Autors ebrencs

Visualitza

Encetem la Setmana Santa amb Francesca Aliern que ens presente "Cullerades de Vida" (Cossetania Edicions) dijous Sant, 2 d'abril, a llibreria Serret

www.cossetania.com/
 Cullerades de vida
CULLERADES DE VIDA ens endinsa una vegada més en la prosa trepidant de la seua autora i ens fa viatjar a l’essència de la vida i dels sentiments. La Daniela és una dona valenta que lluita per deixar enrere el seu passat turmentós, marcat per un fet terrible que ho amara tot de vergonya i culpa. De família humil i nombrosa, de ben joveneta ha d’ajudar a tirar endavant els seus germans més petits i treballar tant com pot. A poc a poc, va trobant en la cuina un camí de realització, i descobreix la felicitat en els petits detalls de cada dia.
Deixeu-vos endur per la força d’aquesta protagonista que vol menjar-se la vida a cullerades. Poseu en alerta tots els sentits i emocioneu-vos amb el seus sotracs i cops de sort. És l’hora de fer l’escuranda!
Filla de Xerta (Baix Ebre), és una novel·lista compromesa amb la societat que l’envolta i amb el seu entorn. Guardonada amb el Mèrit de les Lletres Ebrenques (2011), la seua prolífica obra compta amb un gran nombre de lectors i lectores fidels: Xerta. Recull popular (1995),Records i memòries al voltant d’uns murs (1996), Un otoño, toda una vida (1997), No llores, Laura (1999), El batec de l’aigua (2000), La canela (2001), Misererenobis (2002), La Menestrala (2003), La historia innecesaria (2004), El pont de la solitud (2005), Sabó moll (2006),Camins (2007), Cor de llop (2008), Aigües fondes (2009), Mans de fang(2010), L’espiera (2011), La senyora Avinyó (2012), La segona innocència (2013) i Les passions de la Menestrala (2014).
Recull de premsa
Article complet

Divendres 27 de març Montse Castellà fa un Concert Especial del Festival #Barnasants a La Sénia (Montsià). Us hi esperem !!!


 Divendres 27 de març Montse Castellà fa un Concert Especial del Festival Barnasants a La Sénia (Montsià). La cantautora tortosina estarà acompanyada per la banda de l'Agrupació Musical Senienca en un concert únic en el què Castellà, a més, estrenarà nous temes.

Per primera vegada en los 20 anys d'història del festival, les Terres de l'Ebre es convertixen en seu, a través dels concerts de Marina Rossell (al febrer) i de Montse Castellà (lo 27 de març). L'actuació serà a la Casa de Cultura a les 22h i les entrades es podran adquirir la mateix nit a la taquilla (10€) o anticipadament (8€) per internet a: 

http://www.cantauticket.com/Montse-Ca...
Article complet

28 de març Miquel Esteve ens presente "La fi dels secrets" (Ediciones B): Política, corrupció, poder, finances i passions a la Barcelona dels inicis de la banca.Miquel Esteve > La fi dels secrets > 

Una història projectada en el passat del que hem viscut darrerament. 

La fi dels secrets

La fi dels secrets de Miquel Esteve

El 10 de novembre de 1360, en la ciutat de Barcelona, el canvista Francesc Castelló es degollat damunt la seva taula de canvis castigat per insolvència. La crisis financera que fustiga la ciutat, la insolvència de molts canvistes, la pèrdua de les estovalles en les seves taules, símbol de garantia, i fins i tot la demora en el pagament de les pensions dels violaris i censals per part del clavari del municipi, el cap de les finances públiques, ha molestat la ciutadania i Francesc Castelló es castigat públicament per a escarni dels canvistes insolvents i per tranquil·litzar la població angoixada.

Mentre el poble ras pateix les seqüeles severes de la pesta i de la crisis econòmica i financera, els habitants del Call s’enriqueix amb els seus “prests” i unes castes privilegiades com l’Església i els “ciutadans honrats” eludeixen la pressió fiscal mentre que el poble ha de pagar els impostos per bens de consum bàsics com el blat o la carn. Una família de “ciutadans honrats” de la ciutat, els Gualbes, aprofita la conjuntura de crisis i confusió per fer realitat la seva desmesurada ambició.

Una història de poder, finances, amors i desamors que reflecteix amb realisme crític una estampa de la ciutat de Barcelona en el període baix medieval amb personatges reals i d’altres ficticis, com ara el botxí o “morro de vaques” de la ciutat, l’esposa del canvista degollat, els usurers del Call, Azriela una jueva bellíssima, Begonya, la bruixa del Call, Guaspa l’esclava mora dels Gualbes o el mateix Ferrer de Gualbes, conseller de la ciutat i home fort de la família.

 

 

 
Miquel Esteve

Miquel Esteve

Miquel Esteve (Móra la Nova, 1969), economista especializado en Matemática Financiera y Actuarial, abandonó repentinamente su faceta de ejecutivo financiero para trasladarse al campo, donde actualmente compagina su labor de escritor con la elaboración y comercialización de aceite de oliva virgen extra y la producción de fruta dulce.

Con El juego de Sade, Esteve abre una nueva vía en la narrativa nacional al adentrarse, sin tapujos, en el fascinante mundo de un personaje fundamental en la literatura y el imaginario erótico universal como lo es el marqués de Sade.

 

 

Obras: 
La fi dels secretsEl fin de los secretosEl joc de SadeEl juego de SadeEl juego de Sade.


 

Article complet

ANDREU CARRANZA PREMI JOSEP PLA 2015!!...Per Albert Guiu


www.ara.cat/llegim/Andreu-Carranza-Josep-Pla-narrativa_0_1280272094.html

 L'ALEPH D'ANDREU CARRANZA
 
Dimarts pagà i arbitrari com un dilluns sense cole que canta Sabina, m'assec a un bar de Benifallet i em demano un bocata de xoriç, miro a la tele sense escoltar-la del tot, parlen dels Premis Nadal atorgats ahir, i em ve al cap Ana Maria Matute, la seva immensitat pobla per un moment la taula que espera les olives matinals i el refresc de torn, per la tele diuen el nom del PREMI NADAL d'enguany, no el memoritzo, escolto quelcom de traductor, però estic més pendent de l'arribada de la metonímia del porc que em servirà d'esmorzar dins un entrepà d'aquells que dóna gust, perquè avui no hi ha feina per endavant; tot seguit diuen el nom del PREMI JOSEP PLA, escolto autor ebrenc!!! però no el nom, m'hauré de revisar le oïdes, monologo en silenci per a mi, les imatges em desvetllen dels meus dubtes acústics, a la pantalla apareix l'autor ebrenc premiat, ANDREU CARRANZA, mil imatges de l'ALEPH de Borges m'envaeixen, totes tenen a veure amb ell.

Andreu parlant de la seva primera novel.la al Morales, Andreu recitant versos del seu íntim i magnífic poemari A MUN PARE, Andreu guanyant premis de tota mena amb obres plenes de mil perfums distints, Andreu parlant d'ANJUB per la televisió, Andreu creant la figura d'un personatge femení immens al llibre el que L'HERBOLÀRIA SAP, Andreu mitificant la infantesa amb la gràcia del seu talent a IMPREMTA BABEL, Andreu llegit per un baula d'idiomes que podria arribar fins a quaranta a LA CLAU GAUDÍ, Andreu actuant amb el GITANO BLANC arreu dels països catalans, Andreu cantant l'oli d'Ascó amb la seva rebel.lia gràcias als déus sempre jove, Andreu reinventant-se amb l'energia cinètica que el caracteritza i la potència de talent que no el deixa parar per a regalar-nos als ebrencs l'ORGULL de llegir vora el seu Ebre, un dels seus molts protagonistes que ara dóna la mà a Mossen Cinto VERDAGUER.

Sense paraules!!! Andreu Carranza, du un nou llibre, com els bons per la porta gran. L'ALEPH D'ANDREU no té aturador.

MOLTES FELICITATS MESTRE!!!

Albert Guiu
Article complet

Avui 4 d'octubre a Punt 7- Ràdio Sant Celoni, 107.7 FM-Tirant de llibres parlem de Jesús Mª Tibau que aquest dissabte 8 d'octubre lo tinc a la Serret !!!


Punt 7 Ràdio Sant Celoni, 107.7 FM   Tirant de llibres

Programa dedicat al món de la literatura i els llibres.

Conductors:
Francesc PinaJordi Plens i Joan Rubiralta Hora d'emissió:
Cada 15 dies en dimarts, de les 21.00h a les 22.00hTirant de llibres

Fitxers d'àudio www.santceloni.cat/6534

 

 
 

Novel·la i relats curts

El nostre pitjor enemic

Un retrat de les dificultats de comunicació, dels malentesos intergeneracionals, de la manca de tendresa i amor, de la baixa autoestima guanyador del XXXIII Premi de Narrativa Ribera d’Ebre

www.cossetania.com/el-nostre-pitjor-enemic-1916

11.3 €

Quantitat  Afegeix a la cistella 

 


 

Article complet

<1...7
8
9
10
11
...224>