

Orensanz treu a la llum per primer cop el passat tèrbol del que va ser líder de la policia nazi Brussel•les i va combatre amb els hitlerians al front de l'Est. “El llibre intenta explicar com de difícil és passar pàgina, quan la història és fosca, quan parlem del nazisme o de la repressió franquista. No és fàcil ni individualment, ni col3lectivament”, explica Orensanz.

Un relat, per tant, que aborda dubtes ètics i reflexions sobre el passat recent d'Europa i d’Espanya. De la Segona Guerra Mundial i també del franquisme. Un franquisme que a casa nostra no ha cicatritzat, com ho demostra la polèmica que a generat la retirada o no del monument als Caiguts que encara s’erigeix al mig del riu a Tortosa. “El cos em demana de treure el monument ara mateix, des d’un punt de vista ideològic, però jo també tinc certa obsessió en la idea que estem explicant malament el franquisme. I si no entenem que aquest monument va aparèixer al mig del riu perquè el franquisme va trobar complicitats locals per instaurar aquest monument, vol dir que no hem entès res”, apunta l’autor de llibre.

Les ferides no superades de la guerra és el tema central del ‘El nazi de Siurana’ de Toni Orensanz, una història apassionant sobre nazis a Espanya, memòria històrica, fugues sonades i pactes de silenci. El llibre recull també una paradoxa. I és que després de la Segona Guerra Mundial dos personatges antagònics van anar a viure a Siurana. D’una banda Jan Buyse, el nazi protegit pel franquisme, i de l’altra Joan Sales, republicà, catalanista i autor del llibre ‘Incerta glòria’, una de les millors novel·les sobre la Guerra Civil espanyola. El destí ha volgut que tots dos reposin en el cementiri de Siurana, a pocs metres de distància.

Article complet

Demà 12 de març Toni Orensanz en viu i en directe amb 'El nazi de Siurana' d'Ara Llibres a Llibreria Serret !!

 


El nazi de Siurana

Toni Orensanz

Després de la Segona Guerra Mundial, derrotat el feixisme, un nazi fugitiu es va amagar a la inaccessible Siurana, la vila del Priorat, on es va fer construir un xalet immens i va viure protegit pel franquisme i per uns gossos ferotges. Tothom coneixia l’amagatall com el xalet del nazi o el xalet del belga, perquè el suposat nazi era belga d’origen. O això explica la llegenda del nazi de Siurana.

Què hi ha de veritat darrere de la llegenda? És possible que aquest veí de Siurana que va morir l’any 2002, quan tenia vuitanta-nou anys, reconegut, aplaudit i homenatjat pels seus mèrits muntanyencs, fos oficial d’un cos d’elit de les SS i una peça clau de l’ocupació nazi de Bèlgica? I quin paper hi va jugar la seva dona, Anita Salden, en aquesta història?

En un exercici de periodisme d’investigació de primer ordre, Toni Orensanz s’endinsa en els horrors més obscurs del segle XX, aquells que van revelar la veritable essència del mal. Una història apassionant sobre nazis a Espanya, memòria històrica, fugues sonades i pactes de silenci.

  

‘El nazi de Siurana’, l’horror amagat a la comarca del Priorat
L’olfacte periodístic del periodista prioratí Toni Orensanz està afinat. Així ho demostra en el seu darrer llibre ‘El nazi de Siurana’, una apassionant història sobre la vida de Jan Buyse, un nazi belga fugitiu que als anys seixanta es va instal·lar al poblet encimbellat de Siurana, protegit pel franquisme.youtu.be/FGQrbe8znvc 

 

 

Toni Orensanz

 és escriptor, periodista i guionista. Ha escrit L’òmnibus de la mort: parada Falset (Ara Llibres, 2008) i L’estiu de l’amor (Amsterdam, 2013), amb el qual s’estrenà com a novel·lista.

Vegeu llibres de l’autor >

Article complet

Detalls del lliurament del Premi Lo Grifonet a Artur Quintana aquest dissabte a Arnes

 

Lliurament del premi Lo Grifonet a Artur Quintana

Lliurament del premi que atorga Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre a una persona que per la seua trajectòria cultural o científica i per la importància i exemplaritat de la seua tasca intel·lectual, social o humana, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural, social o científica de les Terres de l’Ebre, i no hagi rebut fins a l’actualitat el merescut reconeixement. Enguany rep el guardó el Sr. Artur Quintana.

Organitzador: OCTE

Col·laborador: Associació Cultural del Matarranya

+ info
- See more at: https://www.omnium.cat/activitats/lliurament-del-premi-lo-grifonet-artur-quintana#sthash.PRChhOwb.dpuf
Article complet

Artur Quintana rep un Premi d'Actuació Cívica de la Fundació Carulla per l'estudi de l'aragonès i del català de l'Aragó !!

 

image003

 

 

El lliurament dels guardons serà el 24 de novembre al Disseny HUB Barcelona

 

La Fundació Carulla distingeix Artur Quintana amb un Premi d’Actuació Cívica per l’estudi i la divulgació del català de l’Aragó i de l’aragonès

 

r Aquests guardons, dotats amb 5.000 euros, es destinen a persones que actuen al servei del país

 

El professor Artur Quintana i Font ha estat guardonat amb un Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Carulla per la seva tasca d’estudi i promoció de l’aragonès i del català de l’Aragó.

 

Nascut a Barcelona l’any 1936, va formar-se en filologia germànica i romànica a Barcelona i a Colònia i ha estat bibliotecari a la ciutat alemanya d’Espira i professor de llengua i cultura catalanes a la Universitat de Heidelberg. Des de la seva tesi doctoral, dedicada al català de La Codonyera, ha centrat la seva àrea d’estudi preferentment en l’aragonès i el català de l’Aragó, als quals ha dedicat nombrosos articles i publicacions, i ha participat en diverses iniciatives per a la seva promoció. Traductor de l’alemany al català, és membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, del Consello Asesor de l’Aragonés, membre d’honor de l’Academia de l’Aragonés i president d’Iniciativa Cultural de la Franja.

 

Els Premis d'Actuació Cívica, creats per la Fundació Carulla l'any 1983, són sis guardons, dotats amb 5.000 euros cadascun, destinats a fer conèixer i distingir la tasca –generalment poc coneguda, sovint anònima, però exemplar– de persones que han actuat i actuen al servei de la identitat nacional en els diversos àmbits de la vida i de la relació humana, com ara l'ensenyament, els mitjans de comunicació, les ciències, l'art, la cultura popular, la música, el teatre, l'economia, el dret, l'acció social i cívica.

 

Els altres guardonats en aquesta XXXIII edició són Montserrat Cadevall, presidenta de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC); Miquel Costa, responsable de l’Editorial Mediterrània-Eivissa; Mireia Montané, pedagoga i directora del Projecte COMconèixer; Vicent Olmos, editor d’Afers i de Publicacions de la Universitat de València; i Ferran Rella, president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu.

 

El lliurament dels guardons serà el dimarts 24 de novembre, a les set de la tarda, al Disseny HUB Barcelona (Plaça de les Glòries Catalanes, 37, Barcelona).

 

En el mateix acte també es lliurarà el Premi Lluís Carulla, dotat amb 100.000 euros, que ha estat adjudicat al projecte Terra-nova.cat.

 

El jurat que ha determinat el veredicte dels Premis d'Actuació Cívica ha estat format per Antoni Bassas, Jordi Carulla-Ruiz, Carles Duarte, Vicent Partal i Damià Pons.

 

Barcelona, 9 de novembre de 2015

 

 

RECORDEU:
Lliurament dels Premis d'Actuació Cívica

Dia: dimarts, 24 de novembre

Hora: 19 h.

Lloc: Disseny HUB Barcelona (Plaça de les Glòries Catalanes, 37, Barcelona)

 

Article complet

<1...5
6
7
8
9
...224>