Notícies

Visualitza

TIC, TAC... presentació a cura de Jep Ll. Ro.Ma., per a la llibreria Serret.

 

TIC, TAC...

 


No crec que, a estes altures de los temps actuals, hi hagi encara algú que no hagi sentit parlar de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, o dit sinteticament, les TIC. Doncs bé, aquestes Tecnologies (per cert hi ha algú que encara no sap qué és una Tecnología? o qué la diferencia d'una Tècnica?, si és aixi, més endavant, farem un nou article sobre lo tema) entren en les que s'anomenen NOVES Tecnologies (NT), ja que, si bé pel que fa a parlar de l'Era Industrial i de Revolucions Industrials, estos conceptes estan directament relacionats, no passa lo mateix amb les Tecnologies, les Noves, perqué estes raderes existixen a partir de la Revolució Electrònica, aixó és, desde que l' electricitat, recentment trobada d'utilitat, entre los segles XIX i XX, és aplicada doncs a processos industrials.

Article complet

LletrA: l'argus d'octubre és Joan Santanach

Si no pots visualitzar correctament aquesta publicació, clica aquí
  •  
argusISNN 2013 - 5351
1 m. [LC] Persona de la vigilància de la qual res no escapa.
2 m. [LC] Servei dedicat a fer arribar als escriptors, als artistes, als directors artístics, totes les notícies i les crítiques de la premsa referents a llurs activitats i a llurs obres.
Diccionari de la llengua catalana (IEC)
      –> lletrA
l'argus d'octubre és
Joan Santanach
núm. 74
1 octubre 2016
Afegeix a: Del.icio.us Facebook Twitter altres  |  RSS RSS
et proposa escoltar
Desconhort, per Antoni Rossell
Ramon Llull
YouTube
Llull va escriure el Desconhort a Roma, l’any 1295. En aquest poema hi fa aparició, per primera vegada, el personatge literari de Ramon, alter ego del Llull històric, que tant de recorregut tindrà en els anys posteriors. Encara que no hem conservat la melodia amb què devia cantar-se en temps de Llull, en la gravació que proposem el professor Antoni Rossell assaja una reconstrucció de la forma com devia interpretar-se el poema. És gravada a l’església de Sant Pau del Camp, de Barcelona.
 escolta aquest poema
et recomana llegir
Perles del Llibre Amic e Amat
Jacint Verdaguer
Fundació Jacint Verdaguer
La literatura de Llull, d’una originalitat fora del comú, sovint ha circulat al marge de la resta de la tradició literària del país. Hi ha, però, algunes excepcions, alguns escriptors que l’han convertit en un estímul per a la pròpia creació. Això és el que va fer Jacint Verdaguer.
En plena crisi personal, va reescriure, gairebé com si d’un personatge borgià es tractés, el Llibre d’amic e amat, i en les seves Perles ens ofereix un text personalíssim, però on continuen bategant amb força les paraules de Llull.
 llegeix aquest text
  el més nou a
  L’entorn digital transmèdia UN MÓN DE POESIA ha rebut el Premi LletrA 2016, per posar en el centre del projecte digital els infants i les seves pràctiques lectores amb dispositius mòbils, cada cop més habituals i a les quals creiem que no s’han abocat prou esforços editorials fins ara. El jurat ha volgut destacar la necessitat d’afavorir les noves pràctiques de lectura transmèdia dins de les polítiques culturals catalanes, a més de la idoneïtat de donar suport a totes les iniciatives de promoció de la lectura que fan quotidianament els mediadors, el professorat i les famílies.
et suggereix consultar
EnLLULLa't
Fundació Catalunya-La Pedrera i Fundació Carulla
Llull no és un personatge que es deixi tancar en un clos determinat. En la seva obra tracta els temes i les qüestions més diversos. Ens permet, doncs, acostar-nos-hi des de perspectives molt diferents. El projecte educatiu Enllulla’t, impulsat conjuntament per les fundacions Carulla i Catalunya-La Pedrera, posa èmfasi en el Llull més polièdric i proposa als joves una aproximació al personatge des dels àmbits més sorprenents.
 accedeix a aquest projecte educatiu
 
 Any Llull
 
 Qui és Ramon Llull?
 
 Base de Dades de Ramon Llull
  el més nou a
  Obert el termini d’inscripció a la Viquilletra 2016-17

La Viquilletra és un projecte col·laboratiu per al treball de la lectura i la literatura amb l’alumnat d’ESO i Batxillerat, organitzat per Lletra-UOC en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

El termini d’inscripció per participar en el projecte Viquilletra està obert fins al proper 10 d’octubre. El professorat de Catalunya s’hi pot inscriure via l’XTEC (participació certificada pel Departament); els docents del País Valencià i les Illes ho podeu fer mitjançant el formulari que trobareu al web de la Viquilletra.

Si ets docent i vols treballar la lectura d’obres literàries de manera col·laborativa, activa i creativa no dubtis a participar-hi amb els teus alumnes; ben segur que et sorprendran amb activitats com aquesta que va realitzar un grup d’estudiants de Tavernes Blanques (País Valencià):

sota la llicència 3.0 de Creative Commons–>
què és argus?    |    números anteriors    |    escriu-nos a argus    |    crèdits
Llicència de Creative Commons
Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada
subscriu-me | modificar les dades de la subscripció | donar-me de baixa
Article complet

LletrÀ: l'argus de març és Maria Cabrera Callís

Si no pots visualitzar correctament aquesta publicació, clica aquí
  •  
argusISNN 2013 - 5351
1 m. [LC] Persona de la vigilància de la qual res no escapa.
2 m. [LC] Servei dedicat a fer arribar als escriptors, als artistes, als directors artístics, totes les notícies i les crítiques de la premsa referents a llurs activitats i a llurs obres.
Diccionari de la llengua catalana (IEC)
      –> lletrA
l'argus de març és
Maria Cabrera Callís
núm. 70
1 març 2016
Afegeix a: Del.icio.us Facebook Twitter altres  |  RSS RSS
et proposa escoltar
Conferències de Ferrater a la UB
Càtedra Màrius Torres
Les conferències sobre Riba, Carner i Foix que Ferrater va pronunciar a la Universitat de Barcelona, disponibles a la Fonoteca de la Càtedra Màrius Torres, han estat, per a mi, una eina fonamental per acostar-me a aquests tres poetes. I també recomano perdre's una mica pels arxius d'aquesta fonoteca, perquè hi ha gravacions de poetes catalans del XX i el XXI, i és emocionant escoltar-los, dient i dient-se.
 escolta aquestes conferències
et suggereix veure
L'última lliçó de Joan Solà
UBtv
Joan Solà va ser un dels lingüistes catalans més importants del s. XX, junt amb Fabra i Coromines, i els seus articles, junt amb les Converses Filològiques de Fabra, són els textos amb què més he après sobre llengua catalana.
 accedeix a la ponència
  el més nou a
  Març és el nostre mes més poètic

 

 

 

El 17 celebrem el Dia de la poesia catalana a internet; el 21 la UNESCO l'ha definit com el Dia mundial de la poesia, amb milers de recitals arreu del món. Nosaltres, des dels nostres perfils a
Twitter i Facebook, compartirem els versos que més ens agraden i us convidem a fer el mateix amb etiquetes com #jollegeixo, #piulempoesia, #poesiacatalana, #diapoesia...

 

Per anar fent boca, us recomanem l'antologia 33 poetes de menys de 35, editada per Josep Pedrals amb motiu del Dia de la poesia catalana a internet (2014).
et recomana el videoclip
'Cor pelut', de Les Sueques
YouTube
Són un dels meus grups de música catalans preferits, i aquesta cançó —per la qual tinc debilitat especial, perquè duu el nom d'un fanzín que autoeditem plegades, el Cor pelut— em sembla una broma fantàstica, perquè fa befa dels tòpics melindrosos sobre l'amor de la música pop.
 mira el videoclip
un blog literari
 La casa en obres, de Raül Garrigasait
un blog artístic
 Pa florit, de Joan Josep Camacho Grau
un blog lingüístic
 En altres paraules, de Neus Nogué
sota la llicència 3.0 de Creative Commons–>
què és argus?    |    escriu-nos a argus    |    números anteriors    |    crèdits
Llicència de Creative Commons
Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada
subscriu-me | modificar les dades de la subscripció | donar-me de baixa
Article complet

Recordeu! 26 de maig, últim dia per presentar-te al II Premi Serret Terra de Cruïlla 2016 !!!

 

                                                                                                                                                                 
BASES PREMI SERRET TERRA DE CRUÏLLA

El Premi Serret Terra de Cruïlla, convocat per la Llibreria Serret i Terra de Cruïlla amb la col·laboració de la Fundació Carulla Museu de la Vida Rural, tenen com a objectiu promoure la creació literària relacionada amb el territori i el món rural.

Poden optar-hi obres originals i inèdites escrites en català.

S’acceptaran:

  • Narrativa: novel·la, narracions, contes, literatura del jo.

  • Assaig: històric, etnològic, científic, filològic, filosòfic, polític, periodístic.

Les obres s’han de centrar en el món rural d’avui, en el seu territori, en el seu paisatge, en la seva gent. Es valorarà especialment que incideixin en la manera en què el món agrari conviu amb els reptes que les societats contemporànies es plantegen per al nou mil·lenni.

Els originals han de tenir una extensió mínima de 150 fulls (2.100 caràcters per pàgina aproximadament).

El guardó està dotat amb 1.500 euros, aportats per la Fundació Carulla Museu de la Vida Rural, en concepte d’avançament de drets d’autor per a la primera edició del llibre.

Editorial Barcino publicarà l’obra guanyadora dins de la seva col·lecció Museu de la Vida Rural i signarà un acord de publicació amb l’autor amb les condicions establertes a la col·lecció.

El jurat està format per Emigdi Subirats, Silvestre Hernández, Albert Pujol, Carme Martí, Maria Carme Jiménez i Jordi Llavina, que actuarà de secretari del jurat.

El termini d’admissió de les obres començarà el 26 de gener de 2016 i finalitzarà el 26 de maig de 2016. El veredicte es farà públic durant el mes d’agost de 2016.

L'enviament dels originals s’ha de fer per correu electrònic, mitjançant un arxiu PDF, a l'adreça electrònica info@serretllibres.com. L'autor ha d'indicar que es tracta d’una OBRA PER PARTICIPAR AL PREMI SERRET TERRA DE CRUÏLLA. En un document adjunt cal que hi faci constar les seves referències (nom, cognoms, adreça, codi postal, localitat, telèfon i NIF).

Els autors dels originals presentats es comprometen a no retirar-los abans de fer-se públic el veredicte del premi.

El jurat pot declarar desert el premi.

Els organitzadors del certamen es reserven l’opció preferent per publicar en el termini d’un any obres presentades al premi que no hagin estat guardonades.

La presentació dels originals pressuposa l’acceptació íntegra d’aquestes bases.

Per a qualsevol dubte o aclariment, podeu contactar a info@serretllibres.com i al telèfon 978890077 i per descarregar a l'enllaç: http://es.slideshare.net/serretllibres/actualitzades-les-bases-del-ii-premi-serret-terra-de-crulla-2016
Article complet

ÒMNIUM CULTURAL: Vine a la Nit de Santa Llúcia i descobreix les Terres de l'Ebre !!


 
Compra l'entrada o reserva un lot turístic per al cap de setmana
L'11 de desembre, la ciutat de Tortosa acollirà la 65a Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes 2015. El lliurament dels premis literaris i comunicatius es realitzarà en el transcurs d'un espectacle creat expressament per a l'ocasió, dirigit pel coreògraf Roberto Oliván, en el qual es combinen elements de la cultura popular i la creació contemporànea de les Terres de l'Ebre, espai de frontissa de la cultura catalana.

No et perdis aquest esdeveniment únic i aprofita-ho per descobrir les Terres de l'Ebre

Per assistir-hi, pots comprar les entrades al preu de 5€ (socis d'Òmnium) / 10€ (no socis).

I si vols viure un cap de setmana diferent, pots adquirir un lot turístic que inclou l'entrada a l'espectacle, una nit d'hotel (3 estrelles), una activitat a les Terres de l'Ebre (a escollir) i un dinar. El preu és de 63€.

Tota la informació de la Nit de Santa Llúcia al web www.nitdesantallucia.cat
- See more at: https://www.omnium.cat/noticia/vine-la-nit-de-santa-llucia-i-descobreix-les-terres-de-lebre#sthash.NwrEi9ys.dpuf
Article complet

1
2
3
4
5
...55>