Autors ebrencs

Visualitza

L’entrega del Premi “Lo Grifonet” al Dr. Artur Quintana es farà el 28 de novembre a Arnes !!

 

LO FINESTRÓ DEL GRÀCIA
Premi “Lo Grifonet” per al Dr. Artur Quintana

Desideri a Tortosa 2

Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre atorga anualment i des de l’any 2011 el premi “Lo Grifonet”. El grifonet, brot de la renaixent olivera, dóna nom al premi com a símbol de renovació i esperança, cíclicament repetides, de l’arbre més emblemàtic i representatiu de la mediterrània en general i de les Terres de l’Ebre en particular.

El premi “Lo Grifonet” té caràcter honorífic i consisteix en una peça artística al·legòrica.

El premi “Lo Grifonet” s’atorga a una persona que per la seua trajectòria cultural o científica i per la importància i exemplaritat de la seua tasca intel·lectual, social o humana, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural, social o científica de les Terres de l’Ebre, i no hagi rebut fins a l’actualitat el merescut reconeixement.

La nostra enhorabona a Artur Quintana.

L’entrega es farà el 28 de novembre a Arnes

Article complet

Dissabte 13 de juny, fem un tastet de #vinegre en Vicent Sanz per presentar 'Maxima Discrecio el seu ÈXIT! de Negra (Saldonar Edicions)

 
'Màxima discreció', de Vicent Sanz Arnau -SALDONAR EDICIONS
 
 
Gener del 2015
224 pàgines
14 x 21 cm
Rústica amb solapes
16,50 euros
Vicent Sanz Arnau 
(Traiguera, 1966) ha escrit obres literàries de ficció i de no-ficció amb el Maestrat com a referent i paradigma d’un imaginari que té en la revisió de la memòria el camp d’acció.
Ha publicat la novel·la Partida, el llibre de narracionsCròniques perdudesi, també a Edicions Saldonar, La Font de la Salut.
Share
Tweet
Forward

Màxima discreció

Vicent Sanz Arnau

Narratives, 8

Primera novel·la Saldonar de l’any i negra, ben negra. És hivern i segur que ve molt de gust buscar un racó agradable per submergir-se en la lectura d'un llibre d’aquells que enganxen, trepidant, amb personatges que enamoren, ben caracteritzats i que et creus que són com parlen. Amb una trama ben construïda, amb intriga (qui el deu haver matat?), amb quatre trets de tant en tant per animar la cosa, amb traïcions i silencis. De tot plegat, en surt un retrat devastador, molt arran de terra, d'una època i un país.
Tots aquests ingredients els trobareu en l’última novel·la de Vicent Sanz Arnau, aquesta Màxima discreció que ara us presentem i que estem convençuts que us enamorarà.
La postguerra, la dura postguerra, amb personatges molt marcats que s’han acostumat a arrossegar una existència clandestina i que continuen lluitant perquè l’oblit no se’ls emporti. Un territori, el de les comarques del nord valencià i del sud català, molt castigat i on no se sap mai si rere una cantonada apareixerà un maquis, un falangista o un agent de la secreta.
I quin és el detonant de l’acció?: trobar el desaparegut Daniel Fabregat per fer-li firmar uns documents en què renuncia a una herència, la del seu oncle mort, ja veureu com. L’exlegionari Ramon Borrull s’hi posa de valent, i aviat s’adonarà que, com també passa a la vida, res no és el que sembla.
Si voleu, ja podeu començar a llegir Màxima discreció aquí mateix.
Ah, i us recomanem que estigueu al cas de com ha treballat Sanz els diàlegs.

“Les víctimes directes del caos només eren això: víctimes. Tots els altres, com ell mateix, no feien res més que arrapar-se a l’instint de supervivència per intentar surar”.
 

Ramon Borrull no dubta a agafar qualsevol cas, per perillós que sigui. Perquè el que vol és espolsar-se la misèria de cada dia, i això és urgent. Un mort, una herència, un assassí que s’amaga, una societat que fa pudor de peix podrit, una peixatera de passat més que tèrbol… Sort que la Legió el va espavilar i que ara ja no li fa por res: ni els falangistes ni la Guàrdia Civil ni els maquis. Té un Citroën Traction Avant i una pistola Star «sindicalista», que sol fer servir per treure’s de davant els que li fan nosa. Hi ha molts diners a guanyar i la irrefrenable atracció de l’aventura.

La història trepidant d’un detectiu que es mou, al nord valencià i el sud català, entre la mentida oficial i la clandestinitat, que treballa a tant la peça empès per la voluntat d’alliberar-se del món desfet i anodí de la postguerra. Un heroi anònim que es belluga amb la màxima discreció entre bastidors en una societat subalterna i castigada.

Article complet

5,6 i 7 de juny a Mora d'Ebre: Litterarum i Fira del llibre ebrenc !!!

 

Litterarum i Fira del llibre ebrenc

8a edició de la Fira d’espectacles literaris i 12a Fira del llibre ebrenc. El Litterarum tornarà a posar gairebé una vintena d’espectacles basats en la literatura catalana dalt de l’escenari. Enguany indagarà en la faceta poètica del valencià Ovidi Montllor com un dels espectacles destacats, tot coincidint amb l’efemèride dels vint anys de la seua mort. 
Litterarum farà més propers clàssics com Llull, Carner, Espriu o Moncada, així com altres veus crítiques i compromeses (Antonina Canyelles), a través dels textos que han inspirat els espectacles d’enguany. Concretament, s’han programat divuit espectacles de quinze companyies diferents provinents de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià, i de disciplines artístiques diverses com són teatre, teatre de carrer, música, dansa, recitals, entre altres.

 

Més informació:
www.litterarum.cat
www.llibresebrencs.org

Article complet

Demà dissabte 13 de juny amb Vicent Sanz i per presentar 'Màxima Discreció' a les 12.30, "Tastet de #ViNegre en #VISCAÍ TEMPRANILLO de Vall-de-roures !!

 

VISCAÍ TEMPRANILLO

 

Categoria del Producto: VINOS DE LA TIERRA

Fabricado por: SOCIEDAD COOPERATIVA VALDERROBRES (Vinos de la Tierra Bajo Aragón)
Dirección: C/ San Cristobal, 63. Valderobres (Teruel)
Localidad: Valderobres (Teruel) 
Telefono: 978850082


Tipo de vino: Tinto

Variedades:tempranillo

Precio: 5 euros
Valoración usuarios: Sin Valorar

Otros productos de SOCIEDAD COOPERATIVA VALDERROBRES (Vinos de la Tierra Bajo Aragón) www.redaragon.com/gastronomia/productos/default.asp
Article complet

Diumenge 5 d'abril Presentem a Andreu Carranza, Josep Pla 2015, amb El poeta del poble', (Destino) sobre la vida convulsa del poeta Jacint Verdaguer !!

 www.grup62.cat/

El poeta del poble

Premi Josep Pla 2015

La gran novel·la sobre Verdaguer.

La vida agosarada de l’home que va tornar la dignitat als catalans

Una història romàntica d’afirmació personal i defensa de la dignitat, una aventura emocionant i dramàtica que forma part de l’epopeia fundacional de la Catalunya
 

Sinopsi

El poeta del poble és una novel·la fascinant que arrenca amb Verdaguer convertit en conseller de l’home més ric i influent del país, el marquès de Comillas, i acabat de coronar príncep dels poetes, un triomf social com mai abans no havia experimentat un escriptor català, en plena efervescència de la Renaixença. Però ben aviat Verdaguer experimenta el xoc entre la seva vocació apassionada i els interessos polítics i eclesiàstics que posen en dubte els seus inesperats comportaments.

Viatger apassionat, coneix Cuba, Terra Santa, el Vaticà, etc. La seva personalitat extraordinària, la relació amb la dona del marquès, María Gayón, la seva generositat amb les almoines, els exorcismes… tot això li porta enormes problemes. I assistim a l’ascens i la caiguda d’una llegenda en vida. La polèmica l’acompanya el darrer tram de la seva vida; és una celebritat i tothom es posiciona amb la jerarquia o amb ell, que gosa desafiar-la.

 

L'autor

© Xavier Torres-Bacchetta

Ascó, 1957

Andreu Carranza va néixer a Ascó i viu a Flix. Com a novel·lista ha assolit una àmplia projecció internacional. La clau Gaudí, escrita a quatre mans amb Esteban Martín, està traduïda a més de trenta llengües, i la seva darrera obra, Impremta Babel, ha estat editada en català, castellà, holandès i xinès. També és autor de L’hivern del Tigre (Planeta) i de la novel·la Anjub (Edicions 62; Premi Sant Joan). És membre del grup Lo Gitano Blanc.

moderna. www.grup62.cat/llibre-el-poeta-del-poble-191038.html

Article complet

<1...6
7
8
9
10
...224>