II JORNADA DE MEMÒRIA ORAL A ARNES “EL PAS DELS SOLDATS: MOMENTS VISCUTS ELS DIES PRECEDENTS A LA BATALLA DE L’EBRE” Casal Municipal d’Arnes, dijous 6 d’agost de 2009

II JORNADA DE MEMÒRIA ORAL A ARNES

“EL PAS DELS SOLDATS: MOMENTS VISCUTS ELS DIES PRECEDENTS A LA BATALLA DE L’EBRE”

Casal Municipal d’Arnes, dijous 6 d’agost de 2009

 

08,00 h. Sortida temàtica als Ports (*)

Itinerari pel massís dels Ports (Les Valls, Arnes) per localitzar alguns dels escenaris de l’arxiu fotogràfic del legionari Guglielmo Sandri.

 

17,30 h. Visita guiada a la població d’Arnes (*)

Itinerari per la població per conèixer la seua història, així com els monuments més emblemàtics i localització dels espais fotografiats per Guglielmo Sandri.

 

18,30 h. Inauguració de la Jornada

A càrrec del Sr. Josep Campanals, president de l’Associació Cultural d’Arnes La Bresca, i la Sra. Pilar Andreu, directora dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participacó. 

 

18,45 h Taula rodona: “El Poble com a testimoni històric: Experiències de recull de la memòria oral en el context de la Guerra Civil”.

-“Els brigadistes entre nosaltres”. A càrrec d’Angela Jackson, Associació “No Jubilem la Memòria” (El Priorat)

-“L’estada dels legionaris a la Terra Alta-El Matarranya-Baix Aragó”. A càrrec de Joan Lluís Camps.

-“El refugi de la Font Gran , el paper de les dones a la Batalla de l’Ebre”. Projecte de recull de memòria oral per a l’obertura d’un centre d’interpretació a càrrec de l’Ajuntament de Benissanet (La Ribera d’Ebre).

 

19,45 h Presentació del projecte: “L’experiència d’una recreació històrica, el cas de Torredarques (El Matarranya).” A càrrec José Luís Carceler, president de l’associació organitzadora.

 

20,00 h Presentació del projecte de documentació de l’arxiu de Guglielmo Sandri. A càrrec de l’Associació Cultural d’Arnes La Bresca: Balanç de dos anys de feina i projectes en camí.

Projecció audiovisual comentada sobre les fotografies de l’exposició.

 

20,45 h Inauguració de les exposicions (**):

-Legionari. Italians de Mussolini a la Guerra d’Espanya 1936-1939”. Produïda per “La Bresca”

-“Lluís Companys. Polític fins a la mort. Cedida per la Fundació Josep Irla

 A càrrec del Sr. Xavier Vega, director dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

 

A continuació s’oferirà un Piscolabis

 

(*) Per a la sortida als Ports i la visita guiada a Arnes cal fer la reserva prèviament a Guies del Port (tel. 676308021)

(**) Les exposicions es podran visitar de l’1 al 23 d’agost en horari de 18 a 21 h. tots els dies i els diumenges també a la tarda i al matí de 10 a 13 h. L’entrada és gratuïta.

 

 
Organitza:                                                      

 Associació Cultural d’Arnes La Bresca

Article complet

Del 1 al 30 d'agost podreu visitar l'exposició L'AIGUA: FONT DE VIDA I DE PAISATGE: al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. al Moli d'Arnes


Del 1 al 30 d'agost podreu visitar l'exposició L'AIGUA: FONT DE VIDA I DE PAISATGE: al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

L'aigua ha estat des de sempre, font de vida i de paisatge forjant la identitat de les nostres comarques, però sovint l'hem infravalorada passant de l´ús a l'abús. La població se sensibilitza al voltant de l'aigua... què ens mou? per a tu també és vida? Actua!
Al Molí de l'Oli. Punt d'informació del Port d'Arnes.
De dimecres a diumenge de 9 a 14 hores
Us hi esperem!!!!

Article complet

PARAULES PER A UNA PRESENTACIÓ: "EBRE BLOOK" a Arnes, per Josep Igual


Article complet

deroquetesvinc.blogspot.com: "Vall-de-roures, 24 de gener de 2009", EBRE bLOOK a llibreria Serret


Article complet

Xerrada del David Martí i la seua (r)evolución interior amb les dones d'Arnes


Article complet

<1...12
13
14