Laura Pinyol presenta "El risc més gran" a Prat de Compte, lloc protagonista d'aquesta història de supervivència i llibertat...http://www.arallibres.cat/ca/cataleg/1/1172/el-risc-mes-gran    El risc més gran

   

El risc més gran

Laura Pinyol

«I sí, a vegades, la por és el risc més gran.» Maria Antònia Oliver


El risc més gran és una novel·la de fugida i afirmació, en la qual l’abisme de la incomunicació està sempre a un pam del camí que recorren els protagonistes. Laura Pinyol ens proposa, mitjançant la mirada serena i rebel de la Júlia, un viatge a les profunditats de les relacions sentimentals.


«Perquè tothom ho sap que la memòria s’ha de treballar, com la terra, amb paciència i persistència, perquè hi creixin fruits i collites, i el Sebastià ho sabia i volia que la Júlia, fos quin fos el temps que vindria, quan mirés enrere es propulsés en aquelles vinyetes optimistes, ridícules, a vegades, però plenes de felicitat.»


La Júlia, una dona de trenta-quatre anys i mare de dos fills, es trasllada a viure a Prat de Comte, a la Terra Alta. Ho fa després d’una trencadissa emocional i amb la sensació d’haver quedat atrapada en una teranyina que els altres han teixit per a ella. Lluny de ciutat, la Júlia ha d’aprendre a conjugar la seva vida amb els buits que han deixat les persones que s’estima —la mare carismàtica, el marit distanciat, l’amant esquívol, la seva amiga Tona—, endreçar els records i sobreposar-se a les incerteses.

   

Què n'han dit?

   

«El risc seria no llegir-la.» Empar Moliner


«Feréstega, torbadora i punyent. Un debut excepcional.» Xavi Coral       

Laura Pinyol

           

Laura Pinyol Puig (Terrassa, 1979) és periodista i aquesta és la seva novel·la de debut. Especialitzada en comunicació, també col·labora en diversos mitjans escrits, com el diari Ara (especialment en el suplement Ara Criatures), Nació Digital i Descobrir, a més de dirigir una agència de comunicació.


@laurapinyol


Fotografia: © Marc Castellet


http://www.arallibres.cat/ca/cataleg/1/1172/el-risc-mes-gran   
Article complet

Estrena a TV3. ELS INTERNATS DE LA POR, el nou Sense Ficció de MONTSE ARMENGOU I RICARD BELIS

 http://www.ccma.cat/tv3/

Estrena a TV3. ELS INTERNATS DE LA POR, el nou #senseficció de MONTSE ARMENGOU I RICARD BELIS. 28 abril, 2150h.

Paul Preston: ""Els internats de la por" dóna veu a les víctimes"
 

La pre-estrena del documental "Els internats de la por", que va tenir lloc el dimecres 22 d'abril a la seu de la Societat General d'Autors (SGAE) a Barcelona, va comptar amb la presència de l'historiador Paul Preston, prestigiós hispanista britànic que acaba de fer lliurament de tot el seu llegat a l'Arxiu de Poblet; Joan Salvat, director del programa de TV3 "Sense ficció", que estrenarà el documental el dimarts 28 d'abril; els seus directors, Montse Armengou i Ricard Belis, així com d'una àmplia representació dels protagonistes del treball d'investigació que tanca la trilogia sobre la infantesa com a víctima del franquisme, iniciada amb “Els nens perduts del franquisme” (2002) i “Torneu-me el fill!” (2012).

 

Dimarts 28 d’abril al Sense Ficció.

                  TV3, 21.50 h.  

 
 
 

 

 

 

http://blogs.ccma.cat/senseficcio.php?itemid=55591#

#InternatsPorTV3

Article complet

Ricard Belis en un Post-Sant Jordi de luxe!! Els #internatsdelapor @Arallibres el 29 d'abril a llibreria Serret !!!

 

Memòria Històrica

Els internats de la por

Una investigació esfereïdora que destapa uns fets ocults i silenciats durant
dècades: els abusos sexuals, els maltractaments físics i psíquics, l’explotació
laboral i les pràctiques mèdiques dubtoses que van patir milers de nens als
internats religiosos i de l’Estat durant el franquisme i fins ben entrada la
democràcia.

Un exercici de periodisme de primer ordre, que dóna veu a víctimes i
testimonis i denuncia amb noms i cognoms la suposada superioritat moral
al servei de les més baixes passions. Montse Armengou i Ricard Belis, amb
l’orgull del periodisme compromès com a bandera, volen oferir als damnificats
la reparació que no els donen les institucions i facilitar que se sàpiga què va
passar en aquells internats, amb aquesta infantesa tan injustament tractada.


Montserrat Armengou i Ricard Belis

Montse Armengou i Martín (Barcelona, 1963) és
periodista i directora de documentals. Des del 1985
treballa a TV3, on ha format part dels equips de 30
minuts
 i Sense Ficció.

Ricard Belis i Garcia (Barcelona, 1964) és periodista
Des del 1987 és realitzador de televisió, va treballar
al programa 30 minuts de TV3 i forma part del departament de documentals de
la mateixa casa on ha col·laborat en la posada en marxa de Sense ficció.

Article complet

Versión en castellano del documental de TV3 "Els internats de la por" de Montserret Armengou y Ricard Belis ahora en libro por Now Books

 Los internados del miedo (Documental TV3 en castellano)
Publicado el 17 may. 2015

Versión en castellano del documental de TV3 "Els internats de la por" 

Miles de niños y niñas fueron encerrados en internados durante el franquismo y hasta los primeros años de la democracia.
Colegios religiosos, orfanatos, preventorios antituberculosos o centros de Auxilio Social se convirtieron en una especie de cárceles para estos jóvenes.

Allí sufrieron abusos físicos, psíquicos, sexuales, explotación laboral o prácticas médicas dudosas. Hoy destapan este pasado oculto y silenciado. A diferencia de países como Irlanda, que han reconocido los malos tratos a niños bajo su tutela, en España estos abusos no han sido nunca juzgados ni reparados. www.arallibres.cat/es/now-books/catalogo/1/929/los-internados-del-miedo

Si te ha gustado, te gustará... >

Montserrat Armengou i Ricard Belis

Montse Armengou i Martín (Barcelona, 1963) es periodista y directora de documentales. Desde 1985 trabaja en TV3, donde ha formado parte de los equipos de 30 minuts y Sense ficció

Ricard Belis i García (Barcelona, 1964) es periodista. Desde 1987 es realizdor de televisión, trabajó en el programa 30 minuts de TV3 y forma parte del departamento de documentales de la misma casa, donde ha colaborado en la puesta en marcha de Sense Ficció

Juntos han realizado documentales de investigación, especialmente relacionados con al represión franquista. Su trabajo Los niños perdidos del franquismo, sobre el robo de criaturas por parte del régimen, inició una serie de estudios que han sido premiados internacionalmente.

Ver libros del autor > www.arallibres.cat/es/now-books/catalogo/1/929/los-internados-del-miedo

Article complet

Aquest dissabte 29 d'abril a les 19 h., a l'Ecomuseu dels Ports, presentació del llibre "Els internats de la por" (Ara LLibres)

 

Els internats de la por

Montserrat Armengou i Ricard BelisUna investigació esfereïdora que destapa uns fets ocults i silenciats durant dècades: els abusos sexuals, els maltractaments físics i psíquics, l’explotació laboral i les pràctiques mèdiques dubtoses que van patir milers de nens als internats religiosos i de l’Estat durant el franquisme i fins ben entrada la democràcia.

Un exercici de periodisme de primer ordre, que dóna veu a víctimes i testimonis i denuncia amb noms i cognoms la suposada superioritat moral al servei de les més baixes passions. Montse Armengou i Ricard Belis, amb l’orgull del periodisme compromès com a bandera, volen oferir als damnificats la reparació que no els donen les institucions i facilitar que se sàpiga què va passar en aquells internats, amb aquesta infantesa tan injustament tractada.

Llibre coeditat per Ara Llibres i Televisió de Catalunya.

 
 

«D’allà no me’n vaig emportar res de bo. Només un trauma etern que no me’l treurà ningú, un pòsit negatiu que et queda per sempre.»

«Em costa confiar en la gent que m’aprecia i no sé deixar-me estimar. Suposo que em vaig construir una cuirassa per sobreviure en aquell món. Allà nosaltres no érem res, la morralla de la societat: fills del pecat, pares a la presó, nens abandonats... Ningú responia per nosaltres i els nostres destins els marcava amb impunitat total un sistema feixista tocat per la mà de Déu.»

 

Article complet

1
2
3
4
5>