Estrena a TV3. ELS INTERNATS DE LA POR, el nou Sense Ficció de MONTSE ARMENGOU I RICARD BELIS

 http://www.ccma.cat/tv3/

Estrena a TV3. ELS INTERNATS DE LA POR, el nou #senseficció de MONTSE ARMENGOU I RICARD BELIS. 28 abril, 2150h.

Paul Preston: ""Els internats de la por" dóna veu a les víctimes"
 

La pre-estrena del documental "Els internats de la por", que va tenir lloc el dimecres 22 d'abril a la seu de la Societat General d'Autors (SGAE) a Barcelona, va comptar amb la presència de l'historiador Paul Preston, prestigiós hispanista britànic que acaba de fer lliurament de tot el seu llegat a l'Arxiu de Poblet; Joan Salvat, director del programa de TV3 "Sense ficció", que estrenarà el documental el dimarts 28 d'abril; els seus directors, Montse Armengou i Ricard Belis, així com d'una àmplia representació dels protagonistes del treball d'investigació que tanca la trilogia sobre la infantesa com a víctima del franquisme, iniciada amb “Els nens perduts del franquisme” (2002) i “Torneu-me el fill!” (2012).

 

Dimarts 28 d’abril al Sense Ficció.

                  TV3, 21.50 h.  

 
 
 

 

 

 

http://blogs.ccma.cat/senseficcio.php?itemid=55591#

#InternatsPorTV3

Article complet

Ricard Belis en un Post-Sant Jordi de luxe!! Els #internatsdelapor @Arallibres el 29 d'abril a llibreria Serret !!!

 

Memòria Històrica

Els internats de la por

Una investigació esfereïdora que destapa uns fets ocults i silenciats durant
dècades: els abusos sexuals, els maltractaments físics i psíquics, l’explotació
laboral i les pràctiques mèdiques dubtoses que van patir milers de nens als
internats religiosos i de l’Estat durant el franquisme i fins ben entrada la
democràcia.

Un exercici de periodisme de primer ordre, que dóna veu a víctimes i
testimonis i denuncia amb noms i cognoms la suposada superioritat moral
al servei de les més baixes passions. Montse Armengou i Ricard Belis, amb
l’orgull del periodisme compromès com a bandera, volen oferir als damnificats
la reparació que no els donen les institucions i facilitar que se sàpiga què va
passar en aquells internats, amb aquesta infantesa tan injustament tractada.


Montserrat Armengou i Ricard Belis

Montse Armengou i Martín (Barcelona, 1963) és
periodista i directora de documentals. Des del 1985
treballa a TV3, on ha format part dels equips de 30
minuts
 i Sense Ficció.

Ricard Belis i Garcia (Barcelona, 1964) és periodista
Des del 1987 és realitzador de televisió, va treballar
al programa 30 minuts de TV3 i forma part del departament de documentals de
la mateixa casa on ha col·laborat en la posada en marxa de Sense ficció.

Article complet

Versión en castellano del documental de TV3 "Els internats de la por" de Montserret Armengou y Ricard Belis ahora en libro por Now Books

 Los internados del miedo (Documental TV3 en castellano)
Publicado el 17 may. 2015

Versión en castellano del documental de TV3 "Els internats de la por" 

Miles de niños y niñas fueron encerrados en internados durante el franquismo y hasta los primeros años de la democracia.
Colegios religiosos, orfanatos, preventorios antituberculosos o centros de Auxilio Social se convirtieron en una especie de cárceles para estos jóvenes.

Allí sufrieron abusos físicos, psíquicos, sexuales, explotación laboral o prácticas médicas dudosas. Hoy destapan este pasado oculto y silenciado. A diferencia de países como Irlanda, que han reconocido los malos tratos a niños bajo su tutela, en España estos abusos no han sido nunca juzgados ni reparados. www.arallibres.cat/es/now-books/catalogo/1/929/los-internados-del-miedo

Si te ha gustado, te gustará... >

Montserrat Armengou i Ricard Belis

Montse Armengou i Martín (Barcelona, 1963) es periodista y directora de documentales. Desde 1985 trabaja en TV3, donde ha formado parte de los equipos de 30 minuts y Sense ficció

Ricard Belis i García (Barcelona, 1964) es periodista. Desde 1987 es realizdor de televisión, trabajó en el programa 30 minuts de TV3 y forma parte del departamento de documentales de la misma casa, donde ha colaborado en la puesta en marcha de Sense Ficció

Juntos han realizado documentales de investigación, especialmente relacionados con al represión franquista. Su trabajo Los niños perdidos del franquismo, sobre el robo de criaturas por parte del régimen, inició una serie de estudios que han sido premiados internacionalmente.

Ver libros del autor > www.arallibres.cat/es/now-books/catalogo/1/929/los-internados-del-miedo

Article complet

Aquest dissabte 29 d'abril a les 19 h., a l'Ecomuseu dels Ports, presentació del llibre "Els internats de la por" (Ara LLibres)

 

Els internats de la por

Montserrat Armengou i Ricard BelisUna investigació esfereïdora que destapa uns fets ocults i silenciats durant dècades: els abusos sexuals, els maltractaments físics i psíquics, l’explotació laboral i les pràctiques mèdiques dubtoses que van patir milers de nens als internats religiosos i de l’Estat durant el franquisme i fins ben entrada la democràcia.

Un exercici de periodisme de primer ordre, que dóna veu a víctimes i testimonis i denuncia amb noms i cognoms la suposada superioritat moral al servei de les més baixes passions. Montse Armengou i Ricard Belis, amb l’orgull del periodisme compromès com a bandera, volen oferir als damnificats la reparació que no els donen les institucions i facilitar que se sàpiga què va passar en aquells internats, amb aquesta infantesa tan injustament tractada.

Llibre coeditat per Ara Llibres i Televisió de Catalunya.

 
 

«D’allà no me’n vaig emportar res de bo. Només un trauma etern que no me’l treurà ningú, un pòsit negatiu que et queda per sempre.»

«Em costa confiar en la gent que m’aprecia i no sé deixar-me estimar. Suposo que em vaig construir una cuirassa per sobreviure en aquell món. Allà nosaltres no érem res, la morralla de la societat: fills del pecat, pares a la presó, nens abandonats... Ningú responia per nosaltres i els nostres destins els marcava amb impunitat total un sistema feixista tocat per la mà de Déu.»

 

Article complet

Los abusos a menores en los internados franquistas: Montserrat Armengou y Ricard Belis, autores de ‘Los internados del miedo’, del documental homónimo emitido en TV3.

 

Los abusos a menores en los internados franquistas: de la tortura a la explotación laboral

“Es el Estado el que debería estar ofreciendo reparación, no los periodistas”, sostienen Montserrat Armengou y Ricard Belis, autores de ‘Los internados del miedo’, una investigación que amplía el documental homónimo emitido en TV3.


16 junio 2016
10:44

No se puede decir que los periodistas Montserrat Armengou y Ricard Belis comenzaran la larga investigación que dio lugar a Los internados del miedo (Now Books) por casualidad. Al menos, no del todo. Llevan muchos años documentando historias sobre la memoria de la dictadura. Por eso, cuando una de las víctimas de estos centros de internamiento para niños y niñas de familias desestructuradas acudió a ellos para contar su historia, se cumplía una triste constante en nuestro país: como el Estado no se ocupa del reconocimiento, amparo y reparación de las personas que sufrieron abusos durante el franquismo, son los periodistas quienes acaban siendo la válvula de escape. Este libro es una suerte demaking of del documental homónimo que emitió la cadena catalana autonómica TV3 en 2015.

¿De dónde surgió la idea de hacer una investigación como ésta? www.lamarea.com/2016/06/16/los-abusos-menores-los-internados-la-tortura-la-explotacion-laboral/

Article complet

1
2
3
4>